08/05/2015
image_print

Η πόλη της Καρδίτσας «αφήνεται στο χρόνο» και υποδέχεται στις 9-10 Μαΐου, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το Φεστιβάλ Τέχνης και Έκφρασης, Influence Festival. Η Δημοτική «Αγορά» της πόλης, ένα από τα μνημεία της Ευρωπαϊκής Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς, θα φιλοξενήσει έργα από ολόκληρο το φάσμα της σύγχρονης και διαχρονικής έκφρασης. Νέοι και καταξιωμένοι καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που ανήκουν στο χώρο των Video Art, Photography, Comics, Animation, Graphic &Web Design, Music, Painting, Sculpture, Installation Art, Street Art, Performance αλλά και σε οποιονδήποτε άλλο δημιουργικό χώρο, καλούνται να απαντήσουν στο φετινό θέμα του Φεστιβάλ και να πατήσουν το «Χρονοδιακόπτη».
Το 2ο Influence Festival, σκοπεύει να ξεπεράσει τον εαυτό του και να ταξιδέψει στο χρόνο, στη στιγμή ή την αιωνιότητα, να γεμίσει την Δημοτική Αγορά της Καρδίτσας με τέχνη και δημιουργία. Μια σειρά από events όπως aerial skills, action painting-graffiti, live θα λάβουν χώρα, αρχής γενομένης από το πρωί του Σαββάτου, ενώ η επίσημη έναρξη του Φεστιβαλ θα γίνει στις 12 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.
Χωρίς εσάς δε θα υπήρχαμε πέρυσι, χωρίς το πέρυσι δε θα ήμασταν εδώ φέτος. Γι’ αυτό η παρουσία κοινού και καλλιτεχνών είναι όχι μόνο απαραίτητη αλλά και χρήσιμη για να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας, να δώσουμε μια απάντηση στα κελεύσματα των καιρών, να εμπνευστούμε, να συνδιαλαγούμε με την Τέχνη και πάνω απ’ όλα να δημιουργήσουμε ένα ρεύμα διακίνησης ιδεών. Η είσοδος στο κοινό είναι ελεύθερη .
Το φεστιβάλ είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Καρδίτσας και με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας .
Μην ξεχνάτε,
Let time be the Influence!!!


Πρόγραμμα Influence Festival

Σάββατο 09/05/2015

Έναρξη Live DJ Set

Κυριακή 10/05/2015

  1. 1o συγκρότημα: Μουσικές στιχογριφίες: Τις ΜοΥσΙκΕς ΣτΙχΟγΡιΦιΕς συνθέτουν 3 άτομα, στην ηλεκτρική- ακουστική κιθάρα, φωνή, ο Γιάννης Αστριδάκης. Φωνή, στιχουργός, ποιήτρια. Αλεξάνδρα Σαφάκα. Φωνή, πλήκτρα. Λάμπρος Αστριδάκης. Το 2014 έκαναν την πρώτη δισκογραφική τους δουλειά. Κινούνται στον alternative χώρο και συνθέτουν μια κατάσταση αναζήτησης, του λόγου του γρίφου και της ποίησης, ντυμένα με μουσική από ethnic, παραδοσιακές, rock αποχρώσεις.
  2. 2o συγκρότημα «UMC’S»: Καρδίτσα- Κάπου μέσα στο 2004 τρεις παιδικοί φίλοι (Zipo-X, Zf, Snc) αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα Hip-Hop crew , Σαν Umc's Production πλέον (Cosmo, Zipo-X, Zf, Seza, Snc) διοργανώνουν το hip hop festival στη Καρδίτσα. Μέχρι στιγμής έχουν τρία άλμπουμ.
  3. 3o συγκρότημα «Ground Zero»: Θεσσαλονίκη – Οι Ground Zero δημιουργήθηκαν στα μέσα του 2012 το ηχητικό τους αποτέλεσμα δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από τον γνώριμο ήχο του LowBap , ενώ προσθέτοντας παράλληλα την live κιθάρα δίνουν ένα νέο εναλλακτικό στοιχείο στην μουσική που τους ανοίγει καινούργιους δρόμους σε ότι αφορά το κομμάτι της παραγωγής. Έχουν συμμετοχή σε πολλά festival και συναυλίες, σε όλη την Ελλάδα, με αποκορύφωμα τη συμμετοχή τους στο Rockwave festival (Ioύλιος 2014). Οι Ground Zero ανήκουν πλέον επίσημα στο σπιτικό της Normatraxx και θα κυκλοφορήσουν την πρώτη τους επίσημη δουλειά μέσα στο 2015 σε μορφή βινυλίου απ' την Amberola.
  4. 4o συγκρότημα Undercover Band: Βόλος – Πασίγνωστα τραγούδια σε ρυθμούς Swing, Jazz, Funk, Soul, Latin, Blues και ότι άλλο προκύψει βγαλμένο από τη μουσική φαντασία τους, με σκοπό την ολοκληρωτική μεταμφίεση! Οι UnderCover δημιουργήθηκαν τον χειμώνα του 2012 από αξιόλογους μουσικούς με μεγάλη πορεία στον χώρο και συνεργασίες με σπουδαίους καλλιτέχνες. Κάπου εκεί άρχισαν να μπλέκονται ο Μίμης Πλέσσας με τον Stevie Wonder, η Caro Emerald να κάνει παρέα με την Τζένη Βάνου και στο βάθος ο Nat King Cole να χαμογελάει…
  5. 5o συγκροτήμα 10 to go: Λάρισα – Οι 10 to go είναι ένα 4χρόνο punk rock συγκρότημα με ένα μουσικό άγγιγμα από reggae vibes. Στηρίζουν την υπόγεια – ανεξάρτητη σκηνή με όλους τους τρόπους έκφραση της. Less Talk, More Rock.

Από το Σάββατο αλλά και την Κυριακή καλλιτέχνες του graffiti από την Γαλλία και την Ελλάδα ,θα παρευρεθούν για να δημιουργήσουν σε δημόσια κτίρια της πόλης!

Το Τμήμα τεχνών ήχου και εικόνας Ιόνιου Πανεπιστημίου Κέρκυρας ,με συντονιστή το Θωμά Βαλλιανάτο Λέκτορα των ψηφιακών τεχνών και δημιουργό Animation σε διάφορες παραγωγές διαφημιστικών ταινιών, θα μας οδηγήσουν στο μαγικό κόσμο του Video – Art.

Η ομάδα φωτογράφων από το Κέντρο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης θα δημιουργήσει σκοτεινό θάλαμο εντός της αγοράς που θα λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ ώστε το κοινό να έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά τη διαδικασία Φωτογράφισης.

Η έκθεση είναι ανοιχτή στο κοινό έως τις 22:00μμ.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη προς το κοινό.
Η Ελληνική ομάδα διάσωσης παράρτημα Καρδίτσας θα παρευρίσκεται καθ΄ολη τη διάρκεια του φεστιβάλ, θα μας υποστηρίζει και θα μας προσέχει όλο το 2ήμερο!
Υπο την αιγίδα του Δήμου Καρδίτσας
Και την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας- Περιφεριακή Ενότητα Καρδίτσας

Ομάδα παραγωγής και οργάνωσης influence Festival
Χαρά Ευδαίμων Corporate manager
Σοφια Μπουτανιώτη Production Director
Ιφιγένεια Πασχάλη Performance Director
Δημήτρης Κατσαρής Creative Director
Στέλιος Χατζής Music Organizer