Παγκόσμια η προβολή της Καρδίτσας μέσω του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας

27/04/2022
image_print

Τουλάχιστον 45 διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα θα μεταδώσουν πλάνα του αγώνα και των περιοχών από όπου διέρχεται – Το διήμερο 29 και 30 Απριλίου συμμετέχουμε στον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας – Πολλές παράλληλες εκδηλώσεις στην πόλη μας μετατρέπουν την όλη διοργάνωση σε μια μεγάλη γιορτή!

Η Καρδίτσα το διήμερο 29 και 30 Απριλίου φιλοξενεί ένα παγκόσμιο αγωνιστικό αθλητικό γεγονός. Τον Διεθνή Ποδηλατικό γύρο Ελλάδας. Περίπου 140 αθλητές ποδηλασίας παγκοσμίου φήμης παίρνουν μέρος στον αγώνα και μας «απογειώνουν». Μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα θα στείλουν την εικόνα της Καρδίτσας σε κάθε σημείο του πλανήτη. Έχουν ήδη συναφθεί συμφωνίες με περισσοτέρους από 45 διεθνείς τηλεοπτικούς σταθμούς και όλη η δράση θα μεταδίδεται σε περισσότερες από 150 χώρες! Συγκεκριμένα, εικόνα θα λάβουν η Ευρώπη, η Αμερική, η Ασία, η Αφρική και η Ωκεανία, γεγονός που μετατρέπει αυτόματα το Γύρο Ελλάδας σε ένα από τα κορυφαία τηλεοπτικά αθλητικά γεγονότα που έχουν πραγματοποιηθεί στη χώρα μας, εφάμιλλο παγκοσμίων πρωταθλημάτων.

Η Eurovision έχει ετοιμάσει μια σύγχρονη τηλεοπτική παραγωγή που θα διανείμει τη δράση του μεγάλου ποδηλατικού αγώνα και θα αναδείξει τις ομορφιές των περιοχών, από όπου θα περάσει το πελοτόν το πενθήμερο της αγωνιστικής δράσης (27/4-1/5), σε όλα τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα και πρακτορεία ειδήσεων του πλανήτη. Στην Ελλάδα, η EΡΤ Sports θα μεταδίδει ζωντανά τα τελευταία 90 λεπτά για κάθε ένα από τα 5 ετάπ και ο Alpha θα προβάλλει ημίωρη ανασκόπησή τους, κάθε βράδυ από τις 27/4 έως και την Πρωτομαγιά. Ο Alpha θα μεταδώσει και σε 54’ την ανασκόπηση του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου μετά το τέλος της διοργάνωσης. Το κατ’ εξοχήν κανάλι της ποδηλασίας, το Eurosport, μέσα από τις δύο συχνότητές του, θα μεταφέρει τη μαγευτική εικόνα σε 54 χώρες της Ευρώπης βάζοντας τον Γύρο της Ελλάδας σε 144 εκατομμύρια νοικοκυριά. Η παραγωγή περιλαμβάνει καθημερινές ημίωρες ανασκοπήσεις των ετάπ και πλήρη ανασκόπηση της διοργάνωσης, με τις καλύτερες στιγμές, δηλώσεις και όμορφα πλάνα, μία εβδομάδα μετά την ολοκλήρωσή του. Για σχεδόν δύο εβδομάδες, δηλαδή, η επιστροφή του ιστορικού αγώνα θα βρεθεί στο επίκεντρο και θα διαφημίσει τη χώρα μας και την περιοχή μας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Περαιτέρω συμφωνίες έχουν εξασφαλιστεί με παγκόσμια δίκτυα, μεταξύ των οποίων τα:

CNBC (στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική, την Ασία και την Αμερική),

SPOTV Pan Asia, (ESPN και ZHIMBO SPORTS στην Κίνα),

Fox Sports (σε Κεντρική Αμερική και Αυστραλία),

BEIN Sports (σε ΗΠΑ, Καναδά, Τουρκία, Μέση Ανατολή και Ασία),

J-SPORTS (Ιαπωνία),

Flow Sports (Καραϊβική),

SONY – Ten sports (Ινδία),

SuperSport (Νότια Αφρική),

Dubai Sports και CNBC (στην περιοχή MENA),

TV5 Monte (Γαλλικό και παγκόσμιο),

Sport TV και Spiler TV (Ουγγαρία),

SPTV (Κροατία),

RTBF (Βέλγιο),

Sport TV (Σλοβενία),

A Bola TV – Benfica TV (Πορτογαλία),

Alpha TV (Φιλανδία),

Prime Tel (Κύπρο).

