Μνημόνιο Συνεργασίας για την αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογικών εργαλείων για την ψηφιακή αναβάθμιση των βιβλιοθηκών της πόλης

01/11/2018
image_print

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΨΗΠΤΕ, Ν. ΠΑΠΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ,
Φ. ΑΛΕΞΑΚΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς και ο Δήμαρχος Καρδίτσας, Φώτης Αλεξάκος, υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας για την αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογικών εργαλείων για την ψηφιακή αναβάθμιση των βιβλιοθηκών της πόλης και πιο συγκεκριμένα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, 11 Παιδικών Βιβλιοθηκών, του Ιστορικού-Λαογραφικού Μουσείου «Λ. & Ν. Σακελλαρίου» – Κέντρου Τεκμηρίωσης και Επικοινωνίας και της Δημοτικής Πινακοθήκης Καρδίτσας.

Μεταξύ άλλων, η συμφωνία προβλέπει:

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, σημείωσε: «Η Πολιτεία υποστηρίζει τις δομές εκείνες που προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο, προάγουν την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, την έρευνα. Με την εισαγωγή ψηφιακών εργαλείων σε διάφορους τομείς, αναβαθμίζουμε την καθημερινότητα των πολιτών και -σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση- εξαλείφουμε τα ψηφιακά χάσματα».

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας, Φώτης Αλεξάκος, δήλωσε: «Η Πολιτεία, υποστηρίζοντας τις συγκεκριμένες δομές, στέλνει θετικό μήνυμα στην τοπική κοινωνία που έχει αγκαλιάσει την προσπάθεια που γίνεται. Οι Δημοτικές Παιδικές Βιβλιοθήκες λειτουργούν σαν χώροι που προάγουν την αγάπη των παιδιών για το διάβασμα, καλλιεργούν και οξύνουν το πνεύμα και τη φαντασία τους και τα απασχολούν με τον πλέον δημιουργικό τρόπο . Θα συνεχίζουμε να τις στηρίζουμε».

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Βουλευτές Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσούλα Κατσαβριά και Παναγιώτα Βράντζα, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ, Γιώργος Φλωρεντής και ο συντονιστής της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας, Ηλίας Αντωνίου.

ΛΕΖΑΝΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ:

1. Ο Υπουργός ΨΗΠΤΕ, Νίκος Παππάς, και ο Δήμαρχος Καρδίτσας, Φώτης Αλεξάκος, υπογράφουν Μνημόνιο Συνεργασίας για την ψηφιακή αναβάθμιση των βιβλιοθηκών της πόλης.

2. (Από αριστερά): Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ, Γιώργος Φλωρεντής, η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας, Χρυσούλα Κατσαβριά, ο Υπουργός ΨΗΠΤΕ, Νίκος Παππάς, η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας, Παναγιώτα Βράντζα, ο Δήμαρχος Καρδίτσας, Φώτης Αλεξάκος και ο συντονιστής της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας, Ηλίας Αντωνίου.

3. Επίσκεψη στη βιβλιοθήκη του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ.