Ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση των οδών πρόσβασης στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας

18/11/2015
image_print

Ένα αίτημα της σχολικής κοινότητας του 18ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας που παρέμενε σε εκκρεμότητα, η ασφαλτόστρωση των οδών πρόσβασης στο σχολείο που χρησιμοποιούν καθημερινά εκατοντάδες μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς για την προσέλευση και αποχώρησή τους, ικανοποιεί ο Δήμος Καρδίτσας στο πλαίσιο έργου που εκτελείται με ίδιους πόρους .

Το νέο κτήριο του 18ου Δημοτικού Σχολείου παραδόθηκε σε χρήση στις αρχές του 2014, αλλά στο πλαίσιο του έργου που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ, δεν είχαν προβλεφθεί πιστώσεις για την πλήρη διάνοιξη και κατασκευή των οδών πρόσβασης.

Ο Δήμος Καρδίτσας, προκειμένου να ξεκινήσει το σχολείο τη λειτουργία του, προχώρησε σε πρώτη φάση στη διάνοιξη των αδιάνοικτων οδών και σε μερική κατασκευή τους, ενώ ασφαλτοστρώθηκε και ένα τμήμα τους.

Η ολοκλήρωση των οδών πρόσβασης στο σχολείο, καθώς και αυτών προς το 1ο Λύκειο Καρδίτσας αποτέλεσε αντικείμενο νέας εργολαβίας, η οποία και βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Απ. Καπράνας πραγματοποίησαν την Τετάρτη 18/11 αυτοψία στο χώρο των εργασιών ασφαλτόστωσης, ενώ στο πλαίσιο της ίδιας εργολαβίας που χρηματοδοτείται από τη ΣΑΤΑ του Δήμου, το προσεχές διάστημα θα κατασκευαστούν και τα πεζοδρόμια.