Πες καλοκαίρι… χωρίς να πεις καλοκαίρι!!!

12/07/2023
image_print

«Πες καλοκαίρι… χωρίς να πεις καλοκαίρι!!!»

Με παιχνιδιάρικη διάθεση από μικρούς και μεγάλους, ξεκίνησε στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, η τέταρτη εβδομάδα της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2023, που διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται χάρη στην αγαστή συνεργασία της ΕΒΕ και του Εργαστηρίου Παιδαγωγικών Εφαρμογών και Παραγωγής Εκπαιδευτικού Υλικού, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, του ΕΚΠΑ (Σελίδα στο Facebook: ΠΜΣ Επιστήμες της Αγωγής, ΠΤΔΕ ΕΚΠΑ).

«Πες καλοκαίρι χωρίς να πεις καλοκαίρι!»…. ένα καλοκαίρι γεμάτο βιβλία και παιχνίδια!!! Διαβάσαμε αποσπάσματα από τα βιβλία «Ο Θησαυρός της Βαγίας», της Ζωρζ Σαρή από τις εκδόσεις Πατάκης και «Ένα παιδί από το πουθενά» της Άλκης Ζέη, από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Κι έπειτα παίξαμε!!!

« Παιχνίδια ευφυΐας», για τα δοκιμασμένα στα δύσκολα, παιδιά των παιδικών βιβλιοθηκών!!! Χωρισμένα σε ομάδες με ισάριθμα μέλη, έπαιξαν παιχνίδια όπως το «Μάντεψε τη λέξη», « Ζωγράφισε τη λέξη» και «Παντομίμα». Όλες οι λέξεις που έπρεπε να βρουν, περιγράψουν ή να ζωγραφίσουν βασίζονταν στο Καλοκαίρι, αλλά κανένας παίκτης δεν έπρεπε να χρησιμοποιήσει στην περιγραφή του τη λέξη… καλοκαίρι!!!

Κάποιοι τα πήγαν καλά, άλλοι δυσκολεύτηκαν λίγο, μερικοί δεν ήταν τόσο καλλιτέχνες, όλοι όμως διασκέδασαν και το χάρηκαν με την ψυχή τους!!!,

Τετάρτη έως και Παρασκευή, θα πραγματοποιηθεί η όγδοη φετινή μας δράση με τίτλο «Και οι τοίχοι έχουν φωνή»!!! Πόση δύναμη κρύβεται πίσω από ένα σύνθημα; Η βιβλιοθήκη καλεί τα παιδιά να γνωρίσουν την τέχνη του street art, να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν συνθήματα που θα προωθούν τη βιβλιοθήκη και την αγάπη για το βιβλίο.

Πρόγραμμα λειτουργίας της κάθε βιβλιοθήκης, μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας και στις σελίδες των παιδικών βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ. στο Facebook: Παιδικές Βιβλιοθήκες Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας & Παιδικές Βιβλιοθήκες Καρδίτσας, ενώ στην ιστοσελίδα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο link: http://network.nlg.gr/library/ μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα, με τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στις βιβλιοθήκες όλης της Ελλάδας.

Οι δράσεις πραγματοποιούνται κάθε πρωί από τις 10 έως τις 12:00 και απευθύνονται κυρίως σε παιδιά που έχουν τελειώσει την Α΄ Δημοτικού έως και 14 ετών. Παιδιά κάτω των 7 ετών, πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα (όχι μεγαλύτερο ανήλικο αδελφάκι) καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων.

Όσοι θέλουν ν’ αφήσουν το «στίγμα» του και να συμμετέχουν ως εθελοντές στην καλοκαιρινή μας περιπέτεια, δεν έχουν παρά να συμπληρώσουν την αίτηση που θα βρουν στις παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας ή στον παρακάτω σύνδεσμο: https://forms.gle/gpNTmNS94HhY5FPMA.

Κι αυτό το καλοκαίρι, στις βιβλιοθήκες μας, «Κάνε μια αιώνια φιλία»!!!