Πανελλήνιο φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου Καρδίτσας

15/10/2013
image_print

«Από 14-23 Μαρτίου 2014 το 30ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας – Αναλυτικά η προκήρυξη με τους όρους συμμετοχής»

Από 14 έως 23 Μαρτίου του 2014 θα πραγματοποιηθεί το 30ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας που διοργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας και του Δήμου Καρδίτσας – ΔΗΚΕΚ.

Αυτή τη φορά, η διοργάνωση θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα καθώς το Φεστιβάλ γιορτάζει τα «τριαντάχρονά» του, γι ΄ αυτό και οι προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει.

Η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων έχει αρχίσει να αποστέλλει την προκήρυξη με τους όρους συμμετοχής προς όλους τους ερασιτεχνικούς θεατρικούς θιάσους της Ελλάδας και της Κύπρου, ενώ η διαδικασία υποβολής συμμετοχών θα διαρκέσει μέχρι και τα τέλη Ιανουαρίου του 2014.

Πιο αναλυτικά, η προκήρυξη για το 30ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας έχει ως εξής : 
«Α.  Έχουμε την τιμή να σας γνωρίσουμε ότι η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας  διοργανώνει  από 14 έως 23 Μαρτίου 2014, με τη συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, του Δήμου Καρδίτσας  – Δ.Η.Κ.Ε.Κ., και την υποστήριξη της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων, το 30ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας, που στοχεύει στην ενθάρρυνση της ερασιτεχνικής δημιουργίας και στην καλλιέργεια θεατρικής παιδείας στην ευρύτερη περιοχή.

Το Φεστιβάλ έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα. Θα λάβουν μέρος 8 θίασοι στο διαγωνιστικό μέρος και ένας εκτός συναγωνισμού. Επίσης, θα συμμετάσχουν σε πρωινές παραστάσεις παιδικά σχήματα (εκτός συναγωνισμού).   

Η Κριτική Επιτροπή, που θα αποτελείται από σημαντικές προσωπικότητες του θεάτρου, θα επιλέξει:

1. Καλύτερης παράστασης
2. Σκηνοθεσίας
3. Επιλογής Kειμένου

1. Πρωτότυπου Κειμένου
2. Α’ Γυναικείου Ρόλου
3. Α’ Ανδρικού Ρόλου
4. Β’ Γυναικείου Ρόλου
5. Β’ Ανδρικού Ρόλου
6. Ενδυματολογίας
7. Σκηνογραφίας
8. Μουσικής Σύνθεσης
9. Μουσικής Επένδυσης
10. Προγράμματος

Επίσης, θα αποδοθεί και το ειδικό Βραβείο Κοινού.

Β. ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

  1. Βιογραφικό του ερασιτεχνικού θιάσου (απαραίτητα και τα στοιχεία επικοινωνίας με κάποιο μέλος ή μέλη της ομάδας)
  2. DVD της θεατρικής παράστασης με τους συντελεστές που θα μετάσχουν στο Φεστιβάλ, φωτογραφίες και αναλυτικό σημείωμα με τους ηθοποιούς και τους ρόλους που ερμηνεύει ο καθένας από αυτούς, αλλά και όλους τους υπόλοιπους συντελεστές και τις ιδιότητές τους (σκηνογραφία, ενδυματολογία, μουσική σύνθεση, μουσική επιμέλεια κλπ)  εφόσον η παράσταση επιλεγεί (το υλικό που θα μας αποσταλεί δε θα επιστραφεί).
  3. Το θεατρικό έργο να μην έχει παιχτεί την τελευταία διετία (επισυνάπτουμε κατάσταση έργων που παίχτηκαν κατά τα έτη 2012 και 2013).
  4. Για τη συμμετοχή στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ είναι απαραίτητη η έγγραφη άδεια του συγγραφέα, του μεταφραστή ή οποιουδήποτε άλλου νόμιμου φορέα.
  5. Η συμμετοχή πρέπει να έρθει το αργότερο μέχρι 31 Ιανουαρίου 2014 (σφραγίδα Ταχυδρομείου).

Έργα που παίχτηκαν την τελευταία διετία

28ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας (2012)

29ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας (2013)