Οι πολίτες της Καρδίτσας “Νοιάζονται και Συμμετέχουν”

20/01/2015
image_print

Μεγάλη η ανταπόκριση και η συμμετοχή τους στη δράση εθελοντικού καθαρισμού που οργανωσε την Κυριακή  18/1
ο Δήμος με την υποστήριξη της Συνεταιριστικης Τράπεζας Καρδίτσας

???????????????????????????????Η μεγάλη συμμετοχή δημοτών κάθε ηλικίας και ο ιδιαίτερος ζήλος που επέδειξαν χαρακτήρισαν την δράση εθελοντικού καθαρισμού που διοργάνωσε την Κυριακή 18/1 ο Δήμος Καρδίτσας με την υποστήριξη την Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας στέλνοντας  ένα πολύ αισιόδοξο μήνυμα για το κίνημα του εθελοντισμού που αναπτύσσεται στην περιοχή μας.

Στο κάλεσμα που απηύθυναν με κοινή συνέντευξη τύπου την περασμένη εβδομάδα ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος και ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας κ. Γ. Μπούκης ανταποκρίθηκαν θετικά περισσότερα από 150 άτομα, μεταξύ των οποίων αιρετοί και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου, μέλη και εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και εθελοντικών οργανώσεων ή μεμονωμένοι ενεργοί πολίτες της Καρδίτσας που με αφετηρία το Αθλητικό Πάρκο “σάρωσαν” ένα μεγάλο τμήμα της πόλης, καθαρίζοντας κοινόχρηστους χώρους (πάρκα, πλατείες, πεζοδρόμια, άλσος Παυσιλύπου, κ.α.).

 

 

 

???????????????????????????????Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να γίνει στους προσκόπους και τα λυκόπουλα της Καρδίτσας που συμμετείχαν μαζικά στη δράση με τρία τμήματα, με τα παιδιά να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, στην προσπάθεια.

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος ευχαρίστησε ???????????????????????????????θερμά τους συμπολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αυτό, τονίζοντας οτι βασικός στόχος αυτής της πρωτοβουλίας  είναι η περαιτέρω ευαισθητοποίηση των δημοτών στο θέμα της καθαριότητας, αλλά και ευρύτερα στο ζήτημα του εθελοντισμού.

Το μήνυμα “Νοιάζομαι- Συμμετέχω” , όπως είπε, υπογραμμίζει την σημασία της συμμετοχής όλων στην προσπάθεια για μια καθαρότερη, ομορφότερη, πιο νοικοκυρεμένη και ελκυστικότερη πόλη, αλλά και την την αξία του εθελοντισμού σε όλες του τις μορφές, η περαιτέρω ανάπτυξη του οποίου αποτελεί βασική προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής που θα λάβει και άλλες πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα.