Πολλές οι συμμετοχές στον Πλαστήριο δρόμο

07/04/2016
image_print

Συνέντευξη του υπεύθυνου διοργάνωσης Αντιδημάρχου Σωτήρη Αντωνίου

Συνέντευξη τύπου για τον Πλαστήριο δρόμο έδωσε ο υπέυθυνος για τη διοργάνωση Αντιδήμαρχος κ. Σωτ. Αντωνίου, πλαισιωμένος από τον Πρόεδρο του ΣΔΚ κ. Βησσάρη Ζησόπουλο.

Ειδικότερα ο κ. Αντωνίου τόνισε τα εξής:

“Πολύ μεγάλη απήχηση και ανταπόκριση είχε ως τώρα η διεξαγωγή του Πλαστήριου δρόμου την προσεχή Κυριακή 10 Απριλίου, καθώς οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει τις 500 στα 5χλμ και 10χλμ, ενώ μεγάλος αναμένεται να είναι ο αριθμός συμμετοχών των παιδιών έως 12 ετών που θα τρέξουν 1000μ. και οι εγγραφές τους θα αρχίσουν δύο ώρες πριν την εκκίνηση.
Αξίζει να αναφέρουμε πως στις μεγάλες αποστάσεις θα πάρουν μέρος περισσότεροι από 250 δρομείς εκτός νομού Καρδίτσας, από όλα τα μέρη της Ελλάδας .
Μεταξύ αυτών, θα πάρουν μέρος μεγάλα ονόματα του αθλητισμού, όπως ο Γιώργος Μίνου του αθλητικού συλλόγου Μυκόνου, πρωταθλητής Ελλάδας στα 3000μ. στιπλ, οι Πανελληνιονίκες Στέλιος Φιλάι του αθλητικού συλλόγου Αμαρουσίου, Γεράσιμος Γρίβας, Δημήτρης Μαλάι και Χρήστος Παλούκης, όλοι του Ολυμπιακού Πειραιώς και οι Καρδιτσιώτες Πανελληνιονίκες Γιώργος Χατζηγιάννης και Φραγκίσκος Καραμέτος του Γυμναστικού Συλλόγου Καρδίτσας. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας δρομέων μαζικού αθλητισμού κ. Νικόλαος Γούλας.
Όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει πριν τις απονομές, θα βραβευτούν Καρδιτσιώτες αθλητές για την προσφορά και διάκρισή τους στον Αθλητισμό. Πρόκειται για τον Δημήτρη Τσιάμη, πρωταθλητή Ελλάδας στο τριπλούν με παγκόσμιες διακρίσεις, τον Αλέξη Παπαμιχαήλ πρωταθλητή Ελλάδας στα 50.000μ και 20.000μ, ο οποίος θα τρέξει φέτος και στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας, όπως και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη πρωταθλήτρια στα 20.000μ βάδην γυναικών.
Επίσης, ο Νίκος Τσιώκος, Πανελλήνιος Πρωταθλητής στο τριπλούν και με διακρίσεις στην Ευρώπη, ο Καρδιτσιώτης προπονητής Θανάσης Δεληγιάννης, ο οποίος με τη δουλειά και την προσφορά του κατάφερε να γίνει ομοσπονδιακός προπονητής στο βάδην και ο κ. Νικόλαος Γούλας Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας δρομέων.
Θα θέλαμε εκ των προτέρων να ευχαριστήσουμε τους εθελοντές που θα στηρίξουν τη διοργάνωση και θα βοηθήσουν για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα.
Πρόκειται για το ΕΚΑΒ,την Αρωγή Θεσσαλίας ΑΕ,τον Ερυθρό Σταυρό Καρδίτσας, το Σύλλογο Αιμοδοτών, τους Προσκόπους, τη Ραδιολέσχη, τη Λέσχη 4Χ4, το σύλλογο Φυσιοθεραπευτών, τον Ιατρικό σύλλογο,το Σύλλογο Μοτοσυκλετιστών, τη Διασωστική ομάδα Καρδίτσας, τους υπαλλήλους του Δήμου Καρδίτσας και του ΔΟΠΑΚ, τη Δημοτική Αστυνομία και όλους τους δημότες που θα βοηθήσουν στην εκδήλωση.
Ιδιαίτερα να ευχαριστήσουμε την Τροχαία Καρδίτσας, το Διοικητή κ. Σωκράτη Μαυρογιώργο και τον Υποδιοικητή κ.Τηλέμαχο Σωτηρόπουλο για τον συντονισμό της καλύτερης δυνατής ασφάλειας των δρομέων. Ακόμα, όλα τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την προβολή της εκδήλωσης και την ΕΡΤ , η οποία θα καλύψει ραδιοφωνικά και ίσως τηλεοπτικά τον Πλαστήριο Δρόμο.
Η εκκίνηση των 5χλμ θα δοθεί πριν τη διασταύρωση προς Κρύα Βρύση – Ξυνονέρι- Άγιο Γεώργιο και η εκκίνηση των 10χλμ από το ύψος των διυλιστηρίων, μετά τη Μητρόπολη προς Εργοτάξιο. Η μεταφορά των δρομέων από το κέντρο προς τα σημεία εκκίνησης θα γίνει με το Αστικό ΚΤΕΛ ν. Καρδίτσας.
Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί από τα σημεία εκκίνησης είναι μέσω της επαρχιακής οδού Καρδίτσας Καστανιάς -Ταυρωπού- Καραϊσκάκη- Υψηλάντου- Ηρώων Πολυτεχνείου (αριστερά)- Κεντρική Πλατεία.
Διευκρινίζουμε ότι στα 1000μ. θα τρέξουν μαθητές έως 12 ετών. Η εκκίνηση θα δοθεί από την οδό Καραϊσκάκη, στο ύψος περίπου του σούπερ μάρκετ Μασούτης και ο τερματισμός θα γίνει στην Κεντρική Πλατεία, μπροστά στο συντριβάνι.
Η διαδρομή είναι Καραϊσκάκη- Υψηλάντου- Ηρώων Πολυτεχνείου(αριστερά)- Κεντρική Πλατεία.
Στο τέλος των αγώνων θα απονεμηθούν κύπελλα και μετάλλια στους νικητές, μετάλλια και διπλώματα συμμετοχής σε όλους τους δρομείς, ενώ θα γίνει και κλήρωση δώρων, προσφορά των αθλητικών καταστημάτων της πόλης μας και δωροεπιταγές προσφορά του σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος, με βάση τον αριθμό συμμετοχής του κάθε δρομέα.
Όλοι οι δρομείς πρέπει να βρίσκονται δύο ώρες πριν τον αγώνα στην κεντρική πλατεία,όπου θα βρίσκεται η γραμματεία,για την παραλαβή των αριθμών,την υπογραφή της υπεύθυνης δήλωσης και τη μετακίνησή τους στους χώρους της εκκίνησης με λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ ν. Καρδίτσας.
Τα παιδιά έως 12 ετών θα εγγραφούν στη γραμματεία, οι γονείς τους θα υπογράψουν την υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής τους και θα τα μεταφέρουν με ευθύνη τους στο χώρο της εκκίνησης. Επισημαίνεται ότι οι γονείς ΔΕΝ θα τρέχουν μαζί με τα παιδιά τους στη διαδρομή. Εάν θέλουν να τα ελέγχουν μπορούν να το κάνουν,τρέχοντας παράλληλα στα πεζοδρόμια.
Παρακαλούνται οι Καρδιτσιώτες, που δήλωσαν συμμετοχή στα 5χλμ και 10χλμ και όσοι έχουν τη δυνατότητα, να παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους και να υπογράψουν την υπεύθυνη δήλωση το απόγευμα του Σαββάτου από τις 17:00-20:00 στο κιόσκι που θα είναι στημένο στην κεντρική πλατεία, για να αποφευχθεί ο συνωστισμός την Κυριακή το πρωί.
Καλούμε όλους τους Καρδιτσιώτες, που δεν θα τρέξουν, να τιμήσουν με την παρουσία τους τον Πλαστήριο Δρόμο, χειροκροτώντας την προσπάθεια όλων των δρομέων και αποδεικνύοντας πως η Καρδίτσα θέλει, μπορεί και στηρίζει ανάλογες διοργανώσεις.
Μεγάλη είναι η στήριξη των Καρδιτσιωτών χορηγών, που “αγκάλιασαν” την εκδήλωση και βοήθησαν στην απόλυτη κάλυψη των υψηλών απαιτήσεών της.
Ευχαριστούμε για την πολύτιμη βοήθεια τους χορηγούς της εκδήλωσης που είναι:

