Νότες και μελωδίες στις γειτονιές της Καρδίτσας

29/06/2018
image_print

Συναυλίες τοπικών μουσικών σχημάτων στις συνοικιακές πλατείες της πόλης περιλαμβάνει το Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2018 του Δήμου Καρδίτσας

Καλοκαιρινά βράδια με νότες και μελωδίες στις γειτονιές της πόλης υπόσχεται στους Καρδιτσιώτες ο Δήμος Καρδίτσας. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2018”παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που δόθηκε στο Δημαρχείο από το Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκο παρουσία των Εντεταλμένων Δημοτικών Συμβούλων κ.κ. Σωτ. Μπακαλάκου και Κων. Ψημμένου και των υπαλλήλων του Δήμου κ.κ. Μαρ. Μπάγκου και Φουλ. Γκαραγκούνη που αποτέλεσαν την ομάδα που οργάνωσε το πρόγραμμα.

“Ο Δήμος Καρδίτσας, πέραν της ενίσχυσης και υποστήριξης των πολιτιστικών εκδηλώσεων ευρείας απήχησης, καθώς και των πολιτιστικών εκδηλώσεων σε όλα τα χωριά του Δήμου μέσω των Τοπικών Πολιτιστικών Συλλόγων και των θεατρικών παραστάσεων τοπικών σχημάτων που θα δοθούν σε Τοπικές Κοινότητες- στις μισές φέτος και στις άλλες μισές το επόμενο καλοκαίρι- φιλοδοξεί σε ένα δυναμικό πολιτιστικό καλοκαίρι στην πόλη της Καρδίτσας και υπόσχεται όμορφες μουσικές βραδιές.

Οι μουσικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις πλατείες – συνοικίες της Καρδίτσας από την Κυριακή 1η Ιουλίου και μέχρι και την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους.

Στόχος του Δήμου είναι το “Πολιτιστικό Καλοκαίρι” να γίνει θεσμός και να απλωθεί σε όλη την πόλη και να ακολουθεί τα καλοκαίρια μας εμπλουτίζοντας τα με “νότες”, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία σε μουσικά σχήματα της περιοχής μας να αναδείξουν την προσπάθεια, το ταλέντο και την αξία τους διασκεδάζοντάς μας με κάθε είδους ρεπερτόριο έντεχνο, λαϊκό, δημοτικό, ροκ. Καλούμε τους συμπολίτες να συναντηθούμε και να διασκεδάσουμε στις πλατείες της πόλης μας.” τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος.

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα των μουσικών συναυλιών που έχουν προγραμματιστεί έχει ως εξής:

1 Ιουλίου, Ταξιδιώτες, πλατεία Αγίου Νικολάου (έναντι παιδικής χαράς)

8 Ιουλίου, Λαϊκή Συντεχνία, πλατεία  Γιολδάση (Λάππα)

17 Ιουλίου, STARmata Band, Αθλητικό Πάρκο

22 Ιουλίου, Ρεμπέτικη Παρέα, πλατεία Ακαδημίας

29 Ιουλίου, Απόηχος, πλατεία Ν. Πλαστήρα

5 Αυγούστου, Γιάννης Αδάμος και Ροζ Πένες, Αγία Παρασκευή (προαύλιο Εκκλησίας)

19 Αυγούστου, Onirama, Κεντρική πλατεία, (Συνδιοργάνωση με Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περ. Ενοτ. Καρδίτσας)

27 Αυγούστου, Νότες Παράδοσης, Άγιος Φανούριος (προαύλιο εκκλησίας)

31 Αυγούστου, Gravity, Φιλαρμονική Καρδίτσας, πλατεία Στρατολογίας

2 Σεπτεμβρίου, G.O.P. (Gypsies On Paradise) No mercy for today, Παλέρμο

7 Σεπτεμβρίου, Συναυλία έντεχνου και ρεμπέτικου τραγουδιού από μουσικά σχήματα της πόλης, Αθλητικό Στάδιο Καρδίτσας

16 Σεπτεμβρίου, Οκτάηχο, πλατεία Λάκκα Μαντζιάρα