24/06/2015
image_print

Συμμετείχαν οι μαθητές της τάξης του καθηγητή Γ. Τσιάλα

TRIO-FL-GUITΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015 και ώρα 7.30 μ.μ. στο Δημοτικό Ωδείο, που ανήκει στον ΔΟΠΑΚ, η ετήσια μαθητική συναυλία της σχολής κιθάρας, της τάξης του καθηγητή Γιώργου Τσιάλα.

Η μαθητική καλλιτεχνική εκδήλωση, έγινε στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του ΔΩΚ και οι γονείς και φίλοι των νεαρών μαθητευόμενων μουσικών, που παραβρέθηκαν, δεν έκρυβαν τον ενθουσιασμό τους από την ποιότητα της εκδήλωσης, ενθαρρύνοντας και στηρίζοντας την μεγάλη προσπάθεια που κάνουν τα παιδιά, στον δύσκολο τομέα της μουσικής και ιδιαίτερα της κιθάρας, με την σωστή, υπομονετική και υπεύθυνη καθοδήγηση του καταξιωμένου δασκάλου τους και μουσικού, Γιώργου Τσιάλα.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν και να ομολογήσουν την υπεύθυνη και σοβαρή δουλειά υψηλού επιπέδου, που γίνεται στο Δ.Ω.Κ., το οποίο προσπαθεί να διατηρήσει τις υψηλές καλλιτεχνικές και αισθητικές αξίες, κόντρα στην καλλιτεχνική και μουσική ευτέλεια, απαξίωση και ισοπέδωση που βιώνουμε στις μέρες μας.

Με την σωστά ελεγχόμενη και αποδοτική προετοιμασία απο τους καθηγητές τους, συνηθίζουν από νωρίς οι μαθητές, σε τέτοιου τύπου εκδηλώσεις – επιδείξεις, να αποδίδουν σωστά ένα μουσικό έργο, αλλά και να αντιμετωπίζουν με ψυχραιμία τις απρόσμενες δυσκολίες που θα τους παρουσιάζονται και σε επόμενες εμαφανίσεις τους στο κοινό, σαν ολοκληρωμένοι μουσικοί πιά.

Επίσης χαίρονται με το ζωογόνο χειροκρότημα του κοινού, σαν ανταμοιβή των κόπων τους και τα καλοπροαίρετα σχόλια θετικά η αρνητικά, που τους βοηθάνε για την συνέχιση των σπουδών τους και της καλλιτεχνικής τους εξέλιξης.

Οι μαθητές ερμήνευσαν σόλο κομμάτια στήν κιθάρα, αλλά συμμετείχαν και σε ντουέτα, τρίο, σε ένα πρόγραμμα που κάλυπτε μεγάλη ποικιλία έργων, μεταξύ των οποίων οι κυριώτεροι συνθέτες ήταν οι: Ε. Μπουντούνης, R. Blackmore, F. Sor, J. Sagreras, Χ. Εκμεκτσόγλου, Αθ. Τσιάτας, P. V. der Staak, J. Powrozniak,  C. Munier, J. Pernambuco, G. B. Pinero, M. Giuliani, L. Brouwer, A. Braduardi, Μ. Θεοδωράκης, Μ. Χατζιδάκις, R. Dyens, G. Rodríguez,  S. Joplin, αλλά και σε παραδοσιακά τραγούδια απο διάφορες χώρες.

Οι μαθητές με την σειρά που εμφανίστηκαν ήταν οι:

Σπύρου Απόστολος, Ιωάννου Δημήτριος, Παναγιώτου Ευθύμιος, Σίσκου Έλενα, Μαυρογιάννης Αθανάσιος, Τσούκης Βύρωνας, Ντανοβασίλης Αθανάσιος, Βαϊοπούλου Τριανταφυλλιά, Ντανοβασίλη  Μυρτώ, Παπαγεωργίου Σταματίνα, Μαρκούτη Αγλαΐα, Καπράνας Απόστολος, Βούρδας Αλέξανδρος, Ντατσιός Δημήτριος, Τσιούλος Ευάγγελος, Κεραμίδα Σωτηρία, Κεραμίδα Δέσποινα, Φασούλα Φαίδρα, Χαντζόπουλος Κων/νος, Μαγαλιού Σοφία, Λίτσιος Κων/νος.           

Φιλική συμμετοχή η Παπαγεωργίου Αννα (Φλάουτο). Στα πολλά ντουέτα και στα τρίο, συμμετείχε ο καθηγητής Γ. Τσιάλας.

Μια πολύ πλούσια μουσική βραδυά, που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους τους θεατές που την παρακολούθησαν.