15/12/2020
image_print

Τοποθέτηση του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκου για το πρόγραμμα Τεχνικών Έργων

Το Τεχνικό Πρόγραμμα όπως κάθε χρόνο συντάσσεται στο πλαίσιο  της κατάρτισης του προϋπολογισμού για το έτος 2021, σύμφωνα με τις εγκυκλίους που έχουν εκδοθεί.

Συνήθως αποτυπώνει μια γενική εικόνα των έργων που προγραμματίζει η εκάστοτε δημοτική αρχή. Η διαφορά είναι ότι εμείς παρουσιάζουμε σήμερα ένα Τεχνικό Πρόγραμμα που μέσα από τη σταδιακή υλοποίηση του θα αλλάξει την Καρδίτσα. Ο προγραμματισμός που έχει γίνει είναι πρωτόγνωρος και με την συνοπτική παρουσίαση που θα κάνουμε σήμερα θα γίνει σε όλους αντιληπτή η πραγματικότητα. Θέλω πριν προχωρήσω στην τοποθέτηση μου να κάνω δυο αναγκαίες διευκρινήσεις που φαίνεται πως ορισμένοι τις ξεχνούν. Η παρούσα δημοτική αρχή παρουσιάζει έργο σε όλους τους τομείς παρά το γεγονός ότι έχει να αντιμετωπίσει δύο τεράστιας σημασίας γεγονότα: Το ένα είναι η παγκόσμια υγειονομική κρίση της πανδημίας και το δεύτερο η μεγάλη καταστροφή που προκάλεσε το χαοτικό φαινόμενο του  κυκλώνα Ιανός. Τα σημειώνω αυτά γιατί θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι αν και λειτουργούμε σε ακραίες συνθήκες, πετυχαίνουμε όλους τους στόχους που εξ αρχής θέσαμε και θα έλεγα ότι πλέον θέτουμε τον πήχη ακόμη ψηλότερα.

Αυτό που μπορώ να βεβαιώσω, είναι πως το νέο Τεχνικό Πρόγραμμα, στην οριστική του μορφή που αναμένεται στις αρχές του χρόνου, θα είναι από τα πιο φιλόδοξα και σημαντικά του Δήμου Καρδίτσας. Σας βεβαιώνω ότι είναι το όχημά μας, όχι μόνο για να κλείσουμε τις πληγές που άνοιξε το χαοτικό φαινόμενο Ιανός, αλλά και για δώσουμε ώθηση στην περιοχή μας, να δημιουργήσουμε οικονομική δραστηριότητα, περισσότερες δουλειές, καλύτερες υποδομές, ώστε όχι απλά να επιστρέψουμε στο «πριν», αλλά να ανοίξουμε μια νέα, πιο ελπιδοφόρα και αισιόδοξη σελίδα.

Όλο αυτό το διάστημα άλλωστε, αυτή είναι και η βασική έγνοια της Δημοτικής Αρχής αλλά και των υπηρεσιών του Δήμου. Να σταθούμε δίπλα στους δημότες που επλήγησαν από τον «Ιανό», να επουλώσουμε τις πληγές και παράλληλα, να δώσουμε πνοή και ελπίδα στην περιοχή μας. Πως μπορεί να γίνει αυτό; Μόνο με έναν τρόπο, την εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων, οι οποίες όχι μόνο θα μας επαναφέρουν στην προηγούμενη κατάσταση, αλλά θα δώσουν προοπτική, ελπίδα και δυναμική. Να σημειώσω ότι αμέσως μετά την πλημμύρα  αναδείξαμε τα πολλά και μεγάλα προβλήματα της περιοχής μας, την οποία επισκέφθηκε ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης αλλά και όλοι οι αρμόδιοι Υπουργοί, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας, γνώρισαν το μέγεθος της καταστροφής, αλλά και δείχνουν τη διάθεση της κυβέρνησης να σταθεί δίπλα στην περιοχή μας. Έχουμε κάνει δεκάδες συναντήσεις στα Υπουργεία, σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό, τους βουλευτές μας, κινητοποιήσαμε δυνάμεις προκειμένου να αποκτήσει η Καρδίτσα αυτό που δικαιούται: γενναίες χρηματοδοτήσεις για έργα για το σήμερα αλλά και το αύριο. Καταθέσαμε αναλυτικές, ολοκληρωμένες και κοστολογημένες προτάσεις σε κάθε Υπουργείο,  για τις υποδομές, για την ενίσχυση των πληγέντων, για το περιβάλλον, για την αγροτική οικονομία.

