Ο κ.Κλεομένης Γιαννέλος νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

07/09/2014
image_print

Σε ήπιο και συναινετικό κλίμα οι δημαιρεσίες στο Δήμο Καρδίτσας
Ο κ. Κλεομένης Γιαννέλος νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Σε ήπιο και συναινετικό κλίμα διενεργήθηκαν την Κυριακή 7/9/ 2014 οι δημαιρεσίες στο Δήμο Καρδίτσας. Η πρώτη συνεδρίαση του σώματος με την σύνθεση που προέκυψε από τις εκλογές του Μαΐου συγκλήθηκε με πρόσκληση του πλειοψηφούντος Δημοτικού Συμβούλου κ. Ιωαν. Ντελή, ο οποίος και προήδρευσε των διαδικασιών για την εκλογή του νέου Προεδρείου.

Αφήνοντας πίσω τις εκλογές, το νέο Δημοτικό Συμβούλιο καλείται να λειτουργήσει αποτελεσματικά, ώστε να επιλύσει τα προβλήματα των δημοτών του και να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής τους. Προς την επίτευξη αυτού του στόχου, βασική προυπόθεση αποτελεί η σύμπνοια μεταξύ των Δημοτικών Συμβούλων και η εγκατάλειψη των προσωπικών φιλοδοξιών του καθενός. Καλούμαστε, λοιπόν να δράσουμε έχοντας ως επίκεντρο τον πολίτη. Γι' αυτό και κρίνεται απαραίτητο να δείξουμε σεβασμόσ τον άνθρωπο, αλληλεγγύη στις αδύναμες κοινωνικά ομάδες, αξιοκρατία και διαφάνεια στις όποιες αποφάσεις μας εκτελώντας με σύνεση και υπευθυνότητα τα καθήκοντα που μας ανέθεσαν οι πολίτες της Καρδίτσας.” τόνισε εισηγητικά ο κ. Ντελής.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Βασ. Κρανιάς, πριν την έναρξη των διαδικασιών εκλογής του Προεδρείου τόνισε οτι ο Καλλικράτης δεν δίνει κανένα ουσιαστικό ρόλο στο Προεδρείο, γι' αυτό και ο ίδιος ψηφίζει λευκό.

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγη ο κ. Κλεομένης Γιαννέλος, ο οποίος προτάθηκε από την πλειοψηφία, έπειτα από φανερή ψηφοφορία των μελών της. Στην μυστική ψηφοφορία του συνόλου του σώματος που ακολούθησε, ο κ. Γιαννέλος  έλαβε  30  ψήφους, – σε σύνολο 33  παρόντων Δημοτικών Συμβούλων, ενώ στην κάλπη βρέθηκαν επίσης 2 λευκά και 1 άκυρο  ψηφοδέλτια.

Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγη με 30 ψήφους  ο κ. Αθ. Μαρκινός, ο οποίος προτάθηκε από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, επίσης έπειτα από φανερή ψηφοφορία ενώ στην κάλπη βρέθηκαν επίσης 2 λευκά και 1 άκυρο ψηφοδέλτιο.

Γραμματέας με 31 ψήφους  εξελέγη η κ. Μαρ. Αμπαντζή που προτάθηκε από τις παρατάξεις της ελάσσονος μειοψηφίας. Στην κάλπη βρέθηκαν επίσης 2 λευκά ψηφοδέλτια.

Ο νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κλ. Γιαννέλος αναλαμβάνοντας καθηκοντα έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Στις εκλογές του περασμένου Μάη οι δημότες μας έδωσαν την εντολή στο Φώτη Αλεξάκο να κατευθύνει την τύχη του Δήμου μας και σε όλους εμάς την συνευθύνη να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο και ποιοτικότερο αύριο για τον τόπο μας. Στη σημερινή πρώτη συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καρδίτσας, η τιμητική προς το πρόσωπό μου πρόταση του Δημάρχου για Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε αποδεκτή από εσας με διαυρυμένη πλειοψηφία, γι' αυτό και σας ευχαριστώ θερμά. Εύχομαι να έχουμε υγεία, τη δύναμη και τη φώτιση να δικαιώσουμε τους εαυτούς μας και όλους αυτούς που μας εμπιστεύτηκαν κα καρτερούν. Καλή δουλειά σε όλους” τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννέλος.

Σε σύντομη παρέμβασή του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΚΑΡ.ΠΟ.Σ κ. Β. Βαρελάς ζήτησε από το Προεδρείο και τη Δημοτική Αρχή να μεριμνήσουν για την διαμόρφωση καλύτερων συνθηκών στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου για τους Δημοτικούς Συμβούλους, τους πολίτες, τους υπαλλήλους του Δήμου και τους εκπροσώπους του τύπου που καλύπτουν τις συναδριάσεις και απ' όλους την πιστή τήρηση του κανονισμού και την μέγιστη προσπάθεια “για να έχουμε σωστά και γρήγορα αποτελέσματα για το καλό του Δήμου

Ακολούθως το νεοεκλεγέν Προεδρείο διεξήγαγε τις ψηφοφορίες για την εκλογή των τακτικών και αναπληρωματικών μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Ειδικότερα  τακτικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής εξελέγησαν οι:

κ.κ. Κων. Γαλανόπουλος, Άλκ. Κολοκύθα, Μιχ. Τάντος, Τριαντ. Τίκας, Κων. Ψημμένος  ( σύμβουλοι πλειοψηφίας) Χαρ. Παπαδημητρίου, Β. Βαρελάς και Βασ. Κρανιάς ( σύμβουλοι μειοψηφίας) ενώ αναπληρωματικοί εξελέγησαν οι: Ιωαν. Σβάρνας, Γ. Γούλας, Σωτ. Αντωνίου, ( σύμβουλοι πλειοψηφίας) Στ. Παπαγεωργίου και Ηλ. Χατζής ( σύμβουλοι μειοψηφίας).

Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής θα είναι η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σωτ. Μπακαλάκου.

Τακτικά Μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής εξελέγησαν οι :

Ελ. Αντωνίου, Δημ. Αραμπατζής ,  Ιωαν. Γεννάδιος, Βασ. Κουρκούνας, Παν. Μαντζιάρας, ( σύμβουλοι πλειοψηφίας) Σπ. Λάππας, Λαμ. Τσιούκης και Ηλ. Χατζής ( σύμβουλοι μειοψηφίας), ενώ αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν οι: κ.κ. Αλ. Λέκκας, Κων. Ξυλομένος, Σωτ. Μπακαλάκου, Σωτ. Γούλας και Ευαγ. Λέμας.

Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής θα είναι ο Αντιδήμαρχος  Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας-Περιβάλλοντος κ. Απ. Καπράνας.

Ως εκπρόσωποι  του Δήμου Καρδίτσας στη Γενική Συνέλευση της Π.Ε.Δ Θεσσαλίας εξελέγησαν οι κ.κ. Κλ. Γιαννέλος, Ιωαν. Σβάρνας, Σωτ. Μπακαλάκου, Κων. Ξυλομένος, Κ. Ψημμένος ( σύμβουλοι πλειοψηφίας), Κ. Παπαλός, Β. Βαρελάς και Ευαγ. Λέμας ( σύμβουλοι μειοψηφίας).