Με υψηλούς στόχους ξεκινά η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στο Δήμο Καρδίτσας

13/09/2021
image_print

Από 16 μέχρι και 22 Σεπτεμβρίου οι εκδηλώσεις

Με υψηλούς στόχους ξεκινά η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στο Δήμο Καρδίτσας

Με υψηλούς στόχους και για τη φετινή χρονιά ο Δήμος Καρδίτσας συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. Η φετινή διοργάνωση κινείται στον απόηχο της πανευρωπαϊκής πρωτιάς της Καρδίτσας  μεταξύ 3.134 πόλεων. Η φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, είναι προσαρμοσμένη σε συνθήκες υγειονομικής κρίσης και έτσι οι εκδηλώσεις κυρίως εστιάζουν σε ανοικτούς χώρους και πάντα τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Ήδη για την υλοποίηση της ΕΕΚ έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές συσκέψεις στο Δημαρχείο με τους εμπλεκόμενους στην όλη διαδικασία. Η Καρδίτσα προσδοκά και φέτος στην διοργάνωση αξιόλογων εκδηλώσεων που έχουν ως στόχο να αναδείξουν περαιτέρω την προσπάθεια που καταβάλει ο Δήμος για περισσότερη κινητικότητα, για ασφαλέστερες μετακινήσεις των δημοτών και για περισσότερο σεβασμό στους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα κίνησης. Να υπογραμμιστεί ότι το προσεχές χρονικό διάστημα θα είναι καθοριστικό καθώς θα αλλάξει εικόνα ο Δήμος σε ότι αφορά την πρόσβαση στα πεζοδρόμια, αφού προβλέπεται η κατασκευή πέραν των 20 χιλιομέτρων πεζοδρομίων. Μάλιστα τα πεζοδρόμια αυτά θα κατασκευαστούν με σύγχρονες προδιαγραφές και κυρίως τηρώντας τις προδιαγραφές για τις μετακινήσεις ατόμων με ειδικές ανάγκες. Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Καταφέραμε και κατακτήσαμε την πρώτη θέση στην Ευρώπη. Ήταν μια πρωτιά που σηματοδότησε την εξωστρέφεια της πόλης και φυσικά χρειάστηκε πολύ και συστηματική δουλειά για να επιτευχθεί. Φέτος συνεχίζουμε εξίσου δυναμικά κάτω βέβαια από άλλες συνθήκες. Έχουμε πλέον ως επίσημο έμβλημα του Δήμου τον «Ουράνιο Ποδηλάτη». Έχουμε δημοπρατήσει την κατασκευή νέου ποδηλατοδρόμου επί της Ηρώων Πολυτεχνείου. Έχουμε δημοπρατήσει την κατασκευή τουλάχιστον 20 χιλ. πεζοδρομίων και ετοιμαζόμαστε να δημοπρατήσουμε και έργο που θα αφορά σε ασφαλτόστρωση όλων των κεντρικών δρόμων της πόλης. Ακόμη διεκδικούμε πιστώσεις για ένα νέο δίκτυο ποδηλατοδρόμων και ανακατασκευή όσων κατέστρεψε ο “Ιανός”.  Εδώ είμαστε λοιπόν και με συγκεκριμένες ενέργειες αλλάζουμε την Καρδίτσα, σε μια σύγχρονη αλλά ταυτόχρονα φιλική προς τους δημότες της και προς το περιβάλλον πόλη».

Αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Πέμπτη 16/09/2021            

17.00-19.30

Στο ΚΔΑΠ 2 Καρδιτσομάγουλας θα γίνει η εκδήλωση :

ΤΙΤΛΟΣ: «Με ένα φανταστικό ποδήλατο  γνωρίζω τις Ευρωπαϊκές Πρωτεύουσες»

