Παιδικές Βιβλιοθήκες – Πνευματικό Κέντρο Δήμου Καρδίτσας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ
ΑΙΣΩΠΟΥ 1 – Τ.Κ. 43100
ΤΗΛ. & ΦΑΞ.: 2441071346
E-mails: paidikesbibliothikes@yahoo.gr

Από τι; 18 Σεπτεμβρίου ξεκινάει και πάλι η χειμερινή λειτουργία των παιδικών βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας. Αυτή τη χρονική περίοδο θα λειτουργούν 9 από τις 11 Παιδικές Βιβλιοθήκες (Οι δύο – συνοικιών Αγίου Γεωργίου & Αγίου Νικολάου – δυστυχώς επλήγησαν από τις κακοκαιρίες «Ιανός» & «Daniel» και δεν είναι ακόμη έτοιμες για να δεχτούν παιδιά, ευελπιστούμε σύντομα να γίνει η αποκατάσταση των ζημιών και να επαναλειτουργήσουν).

Είναι κοινή πεποίθηση ότι το καλό παιδικό βιβλίο και η άμεση προσωπική εμπειρία των παιδιών, που απορρέει από τη συμμετοχή τους με τρόπο ευχάριστο και δημιουργικό στις δραστηριότητες των βιβλιοθηκών, υποστηρίζουν και ενισχύουν τον τρόπο που τα παιδιά μαθαίνουν, κρίνουν, παρατηρούν, ερευνούν.

Οι Παιδικές Βιβλιοθήκες απευθύνονται κυρίως σε παιδιά ηλικίας 0-18 ετών, με στόχο να τα φέρουν από την τρυφερή τους ηλικία μέχρι και την εφηβεία, κοντά στο βιβλίο, ώστε να το αγαπήσουν αλλά και να τους δώσουν τα εφόδια, που θα τα διαμορφώσουν σε αυριανούς ευαισθητοποιημένους αναγνώστες.

Τα τελευταία χρόνια οι συλλογές μας έχουν εμπλουτιστεί και με αρκετά βιβλία ενηλίκων, όλων των κατηγοριών (λογοτεχνία, ιστορία, ψυχολογία, κλπ.), με σκοπό να δίνουν οι ενήλικες το «καλό» παράδειγμα της ανάγνωσης στα παιδιά!!!

Η λειτουργία των Παιδικών Βιβλιοθηκών, βασίζεται σε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα, που δεν περιορίζεται μόνο στο δανεισμό βιβλίων αλλά επεκτείνεται και σε παράλληλες δραστηριότητες όπως: Βιβλιοπαρουσιάσεις, Βιβλιο-παιχνίδια, Επισκέψεις συγγραφέων- Αφιερώματα, Παιδαγωγικά Παιχνίδια, Επιτραπέζια παιχνίδια, Θεατρικό παιχνίδι, Εικαστικές δραστηριότητες, κατασκευές, Αφηγήσεις και αναγνώσεις παραμυθιών, Εκπαιδευτικά προγράμματα.

Οι Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας συμμετέχουν στο δίκτυο Δημόσιων & Δημοτικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, που διοργανώνουν την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στα παιδιά, να περνούν εκπαιδευτικά και δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους κατά την περίοδο των καλοκαιρινών τους διακοπών.

Επίσης από τον Οκτώβριο έως και το Μάιο οι Παιδικές Βιβλιοθήκες υλοποιούν διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα στους χώρους τους, για μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Γυμνασίων, σε συννενόηση με τους Διευθυντές και τους Εκπαιδευτικούς των σχολείων. Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού, οι κ.κ. εκπαιδευτικοί μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 2441071346 & 6945160697 Κύριο Θανάση Κουρόγλου.

Πληροφορίες γύρω από τις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, μπορείτε να παίρνετε στο τηλέφωνο 2441071346 (πρωινές ώρες) στις σελίδες μας στο Facebook: https://www.facebook.com/PaidikesBibliothekesDemouKarditsas/ & https://www.facebook.com/Παιδικές-Βιβλιοθήκες-Καρδίτσας ή να επικοινωνείτε μαζί μας, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση: paidikesbibliothikes@yahoo.gr.

Επίσης κατά τις μέρες λειτουργίας τους, μπορείτε να επικοινωνείτε και με τις παιδικές βιβλιοθήκες στα τηλέφωνα:

Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Νικολάου» – 2441600660

Δεν λειτουργεί προσωρινά λόγω ζημιών από την κακοκαιρία “Daniel

Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Λάκας Μαντζάρα» – 2441600661

Τρίτη & Πέμπτη 4 – 7 το απόγευμα.

Παιδική Βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά» – 2441600662

Δευτέρα & Τετάρτη 4 – 7 το απόγευμα

Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Φανουρίου» – 2441600663

Δευτέρα & Τετάρτη 4 – 7 το απόγευμα

Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Φανουρίου» – 2237305010

Δευτέρα & Πέμπτη 4 – 7 το απόγευμα

Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Σεισμόπληκτα Καμινάδων» – 2441071346 & 2441600669

Καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή 8:30 – 12 το πρωί.