Ο δήμος καρδίτσας συμμετέχει στο 4o Bike Festival

19/09/2013
image_print

Οργανώνεται από τις 20 έως τις 22/9, στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων και το περίπτερο του Δήμου αναμένεται να προσελκύσει δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες


Με δικό του περίπτερο στο 4ο Bike Festival που διοργανώνεται στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων από τις 20 έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2013, συμμετέχει ο Δήμος Καρδίτσας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.
Την αντιπροσωπεία του Δήμου Καρδίτσας απαρτίζουν ο Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος του Δικτύου Ελληνικών Πόλεων για τη Βιώσιμη Κινητικότητα και το Ποδήλατο κ. Νικ. Μουζιούρας, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βασ. Μπατζιάκας, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καρδίτσας κ. Δημ. Κανούτα και υπηρεσιακά στελέχη, ενώ στο περίπτερο του Δήμου θα υπάρχει έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό που θα προβάλει την πρωτοπορία του Δήμου και της πόλης της Καρδίτσας στις υποδομές χρήσης του ποδηλάτου, αλλά και ποδήλατα του κοινόχρηστου δικτύου, για επίδειξη στους επισκέπτες, αλλά και για δοκιμή από τους ίδιους.
Το Bike Festival οργανώνεται κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (European Mobility Week) – της πανευρωπαϊκής εκστρατείας που σκοπό έχει να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες ως προς τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς, του ποδηλάτου και του περπατήματος για τις μετακινήσεις τους μέσα στην πόλη.
Επιπλέον, φιλοδοξεί να ενθαρρύνει τις Ευρωπαϊκές πόλεις να προωθήσουν αυτούς τους τρόπους μετακίνησης και να επενδύσουν στη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών.

Το Bike Festival είναι το σημείο αναφοράς για το ποδήλατο και την εναλλακτική αστική μετακίνηση. Δύο είναι οι βασικοί άξονες του φεστιβάλ:
· Ποδήλατα: Οι επισκέπτες θα μπορούν να ανακαλύψουν τις εναλλακτικές που έχει να τους προσφέρει η αγορά σε όλες τις κατηγορίες ποδηλάτων, με έμφαση στις προτάσεις για ποδήλατα πόλης – συμβατικά, αναδιπλούμενα, ηλεκτρικά.
· Εκδηλώσεις: Διαδραστικές ή μη, οι εκδηλώσεις σκοπό έχουν να δημιουργήσουν την αίσθηση της γιορτής, να δώσουν την ευκαιρία της συμμετοχής, να εκπαιδεύσουν, να εμπνεύσουν έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής και κίνησης μέσα στην πόλη.
Φέτος είναι η τέταρτη χρονιά διοργάνωσης του Βike Festival. Η περσινή διοργάνωση προσέλκυσε περισσότερους από 30.000 επισκέπτες στην “Τεχνόπολις” του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι).