Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού

17/12/2021
image_print

Την ιστορία ενός παιδιού σαν όλα τα παιδιά και ξεχωριστού σαν κάθε παιδί, διαβάσαμε στη Δ΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου στο Νέο Μοναστήρι Φθιώτιδας (μετά από τη σχετική πρόσκληση – τιμή που μας έκανε ο Διευθυντής του Σχολείου Κύριος Ηλίας Καφετζής και ο καλός φίλος και εθελοντής στην Βιβλιοθήκη Νέου Μοναστηρίου Τάσος Τερζίδης), από το βιβλίο της Αγγελικής Δαρλάση «Το παλιόπαιδο», των εκδόσεων Πατάκη, στο πλαίσιο των δράσεων των παιδικών βιβλιοθηκών. για την Παγκόσμια ημέρα Παιδιού που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 11 Δεκεμβρίου.

Η ιστορία ενός παιδιού που μεγάλωνε φορώντας την γκρίζα θλίψη ενός δανεικού παλτού, που του έπεφτε μεγάλο. Μια ιστορία εμπνευσμένη από αληθινές ιστορίες, για την πίστη στον άνθρωπο και στον ανθρωπισμό, για τη δύναμη της τέχνης και του πολιτισμού ενάντια στην παιδική και νεανική εγκληματικότητα, τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Παράλληλα η Ε΄ & ΣΤ΄ τάξεις, στη μεγάλη αίθουσα του κλειστού γυμναστηρίου του Σχολείου, παρακολούθησαν παρουσίαση με πολλές, εικόνες και βίντεο, από Χριστουγεννιάτικα έθιμα σε όλο τον κόσμο, ενώ διαβάσαμε και το χαριτωμένο παραμύθι της Ιωάννας Κυρίτση «Η μπουγάδα του Αϊ Βασίλη», από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Στη συνέχεια τα παιδιά έφτιαξαν με πολύ μεράκι τα «μαξιλάρια των ονείρων» αποτυπώνοντας πάνω τα σχέδια και τα όνειρα για τη ζωή και το μέλλον τους, που είναι γλυκά και πολύχρωμα, σαν τα Χριστουγεννιάτικα στολίδια!!!