Με πάνω από 40 εκατοστά χιόνι μέσα στην πόλη η «Μήδεια» χτύπησε την Καρδίτσα

15/02/2021
image_print

Ανταποκρίθηκε πλήρως η Δημοτική αρχή κρατώντας συνεχώς ανοικτούς τους δρόμους και αντιμετωπίζοντας όλα τα προβλήματα που δημιούργησε η κακοκαιρία

 Ομαλοποιήθηκε πλήρως από νωρίς το πρωί της Δευτέρας η κατάσταση στην πόλη και τα περισσότερα χωριά της Καρδίτσας. Παρά το γεγονός ότι η κακοκαιρία διήρκησε περισσότερο από όσο αρχικά προέβλεπαν οι μετεωρολόγοι, ο μηχανισμός αντιμετώπισης που έστησε η δημοτική αρχή, ανταποκρίθηκε πλήρως. Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου είχε τεθεί σε ύψιστη επιφυλακή και από το βράδυ του Σαββάτου, οπότε άρχισε να πλήττει την περιοχή το κύμα κακοκαιρίας, ξεκίνησε η επιχείρηση αποχιονισμού. Είναι χαρακτηριστικό ότι παρά το γεγονός ότι έπεσαν αθροιστικά, στις τρείς φάσεις που είχε η «Μήδεια» – πάνω από 40 εκατοστά χιονιού, κανένας δρόμος δεν έμεινε κλειστός. Όλοι οι κεντρικοί οδικοί άξονες εκχιονιζόταν διαρκώς ενώ γινόταν συνεχείς επιχειρήσεις σε παράδρομους μέχρι και στα πιο μικρά στενά. Η δημοτική αρχή έδωσε τη μάχη με πάνω από 70 μηχανήματα και εκατοντάδες εργατών και υπαλλήλων που βρισκόταν διαρκώς σε κίνηση ώστε να μην προκύψουν προβλήματα. Επίσης χρησιμοποιήθηκαν δεκάδες τόνοι αλατιού για να αντιμετωπιστεί ο παγετός από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. «Δώσαμε και συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη για να πετύχουμε να έχουμε απολύτως λειτουργική την πόλη και να μην ταλαιπωρηθούν οι δημότες. Θα έλεγα ότι κάναμε το αυτονόητο και έτσι θα συνεχίσουμε. Η δημοτική αρχή είναι συνεχώς παρούσα και προσπαθεί να υπηρετεί τους δημότες. Συνεχίζουμε αθόρυβα το έργο μας» τονίζει σε σχετική δήλωση του ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος.

Σημαντικό το έργο των κοινωνικών υπηρεσιών

Μεγάλη προσπάθεια κατέβαλαν και οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου. Λειτούργησαν θερμαινόμενες αίθουσες για ανθρώπους που βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον χιονιά ενώ επίσης παρασχέθηκε βοήθεια (τρόφιμα, ρουχισμός, κλινοσκεπάσματα) σε ανήμπορους συμπολίτες.  Να σημειωθεί ότι το ΚΑΠΗ επί της Νικηταρά θα παραμείνει ανοικτό όλο το 24ωρο. Σε κάθε περίπτωση στις αίθουσες που θα παραμείνουν ανοικτές θα εφαρμόζονται τα μέτρα προστασίας από τον covid 19. Παρακαλούνται όσοι δημότες γνωρίζουν περιπτώσεις αστέγων ή ανθρώπων που χρήζουν βοήθειας και υπάρχει πιθανότητα να αντιμετωπίσουν πρόβλημα από το κρύο να επικοινωνούν με την αρμόδια αντιδήμαρχο κοινωνικής πρόνοιας κ. Ουρανία Σούφλα στο τηλ. 6976777478. Επίσης άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και χρειαστούν οποιαδήποτε βοήθεια είτε έχουν κλεισμένο ραντεβού να εμβολιαστούν μπορούν να επικοινωνούν με το υπηρεσιακό στέλεχος της Πρόνοιας κ. Μαρία Τσιαλκούτη στο τηλ: 6931579725.

 Κλειστά την Τρίτη τα σχολεία και παιδικοί σταθμοί στο Δήμο Καρδίτσας

Με απόφαση της Δημοτικής αρχής Καρδίτσας την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών θα παραμείνουν κλειστά. Κλειστοί θα παραμείνουν και οι δημοτικοί παιδικοί και Βρεφονηπιακοί σταθμοί. Επίσης κλειστοί θα παραμείνουν και οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί που είναι μέλη του Πανθεσσαλικού Συλλόγου βρεφονηπιακών σταθμών και νηπιαγωγείων.