Με αφορμή τις δυσκολίες που υπέστη  η  χώρα μας , η Ευρώπη αλλά και ολόκληρος ο πλανήτης  σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας του COVID -19 και επειδή δε θα γίνουν μαζικές εκδηλώσεις,  είναι μια ευκαιρία για τα παιδιά του ΚΔΑΠ 2  να γνωρίσουν την Ευρώπη με ένα φανταστικό ποδήλατο με τη χρήση εποπτικού υλικού, δημιουργώντας έναν χάρτη  και κάνοντας το γύρω  της Ευρώπης με το ποδήλατό τους . Το ταξίδι  ξεκινά από τη χώρα μας, την Ελλάδα. Μέσα από το ταξίδι αυτό τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον πολιτισμό της κάθε  Ευρωπαϊκής χώρας, αλλά και  να μάθουν τη δυναμική και το ρόλο του ποδηλάτου στην καθημερινότητα των ανθρώπων αλλά και στο περιβάλλον αλλά και την ασφαλή – υγιής και  βιώσιμη κινητικότητα .

ΚΔΑΠ 4 Αρτεσιανού

Η δημιουργία ενός μουσικού παραμυθιού, στο οποίο τα παιδιά θα καλούνται να βρουν λέξεις & ήχους  που θα σχετίζονται με το ποδήλατο για να ολοκληρώσουν το παραμύθι  ( 16/9 και ώρα 17.00).

Παρασκευή 17/09/2021   

10.00

Επίσκεψη των παιδιών του Θεοδωρίδειου Κέντρου «Ορίζοντες» και εκπαιδευτική ξενάγηση στην μόνιμη έκθεση του Μουσείου Πόλης.

10:00 – 12:00 π.μ.

Στην Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας “Λάκας Μαντζάρα” του Δήμου Καρδίτσας θα γίνει η εκδήλωση :

“Κυκλοφορώ με ασφάλεια στην πόλη” – με τα παιδιά του ΣΤ3 του 12ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας. Διαβάζουμε βιβλία για την ασφαλή μετακίνηση και τη συμπεριφορά μας μέσα κι έξω από το αυτοκίνητο, την οδική συμπεριφορά ως ποδηλάτες και ως πεζοί. Παίζουμε διαδραστικά παιχνίδια και μιλάμε για τις καθημερινές μας συνήθειες μετακίνησης.

17.00-19.30

Στο ΚΔΑΠ 2 Καρδιτσομάγουλας θα γίνει η εκδήλωση :

ΤΙΤΛΟΣ: « Το Γραμματόσημο του Ποδηλάτου»

Τα παιδιά δημιουργούν εικαστικά  με την βοήθεια των εμψυχωτών του ΚΔΑΠ 2 το Γραμματόσημο του Ποδηλάτου. Αυτό το γραμματόσημο όμως δεν είναι μικρό, είναι μεγάλο!  Δε θα μπορεί να κολληθεί σε ένα γράμμα. Οι διαστάσεις του είναι 50 Χ 70 και θα είναι μοναδικό και ξεχωριστό. Μπορεί όμως να τυπωθεί με τη βοήθεια του Δήμου Καρδίτσας και ο Δήμαρχος μας με τη σειρά του, να το χαρίζει στους επισκέπτες της πόλης μας. Γιατί η Καρδίτσα είναι η κατεξοχήν ‘’Πόλη του Ποδηλάτου’’!

ΚΔΑΠ4 Αρτεσιανού:

Η δημιουργία ενός άλμπουμ, στο οποίο θα περιέχονται φωτογραφίες των ποδηλάτων της οικογένειας (παιδιών, παππούδων, γονιών κλπ ). Κάτω από κάθε φωτογραφία θα υπάρχουν χειρόγραφες από τα παιδιά ατομικές αναμνήσεις και ιστορίες (17/9 και ώρα 17.00).

Σάββατο 18/09/2021

11:00πμ έως 13:00μμ

Στην Κεντρική πλατεία Ελευθερίας από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Καρδίτσας θα υλοποιηθεί η δράση με τίτλο : Παιχνίδια δεξιοτεχνίας με το ποδήλατο.