Ήδη έχουν εξασφαλισθεί κονδύλια, 150 εκατομμύρια για τη Θεσσαλία και κυρίως για την Καρδίτσα, συν 250 εκατομμύρια αύξησης των κονδυλίων για αντιπλημμυρικά έργα σε όλη τη χώρα. Ένα πολύ μεγάλο μέρος αυτών των πιστώσεων θα κατευθυνθεί μέσω έργων στην Καρδίτσα. Για να καταλάβουμε το μέγεθος, το ποσό των 400 εκατομμυρίων που δίνεται ως πρόσθετη χρηματοδότηση, είναι όσο και ο συνολικός προϋπολογισμός του ΕΣΠΑ για την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την περίοδο 2014-2020. Ένα πολύ μεγάλο μέρος αυτών των χρημάτων, θα δοθούν στην περιοχή μας, κάτι για το οποίο θα αναφερθούμε αναλυτικά όταν εξειδικευθούν οι χρηματοδοτήσεις.

Τι σημαίνει αυτό; Καταρχήν, την επίλυση χρόνιων ζητημάτων στις υποδομές μας και την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής μας, που όπως αποδεικνύεται στην πράξη, είναι ένα θέμα που μόνο με τέτοιου είδους και ύψους χρηματοδοτήσεις μπορεί να αντιμετωπισθεί οριστικά. Επίσης, πρέπει να βλέπουμε και την αναπτυξιακή φυσιογνωμία όλων αυτών των παρεμβάσεων, αφού στην περιοχή μας θα γίνουν μεγάλα έργα, για τα οποία απαιτούνται κονδύλια πολλών εκατομμυρίων, χρήματα που θα πέσουν και στην τοπική αγορά, που έχει ανάγκη από χρήμα και θέσεις εργασίας.

Στα μεγάλα έργα, εμείς βγαίνουμε μπροστά και διεκδικούμε η Καρδίτσα να πάρει αυτό που δικαιούται και αξίζει στους πολίτες της. Και στην αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών, κινητοποιήσαμε από την πρώτη στιγμή όλο το μηχανισμό του Δήμου Καρδίτσας.   Ήδη έχουν δοθεί δεκάδες εκατομμύρια σε αποζημιώσεις. Σε άλλες περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές, ακόμη δίνονται αποζημιώσεις μετά από δυο χρόνια, εμείς από τις 21 Σεπτεμβρίου, δυο ημέρες μετά την πλημμύρα, είχαμε συνεργεία των υπηρεσιών μας στις γειτονιές και τα χωριά για να καταγραφούν οι ζημιές και να γίνει σε ταχύτατο χρόνο η αποζημίωση των δικαιούχων και παράλληλα, ζητήσαμε να γίνει διεύρυνση των κριτηρίων, (βοηθητικούς και αποθηκευτικούς χώρους) ώστε να είναι περισσότεροι οι συμπολίτες μας που θα αποζημιωθούν. Μάλιστα ζητήσαμε και διεκδικήσαμε το ύψος της αποζημίωσης να φτάσει στο 100% της ζημίας.

Στην αποκατάσταση των υποδομών, έγινε πολύ γρήγορα η πρώτη καταγραφή, παράλληλα με τον καθαρισμό της πόλης και των χωριών. Η πρώτη χρηματοδότηση που δόθηκε ήταν 5,5 εκατομμύρια, τα οποία διοχετεύονται στην αποκατάσταση των πιο επειγουσών αναγκών και ήδη, το μεγαλύτερο μέρος έχει ανατεθεί. Πλέον, για κάθε χωριό, για κάθε γειτονιά, υπάρχει εργολάβος που με βάση την πραγματική εικόνα, τις υποδείξεις της υπηρεσίας αλλά και των τοπικών συμβουλίων, θα προχωρά σε εργασίες αποκατάστασης. Τελειώνουμε με το νέο κλειστό γυμναστήριο που πολύ σύντομα θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία, εκχωρήσαμε στη ΔΕΥΑΚ ένα εκατομμύριο από τα 5,5, για να αντιμετωπισθούν προβλήματα στην ύδρευση και το βιολογικό καθαρισμό. Όλα τα παραπάνω, γίνονται με γρήγορες διαδικασίες με απόλυτη διαφάνεια και με πλήρη νομιμότητα, γιατί γνωρίζουμε πως ο μεγαλύτερος εχθρός μας σε αυτή τη φάση, είναι ο χρόνος. Θέλουμε ταχύτατη και ολοκληρωμένη αποκατάσταση των ζημιών.

