Μαγικά μαξιλάρια, στο μαγεμένο δάσος, από τις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας

19/12/2019
image_print

Μάγεψαν μικρούς και μεγάλους, με τα μαγικά μαξιλάρια, της χειμωνιάτικης νύχτας, το Σαββατοκύριακο που πέρασε, στο σπιτάκι των δραστηριοτήτων του μαγεμένου δάσους οι Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας.

Σε ένα ωραίο σπιτάκι, αυτό των δραστηριοτήτων του μαγεμένου δάσους, που διαμορφώσαμε κατάλληλα και το γεμίσαμε με μπόλικα Χριστουγεννιάτικα βιβλία, διαβάσαμε στα παιδιά παραμύθια με θέμα τα Χριστούγεννα κι ένα διαφορετικό παραμύθι τη «Χειμωνιάτικη Ιστορία» της Έφης Λαδά, από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα.

Κάθε παιδί που έμπαινε στο σπιτάκι μας για να πάρει την πολυπόθητη σφραγίδα, με υλικά που μας πρόσφερε το κατάστημα ΙΚΕΑ Θεσσαλίας και η Βιοτεχνία πλεκτών «Βέρα», έφτιαχνε με τη βοήθειά μας, ένα πανέμορφο μαγικό μαξιλάρι για να το συντροφεύει τις μέρες των γιορτών και όχι μόνο.

Επίσης δύο πρωινά συμμετείχαμε με παιχνίδια δρόμου, στις δραστηριότητες του «μαγεμένου δάσους», όπου τα παιδιά των σχολείων που επισκέπτονταν το Παυσίλυπο, έπαιζαν μαζί μας και μαζί με τη ξενάγηση που τους γινόταν στο χώρο, έφευγαν «μαγεμένα» από το θεματικό μας πάρκο!!!

Πλήθος κόσμου πέρασε από το μαγεμένο δάσος, όπου όλοι μας μίλησαν για την ωραία αυτή προσπάθεια του Δήμου μας, που είναι ιδανική και ανέξοδη για τη διασκέδαση των παιδιών.

Η τελευταία εργάσιμη εβδομάδα των παιδικών βιβλιοθηκών έκλεισε με επισκέψεις τάξεων του 3ου και 13ου δημοτικών σχολείων, όπου τα παιδιά έκαναν ένα ωραίο ταξίδι σε όλο τον κόσμο και γνώρισαν πως γιορτάζονται τα Χριστούγεννα σε κάθε γωνιά της γης, ενώ διαβάσαμε και το διασκεδαστικό βιβλίο της Ιωάννας Κυρίτση «Η μπουγάδα του Αϊ – Βασίλη» από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου οι παιδικές βιβλιοθήκες θα λειτουργήσουν για τελευταία φορά φέτος και θα ανανεώσουν το ραντεβού τους με το νεανικό αναγνωστικό κοινό της πόλης μας για τις 7 Γενάρη (θα υπάρχει σχετική ανακοίνωση έξω από κάθε παιδική βιβλιοθήκη).

Οι εργαζόμενοι των παιδικών βιβλιοθηκών, εύχονται σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς, Καλά Χριστούγεννα και υγεία και ευτυχία για τον καινούργιο χρόνο!