18.30 – 20.00

Στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας θα υλοποιηθεί η δράση με τίτλο : Γνωριμία με το ηλεκτρικό ποδήλατο – μαθαίνουμε να οδηγούμε με ασφάλεια ηλεκτρικό ποδήλατο, από τον εντεταλμένο των Ευρωπαϊκών αναπτυξιακών προγραμμάτων Δημοτικό Σύμβουλο Ηλία Σχορετσανίτη και το Τμήμα Προγραμματισμού του Δήμου Καρδίτσας σε συνεργασία με το κατάστημα ποδηλάτων του Ηλία Ι. Ράπτη και τον Ποδηλατικό Όμιλο Καρδίτσας

Κυριακή 19/09/2021              

10.15-11.30

Ποδηλατοβόλτα μέχρι το σιδηροδρομικό σταθμό Καρδίτσας για μικρούς και μεγάλους. Οι ποδηλάτες θα συναντήσουν το τρένο. Υποδοχή και ενημέρωση από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου Καρδίτσας κ. Απόστολο Γαλάνη. Αφετηρία η κεντρική πλατεία Ελευθερίας (διαδρομή : οδοί Στ. Λάππα, Καραϊσκάκη, σιδηροδρομικός σταθμός, Καραϊσκάκη, Θεσσαλιώτιδος, Κουμουνδούρου, Υψηλάντου, πλατεία Ν. Πλαστήρα. Η δράση θα υλοποιηθεί από το Τμήμα Παιδείας – Πολιτισμού Δήμου Καρδίτσας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Σιδηροδρόμου Καρδίτσας

Στο τέλος της ποδηλατοβόλτας θα μοιραστούν αναμνηστικές κονκάρδες του Δήμου στα παιδιά.

11.30-13.30

Παιχνίδι Θησαυρού στην πλατεία Ν. Πλαστήρα και στο Παυσίλυπο. Διοργανώνεται από το 1ο Σύστημα Προσκόπων Καρδίτσας.

”17 Στόχοι του Θησαυρού”

Η δραστηριότητα στηρίζεται στους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ που έχουν υιοθετήσει το Παγκόσμιο Προσκοπικό γραφείο και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων. Οι 17 στόχοι αναφέρονται στη προστασία του Περιβάλλοντος, τη κοινωνική συνοχή, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ισότητα στην εκπαίδευση και πολλά ακόμη. Μέσα από το παιχνίδι Θησαυρού με τίτλο “17 στόχοι του Θησαυρού” Τα παιδιά θα διασκεδάσουν θα ψυχαγωγηθούν και θα γνωρίσουν αυτούς τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης.

Δευτέρα 20/09/2021              

09.00

Δενδροφύτευση στον Κοινόχρηστο Χώρο Πρασίνου της οδού Σαμαροπούλου, από τους μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου σε συνεργασία με το Τμήμα Συντήρησης Χώρων Πρασίνου του Δήμου.

10:00 – 12:00 π.μ.

Στην Παιδική Βιβλιοθήκη “Παυσιλύπου” του Δήμου Καρδίτσας θα γίνει η εκδήλωση με τίτλο : “Στο αυτοκίνητο δε σ’ αγαπώ” – Διαβάζουμε στους νέους και τις νέες με τα παιδιά του Θεοδωρίδειου Κέντρου «Ορίζοντες», το πολύ ωραίο βιβλίο της Ράνιας Μπουμπουρή “Στο αυτοκίνητο δε σ’ αγαπώ”, από τις εκδόσεις Ψυχογιός, μιλάμε για την ασφαλή μετακίνηση και κάνουμε μαζί τους όμορφες κατασκευές!!!

17:00-20:00

Στην πλατεία της κοινότητας Προδρόμου από το ΚΔΑΠ 5 Προδρόμου του Δήμου Καρδίτσας θα γίνει η εκδήλωση με τίτλο : “Ένα παιχνίδι περιπέτειας και βιώσιμης κινητικότητας έχει στηθεί σε ένα φανταστικό δάσος και οι μικροί μας παίκτες καλούνται να δοκιμάσουν τον εαυτό τους”

ΚΔΑΠ Αρτεσιανού:

Η δημιουργία ενός λευκώματος με κατασκευές & ζωγραφιές των παιδιών σχετικά με  το ποδήλατο ( 20/9 και ώρα 17.00).

