Προχωρούν οι προετοιμασίες για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

24/08/2020
image_print

Με στόχο η Καρδίτσα να ξεχωρίσει και φέτος συνεδρίασαν οι επικεφαλής των ομάδων εργασίας – Για πρώτη φορά φέτος και εκδηλώσεις με τη συμμετοχή αθλητικών Συλλόγων και Σωματείων

Με στόχο την καλύτερη διοργάνωση της φετινής Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας που θα διεξαχθεί από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου συνεδρίασε η Ομάδα Εργασίας του Δήμου Καρδίτσας. Η συνεδρίαση έγινε υπό την προεδρία του Δημάρχου κ. Β. Τσιάκου και με τη συμμετοχή μόνο των επικεφαλής των επιμέρους ομάδων, με στόχο να μην υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση προσώπων ως προληπτικό μέτρο απέναντι στον Covid 19.

Θέμα συζήτησης αποτέλεσε η καταγραφή των εκδηλώσεων της ΕΕΚ, που έχουν οριστικοποιηθεί μέχρι σήμερα, ο προγραμματισμός και νέων με τη συμμετοχή των σχολικών μονάδων του Δήμου, ο καταμερισμός των δαπανών και η εύρεση χορηγιών που θα καλύψουν μέρος των εξόδων. Ο δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία των εργασιών και εξέφρασε την απόλυτη στήριξη του στις αποφάσεις και στις ενέργειες των μελών της Ομάδας. Επίσης τόνισε την αναγκαιότητα ακόμα και κάτω από τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες, η Καρδίτσα να έχει μία αξιοπρεπή συμμετοχή και φέτος στην ΕΕΚ, μετά την περσινή πανευρωπαϊκή πρωτιά, που έχει ανεβάσει τον πήχη πολύ ψηλά.

Ολοκληρώνοντας ανακοίνωσε ότι για πρώτη φορά φέτος, ο Δήμος θα συμμετέχει με αθλητικές δραστηριότητες στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού (23-30/09), η οποία αποτελεί μια νέα πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το 2015, για την προαγωγή του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης σε όλη την Ευρώπη και την υιοθέτηση ενός ενεργού και υγιεινού τρόπου ζωής. Για το λόγο αυτό καλούνται όποιοι αθλητικοί σύλλογοι του Δήμου επιθυμούν, να συμμετάσχουν στις δράσεις που θα διοργανωθούν με σεβασμό πάντα στα μέτρα λήψης κατά του covid-19. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τοπική συντονίστρια της ΕΕΚ κ Ναταλία Τζέλλου αλλά και με το μέλος της ομάδας και Ελένη Λάππα, στα τηλέφωνα 2441350808 και 2441350741 αντίστοιχα, τις εργάσιμες μέρες και ώρες.