Ταυτόχρονα, έχουμε καταθέσει ολοκληρωμένες προτάσεις για νέα έργα αποκατάστασης ύψους άλλων 15  εκατομμυρίων σε πρώτη φάση, για το οδικό δίκτυο, τους κοινόχρηστους χώρους, τους ποδηλατοδρόμους, τις κτιριακές υποδομές, ώστε να επαναφέρουμε τις υποδομές μας, να τις κάνουμε σύγχρονες και λειτουργικές, ώστε να εξυπηρετούν τους πολίτες και να βελτιώνουν την ποιότητα ζωής.

Με βάση ένα συνολικό σχεδιασμό, προγραμματίζουμε και τα έργα της ΣΑΤΑ. Είχαμε έτοιμα τα τεύχη για τη δημοπράτηση έργων συντήρησης στην πόλη και τις τοπικές κοινότητες, συνολικού ύψους 1,6 εκατομμυρίων ευρώ. Δεν προχωρήσαμε στη δημοπράτηση, γιατί θέλουμε όποια παρέμβαση γίνει, να συμπληρώνει και να μην επικαλύπτει, έργα που θα γίνουν με χρηματοδότηση από άλλες πηγές. Πολύ σύντομα, σε απόλυτη συνεννόηση με τα τοπικά συμβούλια, προσθέτοντας και νέους πόρους, θα εξειδικεύσουμε τις παρεμβάσεις που θα κάνουμε από τη ΣΑΤΑ στην πόλη και τα χωριά, ώστε ότι κάνουμε, να έχει μόνιμο και ολοκληρωμένο χαρακτήρα.

Δεν σταματούμε όμως εκεί. Από όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα, διεκδικούμε επιπλέον χρηματοδοτήσεις. Από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», από το ΕΣΠΑ, από το Πράσινο Ταμείο, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων των Υπουργείων, από την Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκουμε πρόσθετες χρηματοδοτήσεις για να δώσουμε πνοή και να ανοίξουμε μια νέα σελίδα για την Καρδίτσα. Έργα αναπλάσεων, αγροτικής οδοποιίας, έργα για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, έργα για την παιδεία, την πρόνοια, την προστασία του περιβάλλοντος, τη νεολαία και την κοινωνία. Ήδη εγκρίθηκε 1 εκατομμύριο ευρώ από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για έργα στο Αθλητικό Κέντρο, πριν μερικές ημέρες εγκρίθηκε χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο 500.000 ευρώ για παιδικές χαρές, πολύ σύντομα θα έχουμε  ανακοινώσεις και για άλλα έργα.

Την ίδια στιγμή, προχωρούμε με ταχείς ρυθμούς στην υλοποίηση όλων των έργων του ΕΣΠΑ και των άλλων προγραμμάτων. Περάσαμε από πολλούς σκοπέλους και μεγάλες δυσκολίες για να ενταχθούν τα έργα του ΒΑΑ. Όταν αναλάβαμε το μόνο που βρήκαμε ήταν τίτλους έργων γραμμένους σε χαρτιά, τίποτα άλλο.  Κάναμε μελέτες και ετοιμάσαμε έργα προς δημοπράτηση. Αναφέρω ενδεικτικά: Ήδη δημοπρατήθηκε το πρώτο έργο της ανάπλασης του περιβάλλοντα χώρου του 1ου Λυκείου, προχωρούμε και με την οδό Χαρίτου, θα ακολουθήσουν και τα επόμενα. Δημοπρατήσαμε τις παιδικές χαρές του Leader, δημοπρατούμε την αγροτική οδοποιία, τις αθλητικές παρεμβάσεις, ξεκινά το έργο της κεντρικής πλατείας και του κεντρικού πεζοδρόμου, έχουμε ήδη προγραμματίσει και νέες δημοπρατήσεις. Όλα αυτά τα έργα, συγκροτούν έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό, για τον οποίο ενημερώσαμε αναλυτικά το σώμα το καλοκαίρι σε ειδική συνεδρίαση. Βέβαια τότε  κάποιοι επέλεξαν τη στάση της αποχής γιατί δεν τους ενδιαφέρει πραγματικά η πρόοδος του τόπου. Νοιάζονται μόνο με ψέματα, συκοφαντίες και διαστρέβλωση της αλήθειας (βλέπε τις πρόσφατες ανακοινώσεις τους για τα δημοτικά τέλη) να συνεχίσουν να κάνουν πολιτική καριέρα. Όμως θα πρέπει να καταλάβουν ότι ήταν απλά κομήτες: πέρασαν και έφυγαν. Η ιστορία και οι καταστάσεις τους ξεπέρασαν. Ο καθένας αντιλαμβάνεται το ρόλο του με διαφορετικό τρόπο. Εμείς διοικούμε και έχουμε το βάρος και την ευθύνη να πάμε τον τόπο μας μπροστά.  Αυτούς τους λίγους τους αφήνουμε να βουλιάζουν στη μιζέρια τους και στις λάσπες της συκοφαντίας που κάθε τόσο με αξιοζήλευτη επιμέλεια και σταθερή συχνότητα εκτοξεύουν.