Τρίτη 21/09/2021          

9.00

Δενδροφύτευση στο Άλσος “Αι-Λια” Καρδιτσομάγουλας, από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Καρδιτσομαγούλας σε συνεργασία με το Τμήμα Συντήρησης Χώρων Πρασίνου του Δήμου.

10:00 – 11:30 π.μ.

Στην Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας “Σεισμόπληκτα – Καμινάδων” του Δήμου Καρδίτσας διαβάζουμε στα παιδιά του 11ου Νηπιαγωγείου Καρδίτσας το βιβλίο της Αγγελικής Βαρελλά “Το ποδηλατάκι ήλιος”, από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος. Παίζουμε μαζί τους παιχνίδια και τους μιλάμε για τους οδικούς κινδύνους της πόλης και την ασφαλή μετακίνηση.

17.00-19.30

Στο ΚΔΑΠ 2 Καρδιτσομάγουλας του Δήμου Καρδίτσας θα γίνει η εκδήλωση με τίτλο : «Λύνω δένω – το ποδήλατο μαθαίνω!» Τα παιδιά αποσυναρμολογούν και συναρμολογούν το ποδήλατο. Μαθαίνουν τα ονόματα όλων των ανταλλακτικών και τη σωστή χρήση του ποδηλάτου. Μαθαίνουν  την ασφαλή οδήγηση και πόσο ευεργετικό είναι το κράνος  για τις μετακινήσεις τους.

ΚΔΑΠ Αρτεσιανού:

Σχεδιασμός διαδρομής στο δημοτικό διαμέρισμα του Αρτεσιανού, με στάσεις στις πλατείες του και στο εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου. Σε κάθε στάση θα παίζουμε ομαδικά παιχνίδια και θα βγάζουμε αναμνηστικές φωτογραφίες. (21/9 και ώρα 15.00)

17:00-20:00

Στο ΚΔΑΠ 5 Προδρόμου του Δήμου Καρδίτσας θα γίνουν οι δράσεις :

  1. Συμβολική φύτευση ενός δέντρου ελιάς ως μια μικρή πράξη που μπορεί να κάνει ο καθένας μας για την προστασία του περιβάλλοντος.
  2. Προβολή ντοκιμαντέρ με τίτλο «Βιώσιμη κινητικότητα ποιότητα ζωής και περιβάλλον».

 Τετάρτη 22/09/2021      

09.00

Δενδροφύτευση στον περιβάλλοντα χώρο του προπονητικού χώρου ποδοσφαίρου της Αναγέννησης Καρδίτσας (στο Ρούσσο) με τους αθλητές της ομάδας σε συνεργασία με το Τμήμα Συντήρησης Χώρων Πρασίνου του Δήμου.

17.00-19.30

Στο ΚΔΑΠ 2 Καρδιτσομάγουλας του Δήμου Καρδίτσας θα γίνει η εκδήλωση με τίτλο: « Τι ποδήλατο να πάρω; »

Τι ποδήλατο να πάρω;

Ποιο είναι το καλύτερό μου;  Μα φυσικά, το Ποδήλατό μου!

Υπάρχουν   ιδανικά ποδήλατα;   Ιδανικά ίσως όχι ,  κατάλληλα ναι.

 «Τι ποδήλατο να πάρω;»

1.Πόλης;
2. Διπλωτό;
3. Βουνού;
4. Trekking;
5. Gravel;
6. Κούρσας;

Τα παιδιά γνωρίζουν με τη βοήθεια των εμψυχωτών τη δυναμική των ποδηλάτων!

Τα  πρότζεκτ θα πραγματοποιηθούν στον  χώρο του ΚΔΑΠ 2 Καρδιτσομάγουλας .

