Ολοκληρώθηκε η έκθεση ‘το Φανταστικό μου Μουσείο’ του Στάθη Βατανίδη ο καλλιτέχνης δωρίζει ένα έργο του στη Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας / ΔΟΠΑΚ

24/01/2023
image_print

Ολοκληρώθηκε η έκθεση: Το Φανταστικό μου Μουσείο του Στάθη Βατανίδη που παρουσιάστηκε στην Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού Καρδίτσας (ΔΠΚ).

Στην έκθεση αυτή που οργανώθηκε με επιμέλεια του Μάνου Στεφανίδη, Ομότιμου καθηγητή ΕΚΠΑ, παρουσιάστηκαν 35 έργα που ο καλλιτέχνης δούλεψε τα τελευταία χρόνια, κυρίως την περίοδο της πανδημίας και του εγκλεισμού. Ένα ενδιαφέρον δείγμα της πρόσφατης δουλείας του, το ‘’opus magnum’’ του Στάθη Βατανίδη σύμφωνα με τον επιμελητή της έκθεσης, όπου ‘’κατ΄ουσίαν φιλοτεχνεί μίαν εικονογραφημένη ιστορία της τέχνης ενσωματώνοντας στις δικές του συνθέσεις αρχετυπικές λεπτομέρειες από τα κλασικά αριστουργήματα, παλαιότερα και νεότερα, που τα γνώρισε είτε ζωντανά είτε από βιβλία και τον συγκλόνισαν’’.

Ο Στάθης Βατανίδης γεννήθηκε στην Αθήνα (1943). Σπούδασε στο Art Students League of New York και είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα του υπάρχουν  σε πολλές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η έκθεση: Το Φανταστικό μου Μουσείο αγαπήθηκε πολύ από το κοινό που μέσα από την γνωριμία του με τη δουλεία του σύγχρονου καλλιτέχνη ήρθε σε επαφή και με έργα των μεγάλων δασκάλων με τα οποία επέλεξε να συνομιλήσει. Ένα ταξίδι επίσης γοητευτικό και για πολλές σχολικές ομάδες που μέσα από τις κλασσικές αναφορές στα έργα των μεγάλων δασκάλων βρήκαν τροφή για έρευνα και μάθηση.

Η Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας / ΔΟΠΑΚ θα ήθελε να ευχαριστήσει τον καλλιτέχνη για αυτή την εξαιρετική εμπειρία, αλλά και για την γενναιοδωρία του να της χαρίσει ένα από τα έργα της έκθεσης (παράθυρο στο όνειρο, 2018, ελαιογραφία σε μουσαμά, 100 x 100 εκ.).