Ο Εικαστικός Όμιλος εκθέτει στη Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας

13/03/2014
image_print

Το Σάββατο 15 Μαρτίου 2014, στις 8μ.μ. η Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού Καρδίτσας (Δ.Ο.Π.Α.Κ.) εγκαινιάζει την καινούριά της έκθεση με τον τίτλο: ο Εικαστικός Όμιλος εκθέτει στη Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας.

Ο Εικαστικός Όμιλος Καρδίτσας ιδρύθηκε το 1988 με σκοπό να συμβάλει στην προσέγγιση και την σύμπραξη την καλλιτεχνών της πόλης μας. Όλα αυτά τα χρόνια έχει συσπειρώσει πολλούς από τους συμπολίτες μας καλλιτέχνες και σήμερα διαθέτει 94 μέλη. Οργανώνει μαθήματα, εκδρομές σε μουσεία, φιλολογικές και ποιητικές εκδηλώσεις, συζητήσεις, διαλέξεις, ατομικές και ομαδικές εκθέσεις συνήθως στο φιλόξενο κτίριο της Παλιάς Ηλεκτρικής, κοντά στη Δημοτική Αγορά, αλλά κάποτε και σε άλλες πόλεις.

Ο Εικαστικός Όμιλος εκθέτει στη Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας είναι μία ομαδική έκθεση, στην οποία 72 συμπολίτες μας καλλιτέχνες καταθέτουν τις δημιουργίες τους. Η πολυφωνία και η πολυχρωμία είναι βασικά συστατικά που διακρίνουν την έκθεση αυτή, όπως και κάθε αντίστοιχη ομαδική παρουσίαση. Δημιουργοί πολλοί, γυναίκες και άνδρες, νεώτεροι και μεγαλύτεροι, κάποιοι ανοιχτοί σε αναζητήσεις και πειραματισμούς κι άλλοι αρκετά ώριμοι, πολύ διαμορφωμένοι και κατασταλαγμένοι. Επαγγελματίες και ερασιτέχνες πλάι – πλάι.

Εκθέτουν τις σκέψεις, τις μνήμες, τα όνειρα, τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους. Οπτικοποιούν σκηνογραφικές γωνιές και περιστατικά που συνάντησαν ή τους συνάντησαν ….. εκθέτουν τα βιώματά τους που σχετίζονται με κοινωνικές εμπειρίες ή με ατομικές ιστορίες. Εκθέτουν κι εκτίθενται και μας προκαλούν να τους γνωρίσουμε ή σε άλλες περιπτώσεις να παρακολουθήσουμε την ωρίμανσή τους στο πέρασμα του χρόνου ή την ιδιαιτερότητα της ματιάς και της γραφής, με την οποία δημιουργούν. Τα βιώματα αποτελούν τον κεντρικό θεματικό πυρήνα, με τον οποίο οι ίδιοι επέλεξαν να παρουσιαστούν σε αυτή την έκθεση που πραγματοποιείται στην πινακοθήκη της πόλης μας.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως την 29η Μαρτίου 2014.

Οι ώρες λειτουργίας είναι: Κυριακή & Δευτέρα: κλειστά

                                      Τρίτη: 9π.μ. – 1μ.μ. και 5μ.μ. – 8μ.μ.

                                      Τετάρτη: 9π.μ. – 1μ.μ.

                                      Πέμπτη: 9π.μ. – 1μ.μ.

                                      Παρασκευή: 9π.μ. – 1μ.μ. και 5μ.μ. – 8μ.μ.

                                      Σάββατο: 9.30π.μ. -1.30μ.μ.