“Μέτωπο” για την στήριξη και αναβάθμιση του Νοσοκομείου Καρδίτσας

07/10/2014
image_print

Συνάντηση του Δημάρχου Καρδίσας κ. Φ. Αλεξάκου με  τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου κ. Κων. Δάλλα

Συνάντηση με τη Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας κ. Κων. Δάλλα είχε την Τρίτη 7/10 στο γραφείο της, ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ.Αλεξάκος, παρουσία και του Δημοτικού Συμβούλου, γιατρού του ΓΝΚ κ. Ιωαν. Ντελή.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα και στη διάρκειά της συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν τη λειτουργία του Νοσοκομείου και των Περιφερειακών Ιατρείων που λειτουργούν σε κοινότητες του Δήμου, καθώς και τη συνεργασία των δύο φορέων.

Ειδικότερα, στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε το θέμα της στελέχωσης των κλινικών του Νοσοκομείου. Η κ. Δάλλα αρχικά ευχαρίστησε τον κ. Αλεξάκο για τις παρεμβάσεις του προς τη Διοίκηση της 5ΥΠΕ  για την παράταση 40ημερών στην απόσπαση δύο παιδιάτρων από άλλες υγειονομικές μονάδες της 5ης ΥΠΕ και την επίσπευση των διαδικασιών πρόσληψης δύο ακόμα επικουρικών γιατρών ( 1 Χειρουργού και 1 Παιδιάτρου) πέραν των 5 που είχαν ανακοινωθεί.

Η κ. Δάλλα ενημέρωσε επίσης τον κ. Αλεξάκο οτι ως το τέλος του χρόνου αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες πρόσληψης 7 μονίμων ιατρών – Επιμελητών Β' (1 Βιοπαθολόγος, 2 Παθολόγοι , 2 Αναισθησιολόγοι, 1 Ουρολόγος και 1 Καρδιολόγος), ενώ πέραν αυτού η Διοίκηση του Νοσοκομείου έχει ζητήσει την πρόσληψη 14 μονίμων γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων. Ειδικά η πρόσληψη Νεφρολόγου, Οφθαλμιάτρου και Παιδιάτρου κρίνεται απολύτως αναγκαία.  

Εφ' όσον ολοκληρωθούν οι προσλήψεις των παραπάνω ειδικοτήτων θα αμβλυνθούν, σύμφωνα με την κ. Δάλλα, σε σημαντικό βαθμό τα υφιστάμενα προβλήματα στη λειτουργία Κλινικών και Τμημάτων του ιδρύματος.

Όσον αφορά τον εξοπλισμό του Νοσοκομείου Καρδίτσας, η κ. Δάλλα ανέφερε οτι μέχρι το καλοκαίρι αναμένεται να ολοκληρωθεί η προμήθεια νέου αξονικού τομογράφου, καθώς με ενέργειές της ολοκληρώνεται η εξέταση των προσφυγών που κατατέθηκαν για το σχετικό διαγωνισμό, ενώ επιδιορθώθηκε και ο παλιός αξονικός τομογράφος που διαθέτει το Νοσοκομείο και εμφανίζει προβλήματα. 

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Καρδίτσας με το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας αποφασίστηκε η υπογραφή σχετικού μνημονίου για την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών και δράσεων σε θέματα προαγωγής υγείας των πολιτών, με τη διάθεση και από τις δύο πλευρές προσωπικού και μέσων και ευρύτερα για την ανάπτυξη ενός “μετώπου” με στόχο την αναβάθμιση του Νοσοκομείου και του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες.

Στα ευρύτερα πλαίσια αυτής της συνεργασίας εντάσσεται και η κοινή προσπάθεια  για την αναβάθμιση της λειτουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου του Δήμου με την υποστήριξη νοσοκομειακών γιατρών και νοσηλευτών, αλλά και τη διάθεση νέου χώρου από το Νοσοκομείου. 

Συμφωνήθηκε επίσης να συμβάλει ο Δήμος στην οργάνωση εκδηλώσεων για τη διάδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων, σε συνεννόηση με τον Δ/ντη του Τμήματος Αιμοδοσίας του ΓΝΚ κ. Κ. Αθανασίου, σε συνέχεια και της πολύ επιτυχημένης εκδήλωση που διοργανώθηκε πρόσφατα για την 12η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Συλλόγων Εθελοτών Αιμοδοτών.

Ολοκληρώνοντας τη συνάντηση ο κ. Αλεξάκος ευχαρίστησε την κ. Δάλλα για την συνάντηση και την πλήρη ενημέρωση που του παρείχε, τη συνεχάρη για τις προσπάθειές της για την λειτουργία του Νοσοκομείου στις σημερινές αντίξοες συνθήκες και τη διαβεβαίωσε οτι το ενδιαφέρον του Δήμου για την λειτουργία του ιδρύματος θα είναι συνεχές και έμπρακτο.