Καμία μερίδα φαγητού να μην πάει χαμένη

03/02/2015
image_print

Θετική η ανταπόκριση φορέων και επιχειρήσεων στην πρωτοβουλία του Δήμου Καρδίτσας για προσφορά των αδιάθετων μερίδων για τη σίτιση απόρων
200 μερίδες πρόσφερε στο Σπίτι της Αγάπης το catering Τάτσιου

Μεγάλη ανταπόκριση από φορείς που παρέχουν υπηρεσία σίτισης και επιχειρήσεις εστίασης και catering της περιοχής μας, βρίσκει η κοινή πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής και της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων για προσφορά αδιάθετων μερίδων φαγητού από διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις στο “Σπίτι της Αγάπης”, προκειμένου να καλύπτονται οι ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες σίτισης άπορων συμπολιτών.

Τη Δευτέρα 2/2 το catering Τάτσιου ετοίμασε  200 μερίδες φαγητού, οι οποίες με την βοήθεια των εθελοντριών  του Σπιτιού της Αγάπης και του Δήμου, αλλά και ιερέων της Ι.Μ.Θ.Φ. διανεμήθηκαν σε άπορους συμπολίτες.

???????????????????????????????Τους υπεύθυνους της επιχείρησης, -η οποία στο εξής θα διαθέτει σε μόνιμη βάση στο Σπίτι της Αγάπης τις αδιάθετες μερίδες φαγητού από κοινωνικές εκδηλώσεις που αναλαμβάνει- συνεχάρησαν και ευχαρίστησαν για την ευαισθησία τους ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος και η Αντιδήμαρχος Αλληλεγγύης, Ειδικών Πληθυσμιακών Ευπαθών Ομάδων & Εθελοντισμού κ. Ελ. Αντωνίου.

Αναφερόμενος στην προσφορά του catering Τάτσιου,αλλά και γενικότερα στην πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής να οργανώσει ένα σύστημα αξιοποίησης των μερίδων φαγητού που περισσεύουν από φορείς και επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες σίτισης ο κ. Αλεξάκος δήλωσε τα εξής:

Στη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε, έχουμε χρέος ως κοινωνία να στηρίξουμε και να δείξουμε την αλληλεγγύη μας σ' αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Ως Δημοτική Αρχή θέσαμε εξ' αρχής ως βασική μας προτεραιότητα την περαιτέρω ανάπτυξη του εθελοντισμού σε όλες τις εκφάνσεις του και ιδιαίτερα στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης, πιστεύοντας οτι με την ευαισθητοποίηση, την ενεργοποίηση και τον συντονισμό της δράσης φορέων και πολιτών μπορούμε να πετύχουμε πολλά.
Στο πλαίσιο αυτό μεταξύ άλλων πρωτοβουλιών, απευθυνθήκαμε σε συνεννόηση με την Ιερά Μητρόπολη σε  φορείς που παρέχουν υπηρεσία σίτισης και επιχειρήσεις εστίασης και catering της περιοχής μας, για προσφορά αδιάθετων μερίδων φαγητού από διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις στο “Σπίτι της Αγάπης”, προκειμένου να καλύπτονται οι ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες σίτισης άπορων συμπολιτών.
Το κάλεσμά μας βρήκε θετική ανταπόκριση και ήδη φορείς και ιδιώτες προσφέρουν σημαντικό αριθμό μερίδων φαγητού για τη σίτιση απόρων μέσω του Σπιτιού της Αγάπης.
Θέλω να ευχαριστήσω την επιχείρηση  catering Τάτσιου που σήμερα ετοίμασε και προσφέρει 200 μερίδες φαγητού, τις οποίες με τη βοήθεια των εθελοντριών του Δήμου και του Σπιτιού της Αγάπης  διανέμονται σε συμπολίτες μας, ενώ θα προσφέρει στο εξής σε μόνιμη βάση τα περισσεύματα των γευμάτων που ετοιμάζει.
Ο πρώτος στόχος της ευαισθητοποίησης και την ενεργοποίησης των φορέων και των επαγγελματιών που παρέχουν σίτιση πιστεύω οτι έχει επιτευχθεί και αυτό που χρειάζεται να κάνουμε είναι να οργανώσουμε το σύστημα υποδοχής και διαχείρισης των αδιάθετων μερίδων και παράλληλα να ευαισθητοποιήσουμε τους δημότες, ώστε στις συμφωνίες που θα συνάπτουν για τις εκδηλώσεις με τις επιχειρήσεις catering ή τα κέντρα, να περιλαμβάνεται η υποχρέωση των επαγγελματιών να μεταφέρουν τις ανέγγιχτες μερίδες σε ένα καθορισμένο χώρο με ψυγείο, όπου ο κάθε επιχειρηματίας θα έχει κλειδί, ώστε να μην περιμένει εκεί υπάλληλος.
Ευρύτερα επιδιώκουμε τη δημιουργία ενός κέντρου κοινωνικής αλληλεγγύης που θα συντονίζει τις δράσεις μεταξύ Δήμου, Εκκλησίας και εθελοντικών οργανώσεων για τη στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων με στόχο την οργανωμένη, συστηματική και σε καθημερινή βάση παροχή, σε όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα.”