28/04/2016

Κοινή επίσκεψη Μητροπολίτη – Δημάρχου Καρδίτσας στο Εργαστήριο Εκκλησιαστικών Ξυλόγλυπτων Θάνου

image_print

thanouΚοινή επίσκεψη στο Εργαστήριο Εκκλησιαστικών Ξυλόγλυπτων του κ. Αθανάσιου Θάνου που βρίσκεται στο 2ο χλμ της Περιφερειακής Οδού Καρδίτσας – Τρικάλων πραγματοποίησαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος και ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος.

Τον Σεβασμιότατο συνόδευε ο Πρωτοσύγγελος της Ι.Μ.Θ.Φ. π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, ενώ τον κ. Αλεξάκο οι Αντιδημάρχοι κ.κ. Σωτ. Μπακαλάκου και Κων. Ψημμένος.

Η επίσκεψη εντάσσονταν στο πλαίσιο της προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για τα παραγόμενα είδη και τις δραστηριότητες, τα προβλήματα, αλλά και τις προοπτικές των τοπικών επιχειρήσεων και παράλληλα να αναδείξει και να προβάλλει εντός και εκτός Καρδίτσας το αξιόλογο επιχειρηματικό δυναμικό της περιοχής μας.

Ο Σεβασμιότατος και ο Δήμαρχος ενημερώθηκαν από τον ιδιοκτήτη της βιοτεχνίας κ. Αθανάσιο Θάνο για το πως κατάφερε να “κάνει το μεράκι του δουλειά”, όπως λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος, ο οποίος από το 1982 έως το 1985 φοίτησε στη Σχολή Χειροτεχνίας Ξύλου του Υπουργείου Γεωργίας στην Καλαμπάκα, εξειδικεύτηκε στη συνέχεια στο εκκλησιασιαστικό ξυλόγλυπτο και το 1989 ιδρύει την επιχείρησή του.

Στα χρόνια που ακολούθησαν ο κ. Θάνος, έντυσε με την τέχνη του εκατοντάδες Ιερούς Ναούς , δουλεύοντας στο εργαστήριό του τις πιο εκλεκτές ποικιλίες ξύλου, επιτυγχάνοντας πάντα άριστο αισθητικό αποτέλεσμα και άρτια ποιότητα κατασκευής.

Σήμερα, το εργαστήρι χειροτεχνίας έχει εξελιχθεί σε μια μικρή σύγχρονη μονάδα παραγωγής δημιουργημάτων ξυλογλυπτικής τέχνης υψηλής αισθητικής, που απασχολεί περισσότερα από είκοσι άτομα και εξυπηρετεί ναούς σε όλη τη χώρα και εκτός αυτής (Καναδάς, Αυστραλία κ.λ.π.)

Οι κ.κ. Τιμόθεος και Αλεξάκος συνεχάρησαν τον κ. Θάνο και ευχήθηκαν ο ίδιος και η επιχείρησή του να συνεχίσουν να παράγουν είδη εκκλησιαστικής τέχνης υψηλής ποιότητας και αισθητικής αξίας.