Προετοιμασία για τις συναυλίες ενίσχυσης κοινωνικών δομών του Δήμου Καρδίτσας

18/08/2016
image_print

Παρουσία του Δημάρχου κ. Φωτ. Αλεξάκου η συνάντηση της οργανωτικής επιτροπής με τους εθελοντές καλλιτέχνες

sinaulia-01Διήμερες μουσικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή τοπικών καλλιτεχνών και στόχο την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου σε τρόφιμα και την ενίσχυση της δανειστικής φροντιστηριακής βιβλιοθήκης σε φροντιστηριακά βιβλία,προγραμματίζει το διήμερο 15-16 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας ο Δήμος .

Η επιτυχία της περσινής εκδήλωσης, όπου η θετική ανταπόκριση των τοπικών καλλιτεχνών στο προσκλητήριο εθελοντισμού που απηύθυνε ο Δήμος και η μεγάλη προσέλευση των συμπολιτών στην συναυλία, είχε ως αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν πολύ σημαντικές ποσότητες τροφίμων που κάλυψαν τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου για μεγάλο χρονικό διάστημα, αναμένεται να έχει ανάλογη ή και ακόμα καλύτερη συνέχεια και φέτος.

Ήδη πολλοί Καρδιτσιώτες τραγουδιστές και μουσικά σχήματα ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Δήμου και sinaulia-02δήλωσαν στην Αντιδημαρχία Εθελοντισμού, Ειδικών Πληθυσμιακών – Κοινωνικών Ομάδων & Αλληλεγγύης και τη Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας , Παιδείας και Πολιτισμού το ενδιαφέρον τους να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις.

Για την καλύτερη προετοιμασία των διήμερων εκδηλώσεων και τον συντονισμό όλων όσων θα συμμετάσχουν σ' αυτές πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17/8 συνάντηση της Οργανωτικής Επιτροπής και των καλλιτεχνών στο Δημαρχείο Καρδίτσας, παρουσία και του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκου.

Ο Δήμαρχος εισηγητικά εξήρε την προσπάθεια των μελών της οργανωτικής επιτροπής για το στήσιμο των εκδηλώσεων και τους καλλιτέχνες για την ευαισθησία τους, υπογραμμίζοντας οτι σήμερα, περισσότερο από ποτέ, έχουμε ανάγκη τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη και οι εκδηλώσεις αυτές δίνουν την ευκαιρία και τη δυνατότητα να εκφραστεί η αλληλεγγύη της τοπικής κοινωνίας προς τους συμπολίτες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις ανάγκες τους.

Να σημειωθεί οτι σύμφωνα με το πρόγραμμα του διημέρου των εκδηλώσεων που προγραμματίζονται στο Δημοτικό Στάδιο, την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συναυλία με ελαφρολαϊκό-λαϊκό και ρεμπέτικο πρόγραμμα και την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου συναυλία δημοτικού τραγουδιού.