Πόλος έλξης το αεροδρόμιο Μυρίνης

03/04/2014
image_print

Από τις 13/2/2014 που αδειοδοτήθηκε, χρησιμοποιήθηκε για την προσγείωση- απογείωση 12 αεροσκαφών αφήνοντας άριστες εντυπώσεις στους πιλότους, όσον αφορά τις προδιαγραφές και τις προοπτικές του  

Σε πόλο έλξης για αεροπόρους- αεραθλητές, επαγγελματίες και εκπαιδευόμενους πιλότους απ’ όλη τη χώρα, εξελίσσεται το Αεροδρόμιο της Μυρίνης του Δήμου Καρδίτσας από την ημέρα που αδειοδοτήθηκε και τέθηκε σε λειτουργία.
Μετά από συνεργασία με την Αερολέσχη Κεντρικής Ελλάδος το απόγευμα της Τετάρτης 2/4 δύο αεροσκάφη CESSNA 172 του εκπαιδευτικού οργανισμού επαγγελματιών πιλότων Horizon Aviation Academy που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, προσγειώθηκαν και εκτέλεσαν πτήσεις από το αεροδρόμιο Μυρίνης.
Τα πληρώματα των αεροσκαφών υποδέχθηκε στο Αεροδρόμιο ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κ. Παπαλός, συνοδευόμενος από Δημοτικούς Συμβούλους και  υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου, καθώς και ο Πρόεδρος της Αερολέσχης Κεντρικής Ελλάδος κ. Ευάγ. Μαρκινός  οι οποίοι και πέταξαν με τα δύο αεροσκάφη πάνω από την Καρδίτσα και τη γύρω περιοχή.
Οι χειριστές των αεροσκαφών, κ.κ. Γκίνης, Τσιώλης και Θεοχάρης εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίησή τους για την κατάσταση που βρίσκεται το αεροδρόμιο της Μυρίνης, καθώς και την επιθυμία τους να επαναλάβουν τις πτήσεις τους στην περιοχή μας.
“ Όπως διαπιστώσαμε είναι ένα εξαιρετικό αεροδρόμιο, με πολλές προοπτικές τόσο στον τομέα της εκπαίδευσης, όσο και σε άλλες χρήσεις. Είναι σε πολύ καλή κατάσταση σε σχέση με άλλα μικρά αεροδρόμια, τα οποία χρησιμοποιούμε, βρίσκεται σε πολύ κεντροβαρικό σημείο, είναι καλά προσανατολισμένο στον άνεμο, είναι απαλλαγμένο από εμπόδια όπως είναι τα βουνά και πιστεύω οτι θα γίνει πόλος έλξης αεραθλητών, επαγγελματιών και εκπαιδευόμενων πιλότων απ’ όλη τη χώρα” τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιώλης, ο οποίος συνεχάρη το Δήμαρχο για την δημιουργία του αεροδρομίου.
Ο κ. Παπαλός  εξέφρασε την πεποίθησή του οτι ο χώρος του αεροδρομίου της Μυρίνης θα αποτελέσει αντικείμενο πανελλήνιου ενδιαφέροντος.
Όσα φανταστήκαμε οτι μπορεί να προσφέρει στην περιοχή μας αυτό το μικρό αεροδρόμιο που κάναμε, σταδιακά γίνονται πράξη.  Είναι χαρακτηριστικό οτι από τις 13 Φεβρουαρίου 2014 που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη, με την οποία αδειοδοτήθηκε το πεδίο προσγείωσης ελαφρών αεροσκαφών Μυρίνης,  έχει χρησιμοποιηθεί για την προσγείωση- απογείωση 12 αεροσκαφών,  μονοκινητήριων ή δικινητήριων. Το επόμενο βήμα μας είναι να δρομολογήσουμε κάποιες παρεμβάσεις , όπως η δημιουργία χώρου στάθμευσης για αεροσκάφη και αυτοκίνητα, ενώ σε επόμενο στάδιο σχεδιάζουμε την κατασκευή ενός κτηρίου και την επέκταση του διαδρόμου προσγείωσης- απογείωσης.