Νέο υπαίθριο γυμναστήριο στο αθλητικό κέντρο του Αγ. Νικολάου εγκατέστησε ο Δήμος Καρδίτσας

24/12/2018
image_print

Στην εγκατάσταση ενός ακόμη υπαίθριου γυμναστηρίου με σύγχρονα όργανα εκγύμνασης εξωτερικού χώρου για δωρεάν χρήση από τους δημότες προχώρησε ο Δήμος Καρδίτσας.

Το νέο υπαίθριο γυμναστήριο που αποτελείται από 5 όργανα που γυμνάζουν όλες τις μυικές ομάδες εγκαταστάθηκε στο αθλητικό κέντρο του Αγίου Νικολάου (δίπλα στο γήπεδο του Ταυρωπού) που αποτελεί έναν σημαντικό αθλητικό πυρήνα της πόλης καθώς πέρα από τους συλλόγους, πολλοί δημότες, αλλά και φοιτητές επιλέγουν να αθλούνται καθημερινά στο χώρο και την ευρύτερη περιοχή.

Πρόκειται για το τρίτο υπαίθριο γυμναστήριο που δημιουργεί ο Δήμος Καρδίτσας (τα άλλα δύο βρίσκονται στο Αθλητικό Πάρκο και το Παλέρμο) καλύπτοντας με αυτό την βορειοδυτική πλευρά της πόλης και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος μετά την επίσκεψή του στο χώρο της νέας εγκατάστασης δήλωσε σχετικά με την προσπάθεια του Δήμου να δημιουργήσει νέους χώρους άθλησης.

“Τα υπαίθρια γυμναστήρια στοχεύουν στην προσέλκυση ολοένα και περισσοτέρων συμπολιτών στον αθλητισμό, δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε ένα από εμάς να γυμναστεί αερόβια, στην ύπαιθρο, μόνος ή με παρέα. Βασικός στόχος ενός υπαίθριου γυμναστηρίου είναι η δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου και η ανέξοδη άθληση όλων των πολιτών ανεξαρτήτου φύλου και ηλικίας, οποιαδήποτε ώρα και ημέρα με με ασφάλεια και σιγουριά. Τα όργανα εκγύμνασης που έχουν τοποθετηθεί πληρούν όλες τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας, αναγράφουν αναλυτικές οδηγίες χρήσης και είναι σχεδιασμένα να γυμνάζουν κάθε μυϊκή ομάδα του σώματος χωρίς επίβλεψη και χωρίς κανένα κίνδυνου τραυματισμού. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής βρήκε πολύ θετική ανταπόκριση από τους πολίτες που χρησιμοποιούν τα όργανα καθημερινά για την δωρεάν εκγύμνασή τους.”