 1.  Ταβέρνα Φουστανάς στο Ξυνονέρι Καρδίτσας
 2.  Κουρκούνας-Επαγγελματικός και οικιακός εξοπλισμός
 3.  Τσιλίκας Εμπόριο ελαστικών – Βουλκανιζατέρ
 4.  Ανταλλακτικά Ντανοβασίλη
 5.  Μηχανουργείο Σακελλαρίου
 6.  Ανταλλακτικά Τσιαμαντάς Αλέξανδρος
 7.  Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας
 8.  Σούπερ Μάρκετ Κρανής στον Πρόδρομο Καρδίτσας
 9.  Hondos Center Καρδίτσα
 10.  Panko Shoes Κ. Βασιλείου
 11.  Κ.Σιώκος – Εμπόριο service Η/Υ
 12.  Θεόνη- Φυσικό Μεταλλικό Νερό
 13.  Καφεκοπτείον ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ
 14.  Ι.ΚΤΕΟ Μουχτής
 15.  Kia Kaha – PINK WOMAN
 16.  Αλεξανδρής sport
 17.  Μάττας NRG SPORTS
 18.  Μαντζιάρας 40 χρόνια στον αθλητισμό
 19.  Σούπερ μάρκετ Mαρινόπουλος
 20.  Σούπερ μάρκετ Μιχαήλ Α.Ε.
 21.  Athlopolis
 22.  Athlosport
 23.  ΦΡΟΥΤΕΜΠΟΡΟΙ Πολύζος Α.- Παπαλίτσας Δ. Ο.Ε
 24.  Σούπερ μάρκετ Μασούτης
 25.  Thessalikon Grand Hotel
 26.  Hotel ASTRON
 27.  gLL
 28.  Αστικό ΚΤΕΛ Ν. Καρδίτσας
 29.  ''Με…νού'' γεύσεις και καφές
 30.  Εκτυπωτική Καρδίτσας
 31. Σούπερ Μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος