Κοινές δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης

24/10/2022
image_print

Το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας, Δημόσιας Υγείας και ΑΜΕΑ  του Δήμου Καρδίτσας σε συνεργασία με το Επιχειρησιακό  Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ), το 19ο Δημοτικό σχολείο και το 7ο Γυμνάσιο Καρδίτσας πραγματοποίησαν δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022 η επιστημονική ομάδα του Προγράμματος ΤΕΒΑ και τα στελέχη του Παραρτήματος Ρομά επισκέφθηκαν το 19ο Δημοτικό Σχολείο, όπου υλοποιήθηκε το εργαστήριο με τίτλο : «Το παιδικό ιχνογράφημα και η σημασία του». Οι μικροί μαθητές αποτύπωσαν μέσα από τις ζωγραφιές τους τα συναισθήματά τους και τις σκέψεις τους για την οικογένειά τους.

Παράλληλα, την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022 διεξήχθη εκδήλωση/ ενημέρωση στο 7ο Γυμνάσιο Καρδίτσας στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής με θέμα «Διατροφικές Διαταραχές στην εφηβεία». Στην εκδήλωση η ψυχολόγος , κα Τσιμάκου Μαρία, μίλησε στα παιδιά για τις αλλαγές που βιώνουν οι έφηβοι κατά την κρίσιμη αυτή περίοδο της ζωής τους, οι οποίες έχουν αντίκτυπο και στην πρόσληψη της τροφής σε συνδυασμό με την εικόνα τους προς τους άλλους.

Ευχαριστούμε θερμά τη Διευθύντρια του 19ου Δημοτικού Σχολείου, κα Μηλιώνη Σόφη, τη Διευθύντρια του 7ου Γυμνασίου, κα Τζουνάκου Μαρία, τους εκπαιδευτικούς των δυο σχολείων για τη συνεργασία και τη φιλοξενία στους χώρους τους, καθώς και το προσωπικό του προγράμματος ΤΕΒΑ του Δήμου Καρδίτσας, κα Τσιμάκου Μαρία και κα Τρικαλιάρη Πέννυ, για την πολύτιμη αρωγή τους στις συγκεκριμένες δράσεις!

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Καρδίτσας χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020.