Με μεγάλη επιτυχία η δενδροφύτευση στο στρατόπεδο Λουμάκη

02/03/2015
image_print

200 εθελοντές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Καρδίτσας φυτεύοντας  συνολικά 450 δένδρα στο χώρο με στόχο τη δημιουργία ενός νέου πνεύμονα πρασίνου  

Μεγάλη ανταπόκριση για μία ακόμα φορά βρήκε το κάλεσμα του Δήμου Καρδίτσας για εθελοντική δράση, καθώς 200 περίπου συμπολίτες, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά, συμμετείχαν στην δενδροφύτευση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 1/3 στο χώρο του στρατοπέδου Λουμάκη.

Η Υπηρεσία Πρασίνου σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου είχε προβλέψει από τις προηγούμενες ημέρες να ανοίξει λάκους, σε μια έκταση 23 στρεμμάτων, όπου οι εθελοντές  φύτευσαν δένδρα, καλλωπιστικά και καρποφόρα , συμβάλλοντας ενεργά στην προσπάθεια δημιουργίας ενός νέου χώρου πρασίνου και αναψυχής στην πόλη.

Ο Δήμαρχος κ. Φωτ. Αλεξάκος, – οποίος συμμετείχε ενεργά στη δράση, μαζί με αντιδημάρχους και άλλους αιρετούς και υπηρεσιακούς  παράγοντες του Δήμου – εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συμμετοχή των πολιτών στην δενδροφύτευση:

 “Εκ μέρους της Δημοτικής αρχής ευχαριστώ από καρδιάς έναν προς έναν, μία προς μία τους εθελοντές που συμμετείχαν στην προσπάθεια δημιουργίας πνεύμονα πρασίνου στο υπό παραχώρηση στρατόπεδο. Η συμμετοχή των δημοτών μας γεμίζει αισιοδοξία για την επόμενη μέρα. Οι εθελοντικές δράσεις θα συνεχιστούν με στόχο το μήνυμα "νοιάζομαι – συμμετέχω" να αγκαλιάσει το σύνολο των δημοτών μας. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τον δήμο μας καλύτερο, ομορφότερο, καθαρότερο και εν τέλει ελκυστικότερο για μας, τα παιδιά μας και τους επισκέπτες.”