Παρεμβάσεις του Δήμου Καρδίτσας στην Πλατεία Στρατολογίας

27/10/2017
image_print

Τα συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καρδίτσας κατόπιν εντολής του αρμόδιου αντιδήμαρχου κ. Κωνσταντίνου Ξυλομένου τοποθέτησαν πλαστικά κολωνάκια επί της οδού Μπαϊρακτάρη, ώστε να διασφαλιστεί ο χαρακτήρας της πλατείας Στρατολογίας και να σταματήσει να είναι χώρος για πάρκινγκ αυτοκινήτων.

Η συγκεκριμένη πλατεία αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη μας και θα πρέπει να προστατεύεται προς όφελος των δημοτών με γνώμονα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, χωρίς ενοχλητικούς θορύβους και υποβάθμιση της χρήσης της. Γίνεται αντιληπτό ότι για την εξασφάλιση άνετων συνθηκών κυκλοφορίας για τους πεζούς, τη διευκόλυνση κίνησης των ατόμων με ειδικές ανάγκες, τη διασφάλιση της απόλαυσης των κοινόχρηστων χώρων από τους κατοίκους, τα παιδιά και τους επισκέπτες της πόλης μας και τέλος για την ανάπτυξη και της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της πλατείας, όλοι μας και ξεχωριστά ο καθένας πρέπει να συμβάλλουμε ώστε να διαφυλαχτεί με τον καλύτερο τρόπο ο χαρακτήρας της.

Σημειώνεται επίσης ότι το προηγούμενο χρονικό διάστημα αντικαταστάθηκαν τα φθαρμένα ξύλα στα παγκάκια της πλατείας και επίσης οριοθετήθηκε με ευδιάκριτη σήμανση η θέση στάθμευσης ΑμεΑ επί της οδού Μπαϊρακτάρη. Τέλος προστέθηκαν ακόμη τρία φυτά, μανόλιες, για την αισθητική αναβάθμιση του χώρου πρασίνου.

Η θέση της δημοτικής αρχής παραμένει αταλάντευτη στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών με την προστασία και διαφύλαξη των υπαρχόντων χώρων αναψυχής, αλλά και τη δημιουργία νέων στο προσεχές μέλλον και πολύ περισσότερο στην αλλαγή νοοτροπίας των δημοτών με σεβασμό σε κάθε ηλικία και κάθε κοινωνική ομάδα.