«Κουκλοθέατρο με δαχτυλοκουκλάκια και ταξίδια στον κόσμο, στις παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ.!»

06/09/2019
image_print

Προτελευταία μέρα η Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου, των καλοκαιρινών δραστηριοτήτων στις παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, που οργάνωσαν και υλοποιούν οι παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. από τον Ιουνίου έως και την Παρασκευή, με δύο όμορφες δράσεις σε τρεις παιδικές βιβλιοθήκες.

Στην παιδική βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Νικολάου» ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο πραγματοποίησαν τα παιδιά, μέσα από την ιστορία διάσημων μνημείων, όπως το άγαλμα της ελευθερίας, το Μπιγκ Μπεν, το άγαλμα του Χριστού στο Ρίο, κ.α. Έμαθαν πότε φτιάχτηκε το κάθε μνημείο, ποιος ήταν ο δημιουργός του και φυσικά για ποιο λόγο χτίστηκε.

Στη συνέχεια με χαρτιά και χρώματα δωρεά του ΙΚΕΑ Θεσσαλίας, που για άλλη μια φορά ήταν ο μεγάλος χορηγός των δράσεών μας, έδωσαν χρώμα μοναδικό στα παγκόσμια μνημεία κι έφτιαξαν και κάποια μνημεία 3D ομορφαίνοντας μια γωνιά της βιβλιοθήκης μας!!!

Κουκλοθέατρο στην παιδική βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος «Παλαιοκκλησίου» έπαιξαν οι μικροί φίλοι των βιβλίων, παίχτες σπουδαίοι στα καλοκαιρινά πρωινά ραντεβού με τη φαντασία, την επικοινωνία, τη διασκέδαση, τη μάθηση.

Το κουκλοθέατρο είναι το αγαπημένο και πολύ σημαντικό μέσο ψυχαγωγίας των παιδιών στην παιδική βιβλιοθήκη. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε πρότυπα, μέσα από τις περιπέτειες των ηρώων, να δώσουμε λύσεις, να βοηθήσουμε, να στηρίξουμε τα παιδιά στα δύσκολα καθημερινά προβλήματα.

Κουκλοθέατρο με φιγούρες «ζωάκια» έπαιξαν τα παιδιά στην παιδική βιβλιοθήκη συνοικίας «Λάκας Μαντζάρα». Τελευταία μέρα σήμερα των καλοκαιρινών δράσεων στη συγκεκριμένη βιβλιοθήκη και τα μικρά παιδιά δεν έχασαν την ευκαιρία να το διασκεδάσουν, χαρίζοντάς μας μια μικρή παράσταση με ζωάκια.

Είχαν τη χαρά να γνωρίσουν και να αναγνωρίσουν ήρωες, αλλά κα έμαθαν από τις περιπέτειές τους και τα παθήματά τους, με τους «μύθους του Αισώπου» αφού ήταν και το κεντρικό θέμα της παράστασης. Με φιγούρες – ζωάκια, φορεμένα στα μικρά τους δαχτυλάκια, έπαιξαν και το ευχαριστήθηκαν με την ψυχή τους!!!

Την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου οι καλοκαιρινές δράσεις και η 8η καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, φτάνουν στο τέλος τους, με τις δύο τελευταίες δράσεις, με γιορτή λήξης και πολλές εκπλήξεις για τους μικρούς μας αναγνώστες που θα συμμετέχουν. Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων έχει ως εξής:

Στην παιδική βιβλιοθήκη «Παυσιλύπου» – Ταξιδεύοντας στον κόσμο. Ένα διασκεδαστικό παιχνίδι, όπου μαθαίνουμε την ιστορία διάσημων μνημείων του κόσμου, αλλά και φαγητών, σημαίες χωρών και φυσικά ποδοσφαιρικές ομάδες!!!

Στην παιδική βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος «Αρτεσιανού» – Κουκλοθέατρο με δαχτυλοκουκλάκια. Κατασκευάζουμε με χαρτόνια ή άλλα υλικά τη δική μας σκηνή, τη διακοσμούμε όπως θέλουμε και στη συνέχεια φτιάχνοντας δικά μας δαχτυλοκουκλάκια με χαρτιά, πανιά ή άλλα υλικά και δίνουμε παράσταση στους γύρω μας.

Οι δράσεις πραγματοποιούνται κάθε πρωί από τις 11 έως τις 12:30 και απευθύνονται κυρίως σε παιδιά που έχουν τελειώσει την Α΄ Δημοτικού έως και 14 ετών. Παιδιά κάτω των 7 ετών, πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων.

Αναλυτικό πρόγραμμα λειτουργίας της κάθε βιβλιοθήκης, καθώς και τις δράσεις που θα πραγματοποιούν, μπορείτε να τις βλέπετε στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας, και στις σελίδες των παιδικών βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ. στο Facebook: Παιδικές Βιβλιοθήκες Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας & Παιδικές Βιβλιοθήκες Καρδίτσας και στους πίνακες ανακοινώσεων των Παιδικών Βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ.

Και τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο, οι καλύτερες «αποδράσεις»… ήταν στις Βιβλιοθήκες μας!!!