Κοινή δράση για σωστή διατροφή και υγεία

14/06/2022
image_print

Το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας, Δημόσιας Υγείας και ΑΜΕΑ του Δήμου Καρδίτσας σε συνεργασία με το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ), καθώς και με τη Διευθύντρια, κα Μηλιώνη Σόφη, και τον σύλλογο διδασκόντων του 19ου Δημοτικού Σχολείου, όπου φοιτούν μαθητές Ρομά, υλοποίησε εκπαιδευτική δράση για τη σωστή διατροφή και υγεία των παιδιών.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022 η διατροφολόγος κα Βάρρα Βασιλική, η επιστημονική ομάδα του Προγράμματος ΤΕΒΑ, κα Τρικαλιάρη Πηνελόπη και κ. Μητσάκης Δημήτρης και η Παιδαγωγός του Παραρτήματος Ρομά, κα Αμπαντζή Μάρθα, επισκέφθηκαν το 19ο Δημοτικό Σχολείο, όπου έγινε παρουσίαση και ενημέρωση για τις σωστές διατροφικές συνήθειες. Η διατροφολόγος μίλησε στα παιδιά για τον «Δεκάλογο της υγιεινής διατροφής» παρέχοντας παράλληλα και συμβουλές για καλή υγεία. Τα παιδιά με ιδιαίτερο ζήλο επεσήμαναν τις καθημερινές τους διατροφικές συνήθειες και κατά πόσο αυτές συμβάλλουν στη σωστή σωματική τους ανάπτυξη και υγεία. Στο τέλος τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δροσιστούν με φυσικούς χυμούς, τους οποίους πρόσφερε το πρόγραμμα ΤΕΒΑ.

Ευχαριστούμε θερμά τη Διευθύντρια, κα Μηλιώνη Σόφη, καθώς και τους εκπαιδευτικούς του 19ου Δημοτικού Σχολείου για τη συνεργασία και τη φιλοξενία στους χώρους τους αλλά και το επιστημονικό προσωπικό του προγράμματος ΤΕΒΑ του Δήμου Καρδίτσας για την αρωγή τους στη συγκεκριμένη δράση!

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Καρδίτσας χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020.