Ανέφερα όλα τα παραπάνω, προκειμένου να υπάρχει σε όλο το σώμα, μια πλήρης ενημέρωση για τα όσα κάναμε, κάνουμε και τα όσα προγραμματίζουμε στον τομέα των έργων. Επίσης, τα ανέφερα για να υπογραμμίσω το πόσο σημαντική είναι η συμβολή των υπηρεσιών και των εργαζομένων του Δήμου Καρδίτσας σε αυτή τη δύσκολη όσο και σημαντική περίοδο. Τους ευχαριστώ έναν-έναν προσωπικά, όπως επίσης και τους εθελοντές και τους ανθρώπους από όλη την Ελλάδα, που στις δύσκολες στιγμές στάθηκαν δίπλα στην Καρδίτσα. Όλοι έδωσαν το κάτι παραπάνω, για να επουλωθούν οι πληγές, να μη μείνει κανένα έργο πίσω, αλλά και να προγραμματίσουμε και να υλοποιήσουμε όλοι μαζί, ένα καλύτερο «αύριο». Γιατί όλοι μαζί μπορούμε. Τα επόμενα χρόνια, η Καρδίτσα και οι 33 κοινότητες, θα είναι ένα μεγάλο εργοτάξιο. Η Καρδίτσα σε πείσμα των ολίγων που έχουν το ρόλο της πέτρας που θέλει να μας παρασύρει στο βυθό, θα αλλάξει και θα γίνει ένας Δήμος που αξίζει να ζεις. Το αξίζουμε εμείς, το αξίζουν τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.


Έργα που προωθεί η Δημοτική Αρχή Καρδίτσας

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ: Προϋπολογισμός 700.000 ευρώ

ΚΑΔΟΥΣ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ. Προμήθεια Αστικού Εξοπλισμού για την Αναβάθμιση Επιλεγμένων Χώρων του Δήμου Καρδίτσας. Προϋπολογισμός  έργου 3.600.000 €: Η μελέτη είναι έτοιμη. Στο στάδιο αναζήτησης χρηματοδότησης.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ.  Στο στάδιο σύνταξης μελέτης και αναζήτηση χρηματοδότησης.

ΟΔΟΦΩΤΙΣΜΟΣ: Παροχή υπηρεσιών υποστήριξης για την Ενεργειακή Αναβάθμιση, Αυτοματοποίηση και Διαχείριση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού Κοινόχρηστων Χώρων στο Δήμο Καρδίτσας: Θα έρθει προς έγκριση στην Οικονομική Επιτροπή

ΟΛΙΚΗ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 950.000 ΕΥΡΩ. Το έργο θα ενταχθεί στο ΠΔΕ.

ΑΓΟΡΑ ΜΕ LEASING 4 ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΩΝ: Ετοιμάζεται η Διακήρυξη.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2.500.000 €: Αναμένεται έγκριση από τη Διαχειριστική Αρχή.

ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ: Στο στάδιο της δημοπράτησης, προϋπολογισμού  3.125.000 €.

ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ. Το έργο χρηματοδοτείται από την ΚΤΥΠ

ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΕΧΝΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ  ΥΨΟΥΣ 12,5 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ, ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΤΕΧΝΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΑΚ ΥΨΟΥΣ 82 ΕΚ. ΕΥΡΩ.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ: Η παραχώρηση χώρου είναι στο στάδιο δημοσίευσης στο ΦΕΚ.

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ: Είναι έτοιμη η μελέτη

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΟΣΕ: Δημοπρατήθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ (ΠΑΥΣΙΛΥΠΟ ΚΑΙ ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΟΑΕΔ). Προϋπολογισμός 500.000 εντάχθηκε στο Πράσινο Ταμείο. Εισέρχεται στο στάδιο της δημοπράτησης.

ΠΑΛΑΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ: Λίγο πριν την δημοπράτηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας


ΠΗΓΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ Πρόσκληση ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
 

ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ AT01

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ

ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

«ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ: «Περιβάλλον»

ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «Υποδομές ύδρευσης»

10.500.000€ (υποβλήθηκε)
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΤ02

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ

ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

«ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ: «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ»

ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «Ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών λυμάτων»

3.000.000€ (ΔΕΥΑΚ)
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΤ05

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ

ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

«ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ: «Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών»

ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «Ανάπτυξη της υπαίθρου-Αγροτική Οδοποιία»

Αγροτικοί Δρόμοι

4.000.000€

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΤ06

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ

ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

«ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ: «Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων,της υπαίθρου και των οικισμών»

ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «Αστική Αναζωογόνηση»

Πρώην Στρατόπεδο Λουμάκη Μελέτη και Κατασκευή

 

8.000.000€

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΤ08

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ

ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

«ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

ΣΤΟN ΑΞΟΝA ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ: «Ψηφιακή Σύγκλιση»

ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «Smart cities, ευφυείς εφαρμογές, συστήματα και πλατφόρμες για την ασφάλεια, υγεία – πρόνοια, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, εκπαίδευση – πολιτισμό – τουρισμό και περιβάλλον, δράσεις και μέτρα πολιτικής προστασίας, προστασίας της δημόσιας υγείας και του πληθυσμού από την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19»

 

1.000.000€
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ AT09

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ

ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

«ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ: «Πολιτική Προστασία-Προστασία της Δημόσιας Υγείας-Τεχνική Βοήθεια»

ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «Ωρίμανση έργων και δράσεων για την υλοποίηση του Προγράμματος»

550.000€

ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

 

   
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΤ12

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ

ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

«ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

ΣΤΟN ΑΞΟΝA ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ: «Περιβάλλον»

ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «Δράσεις Ηλεκτροκίνησης στους Δήμους»

3.000.000€
«ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΔΗΜΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ»

ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ «H τοπική ανάπτυξη και η προστασία περιβάλλοντος»

ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «Προμήθεια απορριμματοφόρων και λοιπών οχημάτων αποκομιδής και μεταφοράς απορριμματοφόρων και ανακυκλώσιμων υλικών»

660.000€

 

 

«ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΔΗΜΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ»

ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ «H τοπική ανάπτυξη και η προστασία περιβάλλοντος»

ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «Προμήθεια μηχανημάτων έργου ή και συνοδευτικού εξοπλισμού»

223.000€

 

 

 

 

 

 

 

ΣΥΝΟΛΟ        31.933.000


         
  α/α Τίτλος Δράσης ΤΕΛΙΚΟΣ ΠΥ ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ
  1 Μετατροπή της οδού Χαρίτου σε οδό ήπιας κυκλοφορίας 760.000,00 € 17.02.2020
  2 Διαμόρφωση Ποδηλατόδρομου στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου 724.600,46 € 21.02.2020
  3 Περιβαλλοντική αναβάθμιση Περιβάλλοντος χώρου νέου Δημαρχείου και αισθητική σύνδεση με άλσος Παυσιλύπου 500.000,00 € 28.02.2020
  4 Κατασκευή κτιρίου και προμήθεια εξοπλισμού για πολυχώρο κοινωνικής αλληλεγγύης (κοινωνικό παντοπωλείο & δομή υποστηριζόμενων διαμερισμάτων) 771.674,74 € 09.03.2020
  5 Διαμόρφωση και περιβαλλοντική ανάδειξη κοινόχρηστων χώρων στις γειτονιές της Καρδίτσας 1.140.000,00 € 12.03.2020
  6 Εκσυγχρονισμός εξοπλισμού Δημοτικών Παιδικών Βιβλιοθηκών στην περιοχή παρέμβασης 49.997,11 € 13.03.2020
  7 Παρεμβάσεις βελτίωσης προσβασιμότητας για ΑμεΑ 342.432,02 € 17.03.2020
  8 Ενεργειακή και αισθητική αναβάθμιση δικτύου δημοτικού φωτισμού στην Καρδίτσα (λόγω υφιστάμενης υπογειοποίησης) 300.000,00 € 07.04.2020
  9 Παρεμβάσεις βελτίωσης προσβασιμότητας και ασφάλειας στα σχολικά συγκροτήματα 150.000,00 € 24.04.2020
  10 Αναβάθμιση συστήματος διαχείρισης και επέκταση χρήσης κοινόχρηστων ποδηλάτων 199.875,60 € 27.04.2020
  11 Επέκταση του δικτύου των ποδηλατοδρόμων με έργα χαμηλού κόστους 465.000,00 € 28.05.2020