ΚΔΑΠ Αρτεσιανού:

Παιχνίδια με θέμα το ποδήλατο ( πέρασμα από κορίνες, πράσινο-κόκκινο λαμπάκι, μπάσκετ με ποδήλατα) (22/9 και ώρα 15.00)

Θα καλέσουμε υπεύθυνους ποδηλατικών ομίλων, οι οποίοι θα ενημερώσουν τα παιδιά για τις διαφορετικές χρήσεις του ποδηλάτου (πχ mountain bike, αγωνιστικό ποδήλατο, ποδήλατο πίστας κλπ) (22/9  και ώρα 18.00)

3ο Δημοτικό Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών ΓΙΟΛΔΑΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Δράση 1η

Τρίτη  21 Σεπτεμβρίου, ώρα: 17.00  – 20.00 μμ

Χώρος: ΚΔΑΠ 3 ΓΙΟΛΔΑΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ.

1) Πλούσιο φωτογραφικό υλικό του ποδηλάτου.

(Το ποδήλατο στην παλιά Καρδίτσα και σήμερα, ασυνήθιστα ποδήλατα, μουσεία ποδηλάτων)

2) Ιστορική εξέλιξη του ποδηλάτου.

3) Είδη ποδηλάτων.

4)Η χρησιμότητα του ποδηλάτου.

5) Το μέλλον είναι ηλεκτρικό (ηλεκτρικά ποδήλατα, ηλεκτρικά μηχανάκια, ηλεκτρικά αυτοκίνητα) . Πλεονεκτήματα.

6) Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ( Πλεονεκτήματα)

7)Τραγούδια για το ποδήλατο.

Δράση 2η

Τετάρτη  22 Σεπτεμβρίου, ώρα: 17.00  – 20.00 μμ

Χώρος: ΚΔΑΠ 3 ΓΙΟΛΔΑΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ.

Γνωριμία με το έργο του ζωγράφου Δημήτρη Γιολδάση και τη σχέση του με το ποδήλατο.

Αίνιγμα για το ποδήλατο και σε πλαίσιο η ζωγραφιά του.

Ζωγραφιές με μαζικά μέσα μεταφοράς.

Κατασκευή βιβλίου με τις ζωγραφιές των παιδιών.

Δράση 3η

Πέμπτη  23 Σεπτεμβρίου, ώρα: 17.00  – 20.00 μμ

Χώρος: ΚΔΑΠ 3 ΓΙΟΛΔΑΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ.

ΠΑΡΑΜΥΘΙ  << Η Μίλι και η Μόλυ κάνουν βόλτα με τα ποδήλατα>>.

ΒΙΝΤΕΟ <<Κυκλοφοριακή αγωγή – Ευέλικτη ζώνη>>.

Βόλτα με τα ποδήλατα μας γύρω από το ΚΔΑΠ  ΓΙΟΛΔΑΣΗ

Λήξη Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2021

Στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας

18.00

 «Νέοι, τέχνη και 2 τροχοί», εργαστήρι σύνθεσης, από μεταλλικά στοιχεία σε συνεργασία με το Εργαστηριακό Κέντρο Καρδίτσας με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Ιωάννη Παπαϊωάννου και τους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Καρδίτσας, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και το πρόγραμμα «Βοήθεια Στο Σπίτι» του Δήμου Καρδίτσας. Χορηγός των υλικών  το Κέντρο Ειδικής Αγωγής «Πυξίδα».

19.00

Απογευματινή χαρούμενη, πολύχρωμη ποδηλατοβόλτα στους δρόμους της πόλης αφετηρία από την κεντρική πλατεία Ελευθερίας (διαδρομή : οδοί Στ. Λάππα, Μπλατσούκα, Παλ. Μαστόρων, Υψηλάντη, Λ. Σακελλαρίου, Ιεζεκιήλ, Α. Παπανδρέου, Καποδιστρίου, Χαρίτου, Ιεζεκιήλ, Κολοκοτρώνη, Μπλατσούκα, Γρ. Λαμπράκη, Ταλιαδούρου, Καραϊσκάκη, Αβέρωφ, Ν. Πλαστήρα, Υψηλάντη, Γαριβάλδη, Νικηταρά, Κουμουνδούρου, κεντρική πλατεία Ελευθερίας).