Εικόνα από τον ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας έχουν ζητήσει και θα λάβουν μόλις ολοκληρωθούν οι συμφωνίες κι άλλοι μεγάλοι διεθνείς ραδιοτηλεοπτικοί φορείς, ενισχύοντας έτσι περαιτέρω τη διεθνή εμβέλεια του εθνικού ποδηλατικού αγώνα μας.

Καρδίτσα ως πόλη του ποδηλάτου στο επίκεντρο της διοργάνωσης

Η Καρδίτσα έχει την τύχη να συμμετέχει ως μία από τις εννέα πόλεις της Ελλάδας που πρωταγωνιστούν στη διοργάνωση. Μάλιστα στην Καρδίτσα υπάρχει τερματισμός το μεσημέρι της Παρασκευής 29 καθώς και εκκίνηση το πρωί του Σαββάτου 30 Απριλίου. Η Καρδίτσα συμμετέχει, η Καρδίτσα ξεχωρίζει, η Καρδίτσα δίνει δυναμικό παρών. Ζήσε τη μαγεία της αγωνιστικής ποδηλασίας, στήριξε την πόλη σου. Η πόλη από το πρωί της Παρασκευής θα ζει στους ρυθμούς του αγώνα. Η Δημοτική Αρχή διοργανώνει πολλές παράλληλες εκδηλώσεις που θα εξελιχθούν λίγο πριν και λίγο μετά τον τερματισμό που αναμένεται να συμβεί το μεσημέρι της Παρασκευής (υπολογίζεται ότι οι αθλητές θα αρχίσουν να τερματίζουν περίπου στις 16:00). Πάρτε μέρος στην ποδηλατοβόλτα που οργανώνει ο Δήμος Καρδίτσας το μεσημέρι της Παρασκευής (14:30), νιώστε τον ρυθμό της ποδηλασίας. Οι μετέχοντες θα μπορούν να διεκδικήσουν μέσα από κλήρωση τέσσερα υπέροχα ποδήλατα. Οι μικροί μας φίλοι συνεχίζουν να ζωγραφίζουν μέχρι και την Πέμπτη και συμμετέχουν στη διοργάνωση με τις ζωγραφιές τους που θα αναρτηθούν στο χώρο του σταδίου. Η καλύτερη ζωγραφιά επίσης θα κερδίσει ένα ποδήλατο. Ακόμη θα υπάρχει διαγωνισμός γκράφιτι όπου θα αναδειχτεί η καλύτερη δημιουργία και ο νικητής επίσης θα κερδίσει ένα ποδήλατο. Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στην Καρδίτσα την Παρασκευή είναι το παρακάτω:

Πίστα Δεξιοτεχνίας HERO 17 UN Goals για παιδιά 6-14+ 11:00 -18:00

Πίστα Mini Baby Snake 11:00 -18:00

Εξωσχολικοί Αγώνες Eliminator 4x 12:00 -14:00

MTB Junior Sportive Track 14:00 -15:30

Επιδαπέδιο Ποδηλατικό Φιδάκι 11:00 -18:00

Εκπαιδευτική παρουσίαση για την Οδική Ασφάλεια “Δήμητρα Ιορδανίδου” 13:00 -14:30

Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών by Safe in Sports 11:00

Γνωρίζω την Ηλεκτροκίνηση by Κωτσόβολος 11:00 -18:00

Διαγωνισμός Grafiti με θέμα Ποδήλατο και ανάδειξη νικητή 11:00

Διαγωνισμός παιδικής Ζωγραφικής και ανάδειξη νικητή 12:00

Μουσική εκδήλωση 13:00 από το Πολυφωνικό Ωδείο Καρδίτσας

Ποδηλατοβόλτα “Karditsa my Bike City” με κλήρωση ποδηλάτων 14:30 (Διαδρομή: Από Αγράφων και Νικηταρά, Λάππα, Περιφερειακός, Φλωράκη, Σκυλοσόφου, Αγράφων, Μαρτίου, Αθλητικό Πάρκο).

“Βit & Bike” Mysic in Tοwn by Betsson 11:00 -11:30

“Ποδηλατώ κι εγώ” Βιωματική δράση αθλητών ΑμεΑ 11:00 -18:00

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ποδήλατα που θα κληρωθούν και θα δοθούν στους νικητές των διαγωνισμών είναι προσφορά των επιχειρήσεων ποδηλάτου : Π. Παπαδάκος επί της οδού Καποδιστρίου (προσφορά τριών ποδηλάτων) και Ηλίας Ράπτης (Κόγιας) επί της οδού Καραϊσκάκη (προσφορά τριών ποδηλάτων).

Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση στον ιστότοπο: https://www.hellas-tour.gr/portal/el/