Νέα δράση εμβολιασμού στον οικισμό “Μαύρικα”

21/01/2022
image_print

ΝΕΑ ΔΡΑΣΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ “ΜΑΥΡΙΚΑ”

Το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας της Δ/νσης Κοινωνικής Πρόνοιας,  Δημόσιας Υγείας και ΑΜΕΑ  του Δήμου Καρδίτσας συνεχίζει τη συνεργασία του με το πρόγραμμα “Υγεία για όλους” και το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας  στηρίζοντας δράσεις εμβολιασμού παιδιών Ρομά εντός του οικισμού “Μαύρικα” του Δήμου Καρδίτσας, θέλοντας να ευαισθητοποιήσει την κοινότητα αναφορικά με την σπουδαιότητα του εμβολιασμού και την πρόληψη νοσημάτων.

Ειδικότερα, την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022, πραγματοποιήθηκε παιδιατρική εξέταση και εμβολιασμός στο πλαίσιο του προγράμματος “Υγεία για όλους” που τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO με υπεύθυνη την κα Σωτηροπούλου Ελένη, σε συνεργασία με  την 5η Υ. ΠΕ, τον Δήμο Καρδίτσας, την Παιδιατρική κλινική “ΜΗΤΕΡΑ”, το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας και το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Καρδίτσας,

Συνολικά εξετάστηκαν και εμβολιάστηκαν 90 παιδιά εντός του οικισμού “Μαύρικα”, ενώ την επιστημονική εποπτεία είχε η παιδίατρος, κα Βασιλείου Ελευθερία. Στην διαδικασία του εμβολιασμού συμμετείχαν ενεργά η κα Κουρκούνη Βασιλική, Προϊσταμένη του Χειρουργικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας ,  η κα. Διαμαντή Ευαγγελία, η κα Κωστέλλου Μαρία,  Νοσηλεύτριες του Χειρουργικού Τμήματος  του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας, ο διαμεσολαβητής και τα στελέχη του Παραρτήματος Ρομά του Κέντρου Κοινότητας  του Δήμου Καρδίτσας.

Στα παιδιά έγιναν τα εξής εμβόλια:

Την Παρέμβαση στήριξαν με την παρουσία τους ο κος Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος, Αντιδήμαρχος  Εθελοντισμού, Ειδικών Πληθυσμιακών – Κοινωνικών Ομάδων , Αλληλεγγύης και Δημόσιας Υγείας  και η κα Πέτσα Αθηνά, Διευθύντρια της Δ/νσης Κοινωνικής Πρόνοιας,  Δημόσιας Υγείας και ΑΜΕΑ του Δήμου Καρδίτσας και Υπεύθυνη της Πράξης “Κέντρο κοινότητας Δήμου Καρδίτσας”.

Την Παρέμβαση υποστήριζε καθ’ όλη τη διάρκεια της , ασθενοφόρο με διασώστες του ΕΚΑΒ, καθώς και συνεργείο του ΕΟΔΥ, διενεργώντας δειγματοληπτικό έλεγχο Rapid Test ανίχνευσης Covid-19 σε 180  παιδιά και τις/τους συνοδούς τους.

Το Κέντρο Κοινότηττας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Καρδίτσας χρηματοδοτείται από το Ευρωπαικό Κοινωνικό  Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020.