Στους ποδηλάτες θα μοιραστούν σφυρίχτρες και πολύχρωμα μπαλόνια με ήλιο.

Θα υλοποιηθεί από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Καρδίτσας σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Σύλλογο Καρδίτσας και το Τμήμα Προγραμματισμού του  Δήμου Καρδίτσας.

20.15 Pop modern χορός και χορευτικό δρώμενο για τον κορονοϊό από το δημοτικό χορευτικό «Μαίρη Ιωαννίδου».

20.30 Σύντομος Χαιρετισμός από το Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Βασίλειο Τσιάκο

20.40 Κλήρωση από τον Δήμαρχο Καρδίτσας, 4 ποδηλάτων και 4 κρανών ποδηλάτων. Τα κουπόνια της κλήρωσης θα μοιραστούν στο τέλος της ποδηλατοβόλτας, στους συμμετέχοντες σε αυτή.

20.50 Σόου με πυροτεχνήματα

Παράλληλα από τις 18.00 έως τις 21.00 θα λειτουργούν τα εξής περίπτερα ενημέρωσης των πολιτών :

– Του Δημοτικού Ωδείου Καρδίτσας, σχετικά με τη λειτουργία και τις δυνατότητες σπουδών του.

– Του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καρδίτσας, σχετικά με το σεβασμό και την αγάπη προς τη φύση, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς

– Του Σχολεία Εν Δράσει – Karditsa Earthquake Project

– Του Σχολεία Εν Δράσει – Ποδήλατο και Τέχνη

– Του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Τμήματος Καρδίτσας, σχετικά με τις δραστηριότητες του Συλλόγου

– Της Φλόγας Καρδίτσας – Σύλλογος γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια σχετικά με τις δραστηριότητες του Συλλόγου

– Της 1ης Τοπικής Ομάδας Καρδίτσας (ΤΟΜΥ) Καρδίτσας, σχετικά με τις δυνατότητες και την μέχρι σήμερα προσφορά του, στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας

– Της 2ης Τοπικής Ομάδας Καρδίτσας (ΤΟΜΥ) Καρδίτσας, σχετικά με τις δυνατότητες και την μέχρι σήμερα προσφορά του, στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας

 Εικαστική έκθεση σε ψηφιακή μορφή

Διάρκεια: 16 – 22 Σεπτεμβρίου 2021

Στις ιστοσελίδες του Δήμου Καρδίτσας και της Δημοτικής Πινακοθήκης Καρδίτσας (ΔΠΚ), θα αναρτηθεί από τη Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας σε ψηφιακή μορφή μια εικαστική έκθεση

Τίτλος έκθεσης: ασφαλώς κινούμαι

Περιεχόμενο: ομαδική έκθεση με έργα από τη συλλογή της ΔΠΚ που έχουν ως θέμα την κινητικότητα.

Συμμετέχουν οι δημιουργοί:

Αχιλλέας Αϊβάζογλου, Θωμαΐτσα Αλεξάκου, Γιώργος Βαλταδώρος, Μάγδα Βαμβατήρα, Γεωργία Γιαννέλου, Δημήτρης Γιολδάσης, Γεώργιος Γκρέκας, Γιώργος Γούλας, Θωμάς Καλλιάρας, Κατερίνα Κανελλάκου, Μάρκελλος Κολοφωτιάς, Δημήτριος Κοτρώτσιος, Ευτυχία Κουκουζέλη, Φωτεινή Κυρίτση, Σοφία Κωτσαλή – Γονιτσιώτη, Λογό (Γιάννης Λογοθέτης), Σταμάτης – Παναγιώτης Μεταξάς, Χρήστος Μηλιώνης, Κωνσταντίνος Νικολάου, Θεόδωρος Παπαγιάννης, Κώστας Παύλου (Πωλ), Άνι Πέτκοβα, Παντελής Σαμπαλιώτης, Χρήστος Σκόνδρας, Παλαιολόγος Σουλικιάς & Ιωάννης Τσιούκας