03/03/2016
image_print

Ο Δήμος Καρδίτσας προκηρύσσει αγώνα δρόμου 10 χλμ, 5 χλμ και 1000μ., για παιδιά.
Ημερομηνία διεξαγωγής: 10 Απριλίου 2016.
Τόπος διεξαγωγής:

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΔΡΟΜΕΙΣ

Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι και όλες, εφόσον έχουν περάσει από ιατρικές εξετάσεις και δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα. Οι δρομείς θα υπογράψουν πριν τον αγώνα υπεύθυνη δήλωση ότι δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα υγείας και τρέχουν με δική τους ευθύνη. Οι ανήλικοι θα συμμετάσχουν με άδεια- υπογραφή του γονέα – κηδεμόνα.
Την υπεύθυνη δήλωση θα την παραλάβουν μαζί με τον αριθμό τους.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΓΩΝΑ

Κατά μήκος της διαδρομής η Αστυνομία θα φροντίσει για την ασφάλεια των δρόμων και των αθλητών. Επίσης εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, εθελοντές ποδηλάτες – μοτοσικλετιστές, εθελοντές δρομείς με οχήματα θα στηρίζουν τους δρομείς και θα είναι έτοιμοι να προσφέρουν τη βοήθειά τους σε ό,τι τυχόν παρουσιαστεί.
Κατά μήκος της διαδρομής θα ακολουθεί ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

ΕΠΑΘΛΑ- ΔΩΡΑ

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν μετάλλια, μπλουζάκια και δίπλωμα στον τερματισμό. Κύπελλα θα δοθούν στους 3 πρώτους άνδρες και στις 3 πρώτες γυναίκες, οι οποίοι θα εξαιρεθούν από τις κατηγορίες. Οι κατηγορίες θα σχηματιστούν ανά δεκαετία. Στον αγώνα των 1000μ θα δοθούν κύπελλα στα 3 πρώτα αγόρια και στα 3 πρώτα κορίτσια. Η συμμετοχή στα 1000μ θα είναι για παιδιά ως 12 χρονών. Στον πρώτο κάθε κατηγορίας θα δοθεί κύπελλο, στους άλλους δύο μετάλλιο.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για ομαδικές δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: sdkarditsas@yahoo.gr τηλ. Επιβεβαίωσης 6984993437 έως Παρασκευή 8/04/2016.
Ατομικές δηλώσεις συμμετοχής 2 ώρες πριν την έναρξη των αγώνων στη Γραμματεία που θα βρίσκεται στον τερματισμό, στην πλατεία Ελευθερίας. Για οποιαδήποτε πληροφορία στον Αντιδήμαρχο κ. Σωτ. Αντωνίου, καθώς και στον Πρόεδρο του ΣΔΚ κ. Βησσάρη Ζησόπουλο στα τηλ.: κ.Αντωνίου: 6973987593 κ. Ζησόπουλος: 6884993437

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΘΛΗΤΩΝ

Οι συμμετέχοντες δρομείς θα βρίσκονται 2 ώρες πριν την εκκίνηση στην πλατεία Ελευθερίας, απ' όπου θα γίνει η μεταφορά τους στα σημεία εκκίνησης με λεωφορείο, με ευθύνη του Δήμου Καρδίτσας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

ΦΥΛΑΞΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ

Εθελοντές θα προσέχουν τα προσωπικά αντικείμενα των δρομέων σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην πλατεία Ελευθερίας, απ' όπου θα τα παίρνουν οι δρομείς μετά τον τερματισμό.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΝΔΡΩΝ

ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η συμμετοχή στους αγώνες είναι ελεύθερη για όλους

 

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ

Η χρονομέτρηση θα είναι ηλεκτρονική.


Συνέντευξη του Αντιδημάρχου Σωτήρη Αντωνίου για τον Πλαστήριο Δρόμο

O Δήμος Καρδίτσας θα διοργανώσει την Κυριακή 10 Απριλίου 2016 τον Πλαστήριο Δρόμο μήκους 10.000μ., 5.000μ. και 1.000μ. Θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν δρομείς από όλη την Ελλάδα, χωρισμένοι σε κατηγορίες ανάλογα με την ηλικία.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω το σύλλογο δρομέων και ιδιαίτερα τον πρόεδρό του κ .Βησσάρη Ζησόπουλο, ο οποίος από την πρώτη στιγμή ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και βοηθά σημαντικά στην προετοιμασία της εκδήλωσης.

Στόχος μας είναι η εκδήλωση να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την πόλη μας και να καθιερωθεί ως γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού, θεωρώντας πως οφείλουμε να αξιοποιήσουμε το ενδιαφέρον για άθληση και να αναδείξουμε τον αθλητισμό ως τρόπο ζωής για όλους, ανεξάρτητα από ηλικία και ιδιαιτερότητες.

Τα οφέλη της άσκησης σε όλες τις ηλικίες έχουν επισημανθεί πολλές φορές από τους επιστήμονες. Γενικά, η άσκηση μας προσφέρει καλύτερη ποιότητα ζωής. Καταπολεμά την παχυσαρκία, βοηθά στην αποβολή του άγχους και τους στρες, μας κάνει πιο επικοινωνιακούς, έχουμε καλύτερο ύπνο, κρατάμε σε ισορροπία τους οργανικούς μας δείκτες, καταπολεμά την οστεοπόρωση ενώ, υπήρξαν και μελέτες που έδειξαν ότι βοηθά σε μεγάλο βαθμό τη μνήμη μας.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες να κινητοποιηθούν, να ευαισθητοποιηθούν και να πάρουν μέρος στην εκδήλωση που θα διοργανώσουμε.