Καρδίτσα και ποδήλατο. Η προσέγγιση μέσα από τη ματιά του καλλιτέχνη

10/09/2018
image_print

Η Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας υποδέχεται την έκθεση:
«Καρδίτσα και ποδήλατο. Η προσέγγιση μέσα από τη ματιά του καλλιτέχνη»

Ο Δήμος Καρδίτσας, το Κληροδότημα Βαλταδώρου, η Επιτροπή Βραβείων Κληροδοτήματος Βαλταδώρου και η Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού Καρδίτσας (Δ.Ο.Π.Α.Κ.) παρουσιάζουν την έκθεση: Καρδίτσα και ποδήλατο. Η προσέγγιση μέσα από τη ματιά του καλλιτέχνη. Με την έκθεση αυτή προβάλλονται τα εικαστικά έργα που υποβλήθηκαν ως συμμετοχές στον 1ο Διαγωνισμό του Κληροδοτήματος Βαλταδώρου (στην κατηγορία των ζωγράφων).

Από 1985 που ο Δήμος Καρδίτσας αποδέχτηκε το Κληροδότημα Βαλταδώρου, μόλις το 2017 προκήρυξε για πρώτη φορά τον σχετικό διαγωνισμό με σκοπό να εκπληρώσει τη βούληση των αδελφών Αντώνιου και Θεοδώρας Βαλταδώρου που, όπως όριζαν στις διαθήκες τους, επιθυμούσαν την απονομή βραβείων σε γεωπόνους, οικονομολόγους, νομικούς, ιστορικούς, ζωγράφους και λογοτέχνες που κατοικούν στο Δήμο Καρδίτσας. Για την έναρξη του θεσμού αυτού ο Δήμος Καρδίτσας επέλεξε τις κατηγορίες των γεωπόνων και των ζωγράφων.

Είκοσι εικαστικοί δημιουργοί που κατοικούν στην Καρδίτσα, σύμφωνα με την βασική δέσμευση των διαθετών, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Καρδίτσας και φιλοτέχνησαν έργα με κύριο προβληματισμό το ποδήλατο και τη χρήση του. Ένα θέμα οικείο στην καθημερινότητά μας και μάλιστα ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πόλης που διατηρεί διαχρονικά στενούς δεσμούς με το πιο φιλικό μέσο μεταφοράς. Τώρα, κοντά στην ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας παρουσιάζονται σε μία ομαδική έκθεση οι συμμετοχές των ζωγράφων, ενώ τα επιλεγμένα έργα θα παραμείνουν στον Δήμο Καρδίτσας.

Η έκθεση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (16-22 Σεπτεμβρίου), την έναρξη των οποίων μάλιστα σηματοδοτούν για τον Δήμο Καρδίτσας, καθώς και των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018 (28-30 Σεπτεμβρίου 2018) που για 2η χρονιά έχουν τον γενικό τίτλο: ΠΟΛ(ε)ΙΣ.

Η έκθεση αυτή είναι αφορμή για μια στενότερη γνωριμία και εξοικείωση του κοινού με το έργο των καλλιτεχνών που συμμετείχαν στον 1ο Διαγωνισμό του Κληροδοτήματος Βαλταδώρου. Είναι ταυτόχρονα κι ένα όχημα συνεργασίας με τα μέλη της σχολικής κοινότητας, καθώς θα γίνουν δραστηριότητες σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και με αποδέκτες τα παιδιά. Τέλος, λίγο πριν το τέλος της έκθεσης, το Σάββατο 29.9.2018 θα έχουμε μία τελευταία ευκαιρία να απολαύσουμε τα έργα, αλλά και να συναντηθούμε και να συνομιλήσουμε με τις / τους δημιουργούς τους, που θα βρίσκονται στην πινακοθήκη από τις 12:00 έως τις 14:00.

Για ξεναγήσεις σε σχολικές ομάδες είναι απαραίτητη η προηγούμενη συνεννόηση με την πινακοθήκη (τηλ.: 2441079119 & 2441079937 και email: pinakothiki@dimosKarditsas.gov.gr)

Η έκθεση εγκαινιάζεται την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου, στις 20:00 και θα διαρκέσει έως το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018.

εγκαίνια: Παρασκευή 14.9.2018, στις 20:00

διάρκεια: 14 έως 29 Σεπτεμβρίου 2018

ώρες λειτουργίας: Τρίτη & Παρασκευή: 9:00 – 13:00 & 18:00 – 21:00

Τετάρτη, Πέμπτη & Σάββατο: 8:00 – 14:00

Κυριακή & Δευτέρα: κλειστά

Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ) 2018 – ΠΟΛ(ε)ΙΣ (2η χρονιά)

Ευρώπη, μια κοινή κληρονομιά

Σχετικά έγγραφα