Κατέληξε σε συγκεκριμένες προτάσεις το Συντονιστικό για το ακαδημαϊκό Campus της Καρδίτσας

25/11/2019
image_print

Θα επιδιωχθεί συνάντηση με την υπουργό παιδείας κ. Κεραμέως

Κατέληξε σε συγκεκριμένες προτάσεις το Συντονιστικό για το ακαδημαϊκό Campus της Καρδίτσας

Με αντικείμενο τους τρόπους αντίδρασης απέναντι στην απόφαση του υπουργείου παιδείας να αναστείλει τη λειτουργία του τμήματος Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία συνεδρίασε το άτυπο συντονιστικό όργανο του ν. Καρδίτσας, μετά από σχετική πρόσκληση του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκου στο Δημαρχείο της πόλης.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε εν όψει και της επικείμενης επίσκεψης στην πόλη της υπουργού παιδείας κ. Κεραμέως να της σταλεί υπόμνημα και συγχρόνως να επιδιωχθεί συνάντηση μαζί της.

Μετά την εισήγηση του Δημάρχου αλλά και τις προτάσεις που ακούστηκαν από τους συμμετέχοντες εκπροσώπους φορέων καθώς και από τους εκπροσώπους της ακαδημαϊκής κοινότητας αποφασίστηκε να τεθούν στην υπουργό οι παρακάτω προτάσεις – διεκδικήσεις:

1) Να επιστρέψει το τμήμα Διαιτολογίας

2) Να ζητηθούν διευκρινήσεις για το τμήμα Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία.

3) Να ζητηθεί η στήριξη του τμήματος Δημόσιας Υγείας με καθηγητές και κτιριακές υποδομές.

4) Να ζητηθεί η δημιουργία έδρας σχολής με αντικείμενο που θα εξεταστεί σε συνεργασία με τους ακαδημαϊκούς και άλλους ειδικούς.

Στη σύσκεψη εκτός από το Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκο μετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κων/νος Νούσιος, ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης, ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα κ. Παναγιώτης Νάνος, ο Δήμαρχος Αργιθέας κ. Ανδρέας Στεργίου, ο πρόεδρος του ΕΒΕ κ. Γιώργος Ντενίσης, ο πρόεδρος του Εργ. Κέντρου κ. Γιώργος Καπράνας, ο Αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Διατροφής και Τροφίμων κ. Ιωάννης Γιαβάσης και ο Αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Ξύλου κ. Αντώνιος Καραγιώργος.