Κοινή δράση για αθλητικές δραστηριότητες και παραδοσιακά παιχνίδια

03/10/2022
image_print

ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας, Δημόσιας Υγείας και ΑΜΕΑ  του Δήμου Καρδίτσας σε συνεργασία με το Επιχειρησιακό  Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ),με τη Διευθύντρια, κα Μηλιώνη Σόφη και τον σύλλογο διδασκόντων του 19ου Δημοτικού Σχολείου, όπου φοιτούν μαθητές Ρομά, υλοποίησε εκπαιδευτική δράση στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 η επιστημονική ομάδα του Προγράμματος ΤΕΒΑ, η ψυχολόγος κα Τσιμάκου Μαρία και κα Τρικαλιάρη Πηνελόπη, τα στελέχη του Παραρτήματος Ρομά, η παιδαγωγός κα Αμπαντζή Μάρθα και η νοσηλεύτρια κα Λούκα Βασιλική, επισκέφθηκαν το 19ο Δημοτικό Σχολείο, όπου πραγματοποιήθηκαν αθλητικές δραστηριότητες. Η ψυχολόγος, αρχικά, μίλησε στα παιδιά για τη σπουδαιότητα της καθημερινής άσκησης και τη συμβολή της στη βελτίωση της σωματικής υγείας και την ποιότητα ζωής. Τα παιδιά με  ιδιαίτερο ζήλο συμμετείχαν στη συνέχεια σε αθλητικά και κινητικά παιχνίδια, τα οποία ενισχύουν τις αξίες της ομαδικότητας και της ευγενούς άμιλλας, επιβραβεύοντας όλες τις προσπάθειες των συμμαθητών τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι έγινε ιδιαίτερη αναφορά υπό την καθοδήγηση της παιδαγωγού του Παραρτήματος στα παραδοσιακά  παιχνίδια των Ρομά, καθώς παίζονται μέχρι σήμερα στις κοινότητές τους. Στο τέλος προσφέρθηκαν στα παιδιά διάφορα κεράσματα από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ.

Ευχαριστούμε θερμά τη Διευθύντρια, κα Μηλιώνη Σόφη, καθώς και τους εκπαιδευτικούς του 19ου Δημοτικού Σχολείου για τη συνεργασία και τη φιλοξενία στους χώρους τους αλλά και το επιστημονικό προσωπικό του προγράμματος ΤΕΒΑ του Δήμου Καρδίτσας για την αρωγή τους στη συγκεκριμένη δράση!

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Καρδίτσας χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020.