06/03/2017
image_print

Σε ιδιαίτερα συναινετικό κλίμα οι δημαιρεσίες στο Δήμο Καρδίτσας

Σε ιδιαίτερα συναινετικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 5/3 οι δημαιρεσίες για την εκλογή νέου Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας, καθώς και την εκλογή τακτικών και αναπληρωματικών μελών της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καρδίτσας.

Όσον αφορά το Προεδρείο, νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγη ο κ. Ιωαν. Ντελής, Αντιπρόεδρος ο κ. Χαρ. Παπαδημητρίου και Γραμματέας η κ. Μαρ. Αμπαντζή.

Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Οικονομική Επιτροπή


Τοποθέτηση του νεοκλεγέντα Προέδρου

Αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας κ. Ιωαν. Ντελής τόνισε:
“Κύριε Δήμαρχε,
Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι, δημοτικοί σύμβουλοι,
Κυρίες και κύριοι,
Το Δημοτικό Συμβούλιο, το ανώτατο αυτό δημοκρατικό όργανο του Δήμου, με τίμησε με την εμπιστοσύνη του και μου ανέθεσε το λειτούργημα του Προέδρου του σώματος για τα επόμενα 2,5 χρόνια.
Πραγματικά, στη σημαντική αυτή στιγμή για μένα θα ήθελα να ευχαριστήσω το Δήμαρχο Καρδίτσας – τον κ. Φώτη  Αλεξάκο – για την τιμητική πρόταση που μου έκανε γι΄ αυτήν  τη σημαντική θέση,  και να τον διαβεβαιώσω πως  θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταπεξέλθω με τον καλύτερο τρόπο στα καθήκοντά μου, ώστε να ανταποκριθώ στις προσδοκίες σας.
Θα ήθελα, επίσης, να ευχαριστήσω τον απελθόντα Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τον κ. Μένιο Γιαννέλο, για την πολύτιμη προσφορά του στον Δήμο. Ο κος  Γιαννέλος  λειτούργησε ως πρόεδρος όλου του Δημοτικού Συμβουλίου, πάντα δημοκρατικά, και σεβόμενος τον κανονισμό, χωρίς να μεροληπτεί. Στόχος του ήταν πάντα η εξυπηρέτηση των συμφερόντων του Δήμου. Του εύχομαι καλή συνέχεια από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου.
Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω όλους ανεξαιρέτως τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους και να  τους βεβαιώσω πως μαζί τους και δίπλα τους θα αγωνιστώ για την ομαλή και αποδοτική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.
Εκείνο που  επιθυμώ να δηλώσω και να ξεκαθαρίσω ευθύς εξ αρχής είναι  ότι θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να αποτελέσει το δημοτικό συμβούλιο πρότυπο ομαλής και δημοκρατικής λειτουργίας, ευπρέπειας και συνεννόησης.  Να αποτελέσει «κιβωτό» θεσμών και αξιών που θα προάγουν το όνομα του δήμου της Καρδίτσας.
Θέλω, επίσης, να δεσμευθώ ότι θα υπερασπιστώ με σθένος το δικαίωμα του κάθε ενός συμβούλου να λέει ελεύθερα και ανεμπόδιστα την άποψή του και να εκφράζει τους προβληματισμούς ή τις παρατηρήσεις του σε κάθε θέμα που θα αφορά τον δήμο, τιμώντας  το ρητό του Αγάθωνα για τον άρχοντα, ο οποίος:
1) Επί ανθρώπων άρχει.
2) Κατά νόμον άρχει.
3) Ουκ αεί άρχει.
Η διαφορετικότητα είναι στοιχείο της Δημοκρατίας μας και  θα είναι οδηγός  μας για την εποικοδομητική λειτουργία και σύνθεση του συμβουλίου μας. Η συναίνεση και όχι ο απλός συμβιβασμός (ατομικός ή συλλογικός) θα είναι το ζητούμενο. Για να επιτευχθεί αυτό αποτελεί αδήριτη ανάγκη να ξεπεράσουμε τις άγονες αντιπαλότητες και  τις μικροπολιτικές νοοτροπίες.
Γνωρίζουμε πολύ καλά  όλοι μας, ιδιαίτερα στην κρίσιμη αυτή εποχή για την χώρα μας, πως:
Ό,τι μας πάει πίσω, κουράζει.
Ό,τι δυναμικά μας ενώνει σε έργο δημιουργίας, ανανεώνει.
Άλλωστε, ο ίδιος ο κανονισμός λειτουργίας  του δήμου μας θυμίζει τον στόχο, μας δείχνει τον δρόμο.  Ποιος είναι αυτός;
προστασία των συμφερόντων του δήμου,
ανάπτυξη και βελτίωση της ποιότητας ζωής της τοπικής κοινωνίας.
Λέξεις που έχουν πραγματικό αντίκτυπο στη ζωή όλων μας και για τις οποίες όλοι μαζί οφείλουμε να αγωνιστούμε ώστε να γίνουν πράξη.
Τέλος, οι κανόνες που προβλέπει ο κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, θα αποτελούν, αναμφισβήτητα, την  «πυξίδα» για τη σωστή λειτουργία όλων μας κατά τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
Δεν θέλω να κουράσω με παραπάνω λόγια. Ελπίζω και εύχομαι από την θέση που μου εμπιστευθήκατε να συμβάλλω μαζί με εσάς στη συνέχιση των έργων που όλοι οραματιζόμαστε και τα οποία θα βοηθήσουν τον τόπο μας και τη ζωή μας εδώ.
Σας ευχαριστώ