1

Παιδικές Βιβλιοθήκες – Πνευματικό Κέντρο Δήμου Καρδίτσας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ
ΑΙΣΩΠΟΥ 1 – Τ.Κ. 43100
ΤΗΛ. & ΦΑΞ.: 2441071346
E-mails: paidikesbibliothikes@yahoo.gr

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021 το χειμερινό ωράριο των Παιδικών Βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας. Εδώ και 35 πλέον χρόνια,(το Νοέμβρη του 1986, πρώτο-λειτούργησε η Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας Αγίας Παρασκευής) οι Παιδικές Βιβλιοθήκες, αποτελούν για τα παιδιά της πόλης μας, μια σημαντική εμπειρία εξοικείωσης τους με το βιβλίο, που τους παρέχεται σε ένα περιβάλλον καλαίσθητο, προσαρμοσμένο στις ανάγκες τους, με ποικίλα ερεθίσματα ώστε να καλλιεργηθεί με ευχάριστο τρόπο η αγάπη τους για αυτό.

Φέτος είναι άλλη μια δύσκολη και διαφορετική χρονιά και για τις παιδικές βιβλιοθήκες, λόγω της πανδημίας του Covid 19. Έτσι είμαστε αναγκασμένοι να λειτουργήσουμε με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα με τους παρακάτω κανόνες:

  • Λόγω των μικρών χώρων των παιδικών βιβλιοθηκών, δεν επιτρέπεται η συνάθροιση για πάνω από 6 και έως το πολύ 8 ατόμων.
  • Όλοι μικροί και μεγάλοι, είναι υποχρεωμένοι να φοράνε κανονικά (όπως προβλέπεται) τις μάσκες προστασίας προσώπου για όση ώρα βρίσκονται στο χώρο των παιδικών βιβλιοθηκών.
  • Τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους, για την είσοδο στο χώρο, τις σχολικές βεβαιώσεις αρνητικού self test , ενώ οι ενήλικες πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.
  • Τα βιβλία που επιστρέφουν τα αφήνουν σε ειδικό κουτί που υπάρχει στην είσοδο της κάθε βιβλιοθήκης με σκοπό να κρατηθούν σε καραντίνα τουλάχιστον 3 ημερών και μετά αφού σκουπιστούν εξωτερικά με αντισηπτικό μαντηλάκι να μπουν στα ράφια.
  • Πριν την είσοδο στους χώρους των βιβλίων, μικροί και μεγάλοι θα πρέπει να πλένουν τα χέρια τους και να βάζουν αντισηπτικό, ώστε να μειώνεται ο κίνδυνος εξάπλωσης του ιού από την επαφή τους με τα βιβλία.
  • Αν κάποιος μικρό ή μεγάλος νομίζει ότι έχει κάποιο σύμπτωμα, καλό θα είναι να μην επισκέπτεται τις παιδικές βιβλιοθήκες μέχρι να νιώσει εντελώς υγιής.
  • Στους χώρους των παιδικών βιβλιοθηκών κρατάμε τις απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ των χρηστών αλλά και του προσωπικού.
  • Απαγορεύεται η χρήση των επιτραπέζιων παιχνιδιών για λόγους ασφαλείας.
  • Τα παζλ μπορούν να τα χρησιμοποιούν τα παιδιά, αλλά μετά από κάθε χρήση το κάθε ένα από αυτά θα μπαίνει στην άκρη για σκούπισμα με αντισηπτικό και τριήμερη καραντίνα.
  • Μπορούν οι χρήστες αν θέλουν, να κάνουν παραγγελία τα βιβλία που θέλουν να δανειστούν, αφού ψάξουν στους καταλόγους που έχουμε αναρτημένους παρακάτω για την κάθε παιδική βιβλιοθήκη και μετά από τηλεφωνική ή ηλεκτρονική κράτηση, να οριστεί η ώρα και ημέρα παραλαβής τους.

Πληροφορίες γύρω από τις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, μπορείτε να παίρνετε στο τηλέφωνο 2441071346 (πρωινές ώρες) στις σελίδες μας στο Facebook: https://www.facebook.com/PaidikesBibliothekesDemouKarditsas/ & https://www.facebook.com/Παιδικές-Βιβλιοθήκες-Καρδίτσας ή να επικοινωνείτε μαζί μας, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση: paidikesbibliothikes@yahoo.gr

Αναλυτικά το πρόγραμμα λειτουργία των παιδικών βιβλιοθηκών και οι κατάλογοι με τα βιβλία της κάθε μίας, είναι τα παρακάτω: