Ο Εγκέφαλος, όλα αρχίζουν εδώ!!!

22/06/2018
image_print

ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ: Ο Εγκέφαλος, όλα αρχίζουν εδώ!!
Στην 7η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας

Συνεχίστηκε την Πέμπτη 21 Ιουνίου, στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, η 7η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018, που οργανώνει και συντονίζει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, και υλοποιείται σε περίπου 140 βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα.

Το θέμα της ημέρας ήταν τα «ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ: Ο εγκέφαλος: Όλα αρχίζουν από εδώ». Όλα αρχίζουν από τον εγκέφαλο. Στόχος του εργαστηρίου, να γνωρίσουν τα παιδιά τις εξαιρετικές ικανότητες αυτού του οργάνου. Με το πλούσιο υλικό από 16 φωτογραφίες που περιγράφουν το ρόλο του εγκεφάλου στον άνθρωπο, το συνοδευτικό τους κείμενο, τη σχετική βιβλιογραφία και το αυτοσχέδιο puzzle με τμήματα του εγκεφάλου, τα παιδιά κατάλαβαν πως η δύναμη βρίσκεται στον εγκέφαλο.

Τα παιδιά άκουσαν απόσπασμα από το θαυμάσιο βιβλίο του Roald Dahl «Ματίλντα» από τις εκδόσεις Ψυχογιός, που αναφέρεται στη δύναμη του μυαλού ενός μικρού κοριτσιού να μετακινεί πράγματα, μίλησαν με προσωπικά παραδείγματα για τις εντολές του εγκεφάλου, τη διαφορά των ανθρώπων με τα ζώα… αλλά μέτρησαν και τις πατούσες τους για να συμπληρώσουν το ημερολόγιο της καλοκαιρινής εκστρατείας με τα δεδομένα τους, ενώ ψήφισαν όπως κάθε μέρα για τον καιρό, την κίνηση παιδιών και βιβλίων στη βιβλιοθήκη και τον αν τους άρεσε η δράση..

Στο τέλος αποτύπωσαν με εικόνες και λέξεις όλα όσα έχουν στο κεφάλι τους…και είναι πολλά!!

Την Παρασκευή 22 Ιουνίου, σειρά παίρνουν τα.. « ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ Το παλάτι της μνήμης». Το παλάτι της μνήμης είναι μια φανταστική τοποθεσία στο μυαλό σου, μπορεί κανείς να φυλάει εικόνες που θέλει να κρατήσει στη μνήμη του. Ελάτε να χτίσουμε ένα, στις παιδικές βιβλιοθήκες συνοικίας Αγίας Παρασκευής, Παυσιλύπου και στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αρτεσιανού.

Αναλυτικό πρόγραμμα με τις δράσεις της κάθε βιβλιοθήκης, μπορείτε να το δείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας, στην ιστοσελίδα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο link: http://network.nlg.gr/library/ και στις σελίδες των παιδικών βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ. στο Facebook.

Οι δράσεις θα πραγματοποιούνται κάθε πρωί από τις 11 έως τις 12:30 και απευθύνονται κυρίως σε παιδιά που έχουν τελειώσει την Α΄ Δημοτικού έως και 15 ετών. Παιδιά κάτω των 7 ετών, πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων.

Όσοι θέλουν ν’ αφήσουν το «στίγμα» του και να συμμετέχουν ως εθελοντές στην καλοκαιρινή μας περιπέτεια, δεν έχουν παρά να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους, στο παρακάτω link : https://goo.gl/forms/UsoM82muyS2rERKl1

Κι αυτό το καλοκαίρι, τα δεδομένα στις βιβλιοθήκες μας, «θα είναι υπέρ μας»!!!