Με διαδικτυακές δράσεις σε τάξεις σχολείων της Καρδίτσας κι όχι μόνο, γιόρτασαν οι Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου!

06/04/2021
image_print

Με κάθε επισημότητα και παρά τα κλειστά σχολεία, οι Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, τίμησαν και φέτος με τριήμερες διαδικτυακές δράσεις, την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Φέτος η γέφυρά μας με τα παιδιά και τα σχολεία ήταν ο ηλεκτρονικός υπολογιστής, που μας έβαλε μέσα σε τάξεις σχολείων όχι μόνο στην περιοχή της Καρδίτσας, αλλά και σε μέρη αρκετά μακριά από εμάς. Έτσι αφού επισκεφτήκαμε τάξεις από τα 5ο και 9ο  Δημοτικά Σχολεία Καρδίτσας και το Δημοτικό Σχολείο Καρποχωρίου Καρδίτσας, ταξιδέψαμε διαδικτυακά στη Δράμα, στη Μακεδονία μας κι επισκεφτήκαμε μέσα από τις οθόνες μας, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπακίου Δράμας και το Δημοτικό Σχολείο Αδριανής – Νικηφόρου Δράμας και η μεγάλη αυτή διαδικτυακή μας βόλτα, έκλεισε στο Δημοτικό Σχολείο Πύλου της Μεσσηνίας στην Πελοπόννησο!!!

Στα παιδιά διαβάσαμε το μήνυμα της ΙΒΒΥ με τίτλο «Η μουσική των λέξεων» που έγραψε η Αμερικανίδα ποιήτρια Margarita Engle και δείξαμε την πανέμορφη αφίσα που φιλοτέχνησε ο εικονογράφος Roger Mello. Στη συνέχεια τους διαβάσαμε το πολύ όμορφο και επίκαιρο λόγω του lockdown βιβλίο της Jennifer Moore – Mallinos «Με μόνο φίλο τον υπολογιστή από τις εκδόσεις Μίνωας!!! Μιλήσαμε μαζί τους για το πώς περνούν τη μέρα τους, το αν διαβάζουν λογοτεχνικά βιβλία και μας εκμυστηρεύτηκαν και το αγαπημένο τους βιβλίο.

Η εξαιρετική συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας Ράνια Μπουμπουρή, μας έκανε την τιμή και συνομίλησε κι αυτή διαδικτυακά με τα παιδιά και παρουσίασε ιστορίες από το καινούργιο της βιβλίο «Το άτακτο βιβλίο των καλών τρόπων», σε εικονογράφηση Χρύσας Σπυρίδωνος, από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Τα παιδιά της έκαναν αμέτρητες και ωραίες ερωτήσεις, στις οποίες απάντησε με υπομονή και χαμόγελο!!!

Σίγουρα θα θέλαμε να γιορτάσουμε αυτή τη μέρα μέσα στις βιβλιοθήκες μας, με τη φυσική παρουσία των παιδιών, αλλά ακόμη κι έτσι, νομίζουμε ότι το μήνυμά μας για την αγάπη στο βιβλίο πέρασε και τα παιδιά χάρηκαν με αυτές, τις εκτός σχολικού προγράμματος δράσεις.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Διευθυντές και τους Εκπαιδευτικούς των σχολείων που «άνοιξαν» με χαρά και προθυμία τις αίθουσες τους για εμάς και φυσικά στα παιδιά που με το χαμόγελό τους και τις όμορφες εικόνες που έφτιαξαν από τα αγαπημένα τους βιβλία, μας χάρισαν μια ξεχωριστή Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου!!!

Όσοι εκπαιδευτικοί θέλουν να πραγματοποιήσουμε εκπαιδευτικές δράσεις και αναγνώσεις βιβλίων στις τάξεις τους, μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας στο τηλέφωνο 24410-71346 ή να μας στέλνουν το αίτημά τους στο paidikesbibliothikes@yahoo.gr.

Επίσης όσοι γονείς θέλουν να επισκεφτούν τις παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας για να δανειστούν κάποιο βιβλίο, μπορούν να το κάνουν κλείνοντας ένα ραντεβού (λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της Πανδημίας, οι Παιδικές Βιβλιοθήκες παραμένουν κλειστές μέχρι την άρση του lockdown) στο 24410-71346.

Τέλος όσοι γονείς θέλουν να συμμετέχουν στις διαδικτυακές δράσεις των παιδικών Βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ. που γίνονται σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος με τίτλο «Αριθμός Φύλλου [1821]»  και είναι αφιερωμένες στα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, ας στείλουν το αίτημά τους στο paidikesbibliothikes@yahoo.gr ώστε να τους στείλουμε τις δράσεις και τις οδηγίες αυτών!!!