“Πολύχρωμα……ψηφιδωτά” στις παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας»

31/07/2019
image_print

Με μία όμορφη και πολύχρωμη δράση συνεχίστηκε και σήμερα Τρίτη 30 Ιουλίου 2019, η 6η εβδομάδα της 8ης Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας,σε δύο παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ Δήμου Καρδίτσας.

Με την τεχνική της υπομονής γεμίσαμε το καλοκαιρινό πρωινό στις παιδικές βιβλιοθήκες συνοικίας “Αγίου Νικολάου”και “Παυσιλύπου” δημιουργώντας ψηφιδωτά καλαίσθητα, πολύχρωμα, γεμάτα φαντασία, με έναν δυναμισμό που μόνο τα παιδιά καταφέρουν να δίνουν. Αποφασίσαμε για το σχέδιο, κόψαμε σε σχήματα και ταξινομήσαμε μεγάλο αριθμό ψηφίδων με μεγάλη υπομονή, σχεδόν προσήλωση, δημιουργήσαμε εντυπωσιακά ψηφιδωτά. Είδαμε επίσης το μοναδικό βιβλίο “Παγκόσμια ιστορία τέχνης”, ταξιδέψαμε στα μεγαλόπρεπα Βυζαντινά χρόνια και γνωρίσαμε τον εκπληκτικό εκείνο κόσμο, όπου όλες οι Χριστιανικές εκκλησίες ήταν στολισμένες με λαμπρά ψηφιδωτά.

Μια μικρή παύση για ανάσες δροσιές και οι παιδικές βιβλιοθήκες θα συνεχίσουν τις δράσεις τους από Δευτέρα 19 Αυγούστου, όπου θα πραγματοποιηθούν δράσεις σε τρεις Παιδικές Βιβλιοθήκες. Το προσωπικό των παιδικών βιβλιοθηκών σας εύχονται Καλό Καλοκαίρι….και καλή ξεκούραση…

Αναλυτικό πρόγραμμα λειτουργίας της κάθε βιβλιοθήκης, καθώς και τις δράσεις που θα πραγματοποιούν, μπορείτε να τις βλέπετε στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας, και στις σελίδες των παιδικών βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ. στο Facebook: Παιδικές Βιβλιοθήκες Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας & Παιδικές Βιβλιοθήκες Καρδίτσας και στους πίνακες ανακοινώσεων των Παιδικών Βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ.

Κι αυτό το καλοκαίρι οι καλύτερες «αποδράσεις»… θα είναι στις Βιβλιοθήκες!!!