Όλα έτοιμα για την έναρξη της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας

16/09/2019
image_print

Συνεδρίασε η ομάδα εργασίας – το πρωί της Δευτέρας η έναρξη των εκδηλώσεων

Την τελική συνεδρίαση της πριν την έναρξη των εκδηλώσεων που προγραμματίζονται στο πλαίσιο της εβδομάδας κινητικότητας πραγματοποίησε η ομάδα εργασίας του Δήμου. Η ομάδα που συνεδρίασε υπό την προεδρία του συντονιστή δημοτικού συμβούλου κ. Σωκράτη Παππά, εξέτασε όλο το πρόγραμμα και συζήτησε τις λεπτομέρειες των εκδηλώσεων και όλης της διοργάνωσης. Όπως διαπιστώθηκε οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί θα δώσουν τη δυνατότητα ανάδειξης της Καρδίτσας την κορυφαία πόλη του ποδηλάτου σε επίπεδο χώρας. Συγχρόνως προγραμματίζονται μια σειρά δράσεις σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους, που αναδεικνύουν πολλές επιμέρους δράσεις που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή.

Ο Δήμος μας προκρίθηκε στους τρεις πρώτους Δήμους πανευρωπαϊκά στο διαγωνισμό της “Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας”. Βραβεύθηκε με άλλους 11 Δήμους, σε ειδική εκδήλωση στο κτήριο της παλιάς Βουλής, στην Αθήνα καταλαμβάνοντας την 1η θέση πανελλαδικά. Για το λόγο αυτό ο Δήμος Καρδίτσας φέτος, αποτελεί το εθνικό επίκεντρο βιώσιμης κινητικότητας. Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας ξεκινά τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου.

Το πρόγραμμα για τη Δευτέρα είναι το παρακάτω:

Πρωί

11.00 17η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντικής Αιμοδοσίας με την επιμέλεια του Δήμου Καρδίτσας, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.) και τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών του Νομού Καρδίτσας και άλλους φορείς της πόλης μας. Αφετηρία το σπίτι του Συλλόγου των Εθελοντών Αιμοδοτών Καρδίτσας στην οδό Λ. Σακελλαρίου και τέρμα η κεντρική πλατεία Ελευθερίας

– Ομιλία και δημόσια υπογραφή της Χάρτας της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας από το Δήμαρχο.

– Γνωριμία με τον EDGAR τη μασκότ της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας

12.30-13.30 Βιωματική ανίχνευση και καταγραφή προβλημάτων προσβασιμότητας, στο κέντρο της πόλης της Καρδίτσας, από τη Δημοτική Αρχή, σε συνεργασία με το Νομαρχιακό Σωματείο Καρδίτσας ΑΜΕΑ

09.00-13.00 Ενημέρωση για την ασφαλή ποδηλασία στα Δημοτικά Σχολεία Καρδιτσομάγουλας, Αρτεσιανού και Μητρόπολης, από μέλη του Ποδηλατικού Ομίλου Καρδίτσας & αρμόδιο υπάλληλο του Τμήματος Παιδείας – Πολιτισμού του Δήμου και από την 1η ΤΟΜΥ Καρδίτσας με θέμα «Τα οφέλη του βαδίσματος και της ποδηλασίας στην υγεία μας».

Απόγευμα

16.00 Δενδροφύτευση στον αύλειο χώρο του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Γιολδάση, από τα παιδιά, τους καθηγητές του ΚΔΑΠ, σε συνεργασία με το Τμήμα Συντήρησης Χώρων Πρασίνου της Διεύθυνσης Καθαριότητας, Ανακύκλωσης & Πρασίνου και το Τμήμα Παιδείας – Πολιτισμού του Δήμου.

19.30 Απογευματινή ποδηλατοβόλτα στην πόλη με εκκίνηση από την κεντρική πλατεία Ελευθερίας, από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Καρδίτσας, σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Όμιλο Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας και τη συμμετοχή των φιλοξενουμένων προσφύγων δια μέσω της Αναπτυξιακής Καρδίτσας Α.Ε.