Ολοκληρώνεται η έκθεση: Νέοι Χαράκτες 2018-2019

28/03/2019
image_print

Ολοκληρώνεται η έκθεση:Νέοι Χαράκτες 2018-2019
που παρουσιάζεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας σε συνεργασία με την Εταιρεία Εικαστικών Τεχνών Α.Τάσσος

Το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 ολοκληρώνεται η έκθεση Νέοι Χαράκτες 2018-2019 που παρουσιάζεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας σε συνεργασία με την Εταιρεία Εικαστικών Τεχνών Α.Τάσσος.

Η Εταιρεία Εικαστικών Τεχνών Α.Τάσσος έχει καθιερώσει από το 1991 την οργάνωση ομαδικών εκθέσεων νέων χαρακτών με σκοπό την προώθηση της σύγχρονης χαρακτικής σύμφωνα με πρόταση της Λουκίας Μαγγιώρου, ζωγράφου και χαράκτριας, συζύγου του Α. Τάσσου και ιδρυτικού μέλους της Εταιρείας. Τις εκθέσεις αυτές με τον γενικό τίτλο Νέοι Χαράκτες επιμελείται πάντοτε Καλλιτεχνική Επιτροπή που την αποτελούν χαράκτες, ζωγράφοι, ιστορικοί της τέχνης από την Ελλάδα και την Κύπρο και καθηγητές του Τομέα Χαρακτικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, όλοι μέλη της Εταιρείας.

Στην φετινή έκθεση συμμετέχουν οι χαράκτες: Χρήστος Αγγελόπουλος, Μαρία Αντρέου, Φώτης Βάρθης, Αλέξανδρος Βέργης, Χριστιάνα Γεωργίου, Σάββας Θεοφάνους, Γεωργία Κόντου, Σοφία Λιβανού, Παρασκευή Παπαδημητρίου, Ευριπίδης Παπαδοπετράκης, Γιώργος Παφίτης, Μιλτιάδης Πεταλάς, Νικόλαος Ροτσίδης, Γιάννης Σωτηρίου, Δώρα Τριανταφύλλου, Πανταζής Τσέλιος, Αγγελίνα Τσουμάνη, Βίβιαν Χαλκίδη, Αριστέα Χαρωνίτη. 

Καλλιτεχνική Επιτροπή Έκθεσης: Φιλάνθη Κουλάκου, Τάσα Χαροκόπου, Γεωργία Μάζη, Άρης Ραπίδης

Τελευταίες μέρες για μια ενδιαφέρουσα έκθεση που αφού παρουσιάστηκε στην Αθήνα και την Καλαμάτα, στάθμευσε για τον Μάρτιο και στην πόλη μας πριν συνεχίσει την περιοδεία της και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και της Κύπρου.

￿ ώρες λειτουργίας: Τρίτη & Παρασκευή: 9:00 – 13:00 & 17:00 – 20:00

Τετάρτη, Πέμπτη & Σάββατο: 8:00 – 14:00

Κυριακή & Δευτέρα: κλειστά