23/09/2014

Παρέμβαση του Δημάρχου Καρδίτσας για τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. των επιχειρηματικών εγκαταστάσεων

image_print

Επιστολή προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γκ. Χαρδούβελη απέστειλε ο κ. Φωτ. Αλεξάκος

Την επανεξέταση του ζήτηματος του ΕΝ.Φ.Ι.Α. των επιχειρηματικών εγκαταστάσεων, που επιβαρύνει υπέρογκα τις τοπικές επιχειρήσεις, ζητά ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος με επιστολή που απέστειλε προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ.Γκ. Χαρδούβελη.

Στην επιστολή του ο κ. Αλεξάκος αναφέρει τα εξής:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Θέλουμε να σας μεταφέρουμε την δίκαιη αγανάκτηση και απογοήτευση του επιχειρηματικού κόσμου της Καρδίτσας που απορρέει από την επιβολή και υπολογισμό του νέου φόρου (ΕΝ.Φ.Ι.Α.) των επιχειρηματικών εγκαταστάσεων, ο οποίος είναι τρεις φορές υψηλότερος από τον ΦΑΠ Νομικών Προσώπων, τον οποίο αντικατέστησε.

Αντιλαμβάνεσθε κ. Υπουργέ, οτι με τέτοια αντιμετώπιση του επιχειρηματικού κόσμου από την Πολιτεία, όταν μια επιχείρηση καλείται, εκτός των άλλων, να πληρώνει για τις εγκαταστάσεις της τέτοιους υπέρογκους φόρους, δεν είναι δυνατόν να υπάρξει ενδιαφέρον, ούτε για νέες επενδύσεις, ούτε για επέκταση υφισταμένων.

Καλούμε εσάς κ. Υπουργέ και την κυβέρνηση να επανεξετάσετε το φλέγον ζήτημα, το οποίο προβληματίζει έντονα την επιχειρηματική κοινότητα και αποτελεί ανασταλτικό επενδυτικό παράγοντα.”