Κορυφώνονται εν όψει Χριστουγέννων οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Καρδίτσας

22/12/2014
image_print

Προσκοπικό χωριό στο άλσος του Παυσιλύπου από τους Προσκόπους της Καρδίτσας, ενώ στον χώρο του αναψυκτηρίου ο Αη Βασίλης και τα ξωτικά θα μοιράζουν δώρα

dimarxosΣε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς κινείται η πόλη της Καρδίτσας, όπου κορυφώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους της περιοχής και την υποστήριξη τοπικών επιχειρήσεων.

Οι Πρόσκοποι της Καρδίτσας  έστησαν χθές στο άλσος του Παυσιλύπου το Προσκοπικό Χωριό μια κατασκήνωση  πόλης για παιδιά, εφήβους, νέους και ενήλικες κάθε ηλικίας με δημιουργικά θεματικά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, φυσιογνωσία, εθελοντισμό και πάνω απ' όλα περιπέτεια!

Το Προσκοπικό Χωριό θα είναι και σήμερα από τις 11:00πμ – 12:00 το βράδυ στημένο στη θέση του, προκαλώντας μικρούς και μεγάλους σε περιπέτειες!

Σχεδόν ταυτόχρονα από τις 11:00πμ έως τη 1:00 το μεσημέρι στο Αναψυκτήριο Παυσιλύπου ο Αη Βασίλης και τα ntinaξωτικά του θα μοιράζουν δώρα και θα σπάσουν την χριστουγεννιάτικη Πινιάτα.

Το  Ε1 του 3ου Δημοτικού Σχολείου θα επισκεφθεί στο Άλσος Παυσιλύπου ,το Προσκοπικό χωριό, τον Άη Βασίλη με τα ξωτικά του, θα ταξιδέψει στους δρόμους της πόλης μας με το τραινάκι και θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία  τραγουδώντας  Χριστουγεννιάτικα κάλαντα.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, από τις 5:30μμ – 7:00μμ.στο Αίθριο της Αγοράς το εργαστήρι καλλιτεχνικής  διάδρασης  “Αλλού ντ΄Αλλού” θα πραγματοποιήσει το πρόγραμμα παιδικής εμψύχωσης “Σώστε τα κουλούρια!!!”

Την Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου, παραμονή των Χριστουγέννων και ώρα 12:00μμ – 2:00μμ. στο Αναψυκτήριο Παυσιλύπου τα παιδιά θα απολαύσουν ένα μουσικό ταξίδι στο παραμύθι “Η  Αγαπηζωγραφικούλα στο κάστρο του κακού δράκου” από την Γεωργία  Κούκνα-Δημακοπούλου. 

polifonikoΤο πρωί της Κυριακής στην  Πλατεία “Δημ. Γιολδάση”(πρώην Πλατεία Λάππα) τα παιδιά -μέλη της Παιδικής Βιβλιοθήκης “Αγγελική Βαρελλά διασκέδασαν με χριστουγεννιάτικες κατασκευές, κουκλοθέατρο και αφηγήσεις παραμυθιών, ένα από τα οποία μάλιστα αφηγήθηκε, ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ.  Φώτης Αλεξάκος

Παράλληλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο παρουσιάστηκε παράσταση αφήγησης – κούκλας – θεάτρου σκιών βασισμένη στο έργο του Ευγένιου Τριβιζά “το παιδί και το δέντρο” από το Θεατρικό εργαστήρι “ΡΟΔΑ”'.

Επίσης το απόγευμα στο  Αναψυκτήριο του Παυσιλύπου το Πολυφωνικό Ωδείο μας σκόρπισε μουσική και τραγούδια σε μία χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα από τα μέλη του.