Λειτουργούν οι Λαϊκές Αγορές στον Δήμο Καρδίτσας

28/04/2020
image_print

Μόνο με τοπικούς παραγωγούς

Λειτουργούν οι Λαϊκές Αγορές στον Δήμο Καρδίτσας

Η Δημοτική αρχή εν όψει της αυριανής λειτουργίας της εβδομαδιαίας Αγοράς παρακαλεί να μην υπάρχουν σταθμευμένα οχήματα στο χώρο

Την επαναλειτουργία των λαϊκών αγορών, εντός των ορίων του Δήμου Καρδίτσας, από την 27η Απριλίου ημέρα Δευτέρα έλαβε το απόγευμα της Παρασκευής, μετά από σχετική εισήγηση του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκου το Δημοτικό Συμβούλιο. Ειδικότερα η επαναλειτουργία των Λαϊκών Αγορών στα όρια του Δήμου Καρδίτσας, θα γίνει προς το παρόν με τη συμμετοχή ΜΟΝΟ και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τοπικών παραγωγών της Π.Ε. Καρδίτσας και επαγγελματιών της Π.Ε. Καρδίτσας, με βάσει καταστάσεις συμμετεχόντων (ονομαστικών πινάκων), για την πώληση μόνο νωπών προϊόντων γης και θαλάσσης ως και φυτών και τηρώντας όλους τους κανόνες όπως αναφέρονται στη σχετική νομοθεσία μέχρι νεωτέρας.

Συγκεκριμένα θα πρέπει να τηρούνται οι κάτωθι κανόνες: α) ορίζεται ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών σε πέντε μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό – ελεύθερο από αντικείμενα, β) απαιτείται η χρήση γαντιών και αντισηπτικών από τους παραγωγούς και επαγγελματίες εκθέτες, γ) τήρηση αποστάσεων και αποφυγή συνωστισμού μεταξύ εκθετών και καταναλωτών, και δ) απαγορεύεται η πώληση βιομηχανοποιημένων προϊόντων της κατηγορίας Ε΄ της παρ.1 του άρθρου 17 του ν. 4497/2017, εκτός των ειδών ατομικής καθαριότητας και οικιακής φροντίδας, ε) οι παραγωγοί και επαγγελματίες απαγορεύεται να εφοδιάσουν τους πάγκους τους με προϊόντα πριν τις υποδείξεις χωροθέτησης της δημοτικής αστυνομίας και των αρμόδιων υπαλλήλων του Δήμου Καρδίτσας, οι οποίοι θα βρίσκονται έγκαιρα στο χώρο της λαϊκής αγοράς, στ) στον κάθε πωλητή θα διατίθεται ένα (1) νούμερο για την πώληση των προϊόντων του.

Έκκληση της Δημοτικής Αρχής

Εξάλλου από τη δημοτική αρχή εν όψει της επαναλειτουργίας της εβδομαδιαίας λαϊκής αγοράς της Τετάρτης εφιστά την προσοχή στους οδηγούς και στους περιοίκους της πλατείας της Δημοτικής αγοράς να μην σταθμεύσουν τα οχήματα τους στο χώρο διεξαγωγής της Λαϊκής ώστε να μην παρεμποδίζεται η διεξαγωγή της.