Καλό καλοκαίρι με παιδικές γιορτούλες είπαν οι παιδικοί σταθμοί Καρδίτσας

01/07/2022
image_print

Με τον πιο αισιόδοξο και όμορφο τρόπο τα παιδιά και οι εργαζόμενοι των παιδικών σταθμών του Δήμου Καρδίτσας αποχαιρέτησαν τη φετινή σχολική χρονιά. Στις καλοκαιρινές γιορτούλες που ετοιμάστηκαν με πολύ κέφι και ενθουσιασμό και με πρωταγωνιστές τα μικρά παιδιά κυριάρχησε το γέλιο, το παιχνίδι, ο χορός…

«ΦΤΟΥ ΞΕΛΕΥΤΕΡΙΑ» σε ότι μας φόβισε, σε ότι μας άγχωσε, μας απομάκρυνε από φίλους, μας έκλεψε το παιχνίδι, μας στέρησε τις αγκαλιές” φώναξαν τα παιδιά του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Δ. Καρδιτσομαγούλας και μέσα από ομαδικά και παραδοσιακά παιχνίδια διασκέδασαν με τη ψυχή τους. Σκυταλοδρομία, παιχνίδια με στεφάνια, με μπαλόνια, με εμπόδια, με μαντήλια, παιχνίδια ευστοχίας αλλά και ταχύτητας κυριάρχησαν την ημέρα της λήξης του έτους.

«ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ» παρουσίασαν τα μικρά παιδιά του Β’ Βρεφονηπιακού σταθμού του Δήμου μας. Ξέγνοιαστες εικόνες από το μοναδικό ελληνικό καλοκαίρι που όλοι μας λατρεύουμε… Τα άσπρα καράβια και το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας, το κόκκινο χρώμα στο γαρύφαλλο της τσιγγανοπούλας, το ροζ χρώμα στο μαγιό του κάθε κοριτσιού, αλλά και τα πολύχρωμα παγωτά που όλοι μας λατρεύουμε το καλοκαίρι.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι ο κορωνοιός παραμονεύει και τα παιδάκια του Α Βρεφονηπιακού σταθμού του Δήμου μας, μας το θύμισαν με τη γιορτούλα τους: “ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΕ ΤΟΝ…ΚΟΡΩΝΟΙΟ” γιατί δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε.

Μέσα από όμορφα τραγούδια και δρώμενα και με τρόπο διασκεδαστικό τα μικρά με το μοναδικό τους τρόπο μας έμαθαν τι είναι ο κορωνοιός, τι πρέπει να κάνουμε και τι πρέπει να προσέξουμε τελικά, για να τον… γιατρέψουμε… οι μικροί μας πρωταγωνιστές χειροκροτήθηκαν θερμά. Η γιορτούλα έκλεισε με το έργο : «Ο καραγκιόζης γιατρός» από το θέατρο σκιών του Μάκη Χάρμπα.

Σε όλες τις γιορτές, παραβρέθηκαν : Οι αντιδήμαρχοι κ. Θεολόγης και κ. Σπάνιας, η προϊσταμένη των παιδικών σταθμών κα Λίνα Γραπατσά – Τζέλου, ο κ. Λιάκος πρόεδρος κοινότητας Καρδιτσομαγούλας, η κ. Σδρόλια, προϊσταμένη πολιτισμού και παιδείας, στελέχη από άλλους παιδικούς σταθμούς, φίλοι και βέβαια οι υπέροχοι γονείς των μικρών παιδιών που έφτιαξαν ένα σωρό πλούσια εδέσματα όπως αρμόζει σε μια γιορτή. Οι υπεύθυνοι των παιδικών σταθμών τους ευχαριστούν θερμά για την άψογη συνεργασία όλη τη χρονιά και την εμπιστοσύνη που έδειξαν στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, οι οποίοι θα συνεχίσουν και φέτος με τον ίδιο ζήλο να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ενώ συγχρόνως θα αποτελούν μια μεγάλη αγκαλιά για όλα τα παιδιά.