Ο Δήμος Καρδίτσας συμμετέχει στη 12η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Συλλόγων και Φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών

04/09/2014
image_print

Σύσκεψη φορέων και εθελοντικών οργανώσεων για την προετοιμασία των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη στις 25 Σεπτεμβρίου

Ο συντονισμός και η καλύτερη προετοιμασία των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στις 25/9 στην πόλη της Καρδίτσας, στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου στην 12η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Συλλόγων και Φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης τοπικών φορέων και εθελοντικών οργανώσεων που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Πολιτισμού και Επιχειρηματικότητας κ. Κων. Ψημμένου.

Όπως ανέφερε ο ίδιος εισηγητικά, ο Δήμος Καρδίτσας θέλοντας να ευαισθητοποιήσει τους δημότες και να συμβάλει στην διάδοση της ιδέας του εθελοντισμού και ειδικότερα της εθελοντικής αιμοδοσίας και της δωρεάς ιστών και οργάνων σώματος, συμμετέχει στην λαμπαδηδρομία που διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.).

Η “Φλόγα της Αγάπης” που άναψε στις 22/8 στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, έχει προγραμματιστεί να διέλθει από την πόλη της Καρδίτσας την Πέμπτη 25/9 και ο Δήμος έχει αναλάβει να διοργανώσει τη λαμπαδηδρομία και εκδηλώσεις υποδοχής, ώστε το μήνυμα της εθελοντικής προσφοράς αίματος να φτάσει σε κάθε δημότη.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης διαπιστώθηκε η μεγάλη διάθεση των φορέων να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις  και να συμβάλλουν στην επιτυχία των σκοπών της λαμπαδηδρομίας, ενώ έγινε μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, το οποίο θα οριστικοποιηθεί το επόμενο διάστημα.

Σημειώνεται οτι η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία των Συλλόγων φορέων Εθελοντών  Αιμοδοτών είναι μια θεσμοθετημένη εκδήλωση της Π.Ο.Σ.Ε.Α.η οποία πραγματοποιείται από το 2002 και θεσμοθετήθηκε από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας από το 2007 και κάθε χρόνο πραγματοποιείατι υπό την αιγίδα τους.