Η Οδύσσεια του Βασίλη (Vasy’s Odyssey) προβάλλεται στην Καρδίτσα και στηρίζει τη «Φλόγα»

15/07/2021
image_print

Βασίλης Τσιάκος: Στηρίζουμε την όλη προσπάθεια και ετοιμάζουμε το επόμενο βήμα

Μια ξεχωριστή προβολή θα γίνει το βράδυ της Παρασκευής (16  Ιουνίου) στο Θερινό Κινηματογράφο της Καρδίτσας. Πρόκειται για την προβολή μιας εξαιρετικής ταινίας δρόμου (road movie) Ελληνο – Ισπανικής Παραγωγής η οποία εξελίσσεται κινηματογραφικά σε τέσσερις χώρες, την Ισπανία, την Γαλλία, την Ιταλία και την Ελλάδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα έσοδα από την προβολή της ταινίας στον Θερινό Κινηματογράφο θα διατεθούν εξολοκλήρου στην «Φλόγα» για την ενίσχυση των σκοπών του συλλόγου παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες. Την σχετική πρωτοβουλία στηρίζει ο Δήμος Καρδίτσας. Για το γεγονός της προβολής ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος και οι συντελεστές της ταινίας έδωσαν συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο. Όπως τόνισε ο Δήμαρχος η Δημοτική αρχή στηρίζει την όλη προσπάθεια καθώς μεγάλο μέρος της ταινίας, η οποία είναι βραβευμένη, έχει γυριστεί στην Καρδίτσα. Συνεχάρη τους συντελεστές για την εξαιρετική δουλειά ενώ κάλεσε το κοινό να παρακολουθήσει την προβολή καθώς και θα απολαύσει ένα ωραίο έργο με πρωτότυπη πλοκή ενώ συγχρόνως τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν για τους σκοπούς της «Φλόγας». Τέλος ο Δήμαρχος είπε ότι σε συνεργασία με τους συντελεστές της ταινίας καθώς και με τον Καρδιτσιώτη ηθοποιό Αντώνη Γαλανόπουλο και άλλους τοπικούς παράγοντες διερευνώνται οι δυνατότητες να διοργανωθεί προσεχώς ένα φεστιβάλ Κινηματογράφου  στην πόλη μας.

Για την ταινία και για το σκοπό της προβολής μίλησαν ο ηθοποιός Αντώνης Γαλανόπουλος, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης της ταινίας Βασίλης Παπαθεοχάρης, η Διευθύντρια Παραγωγής Mamen Tortosa καθώς και ο εκπρόσωπος της Φλόγας Μανώλης Μαυρογιάννης.

Περίληψη της ταινίας

«Η Οδύσσεια του Βάση» είναι μια ταινία δρόμου με πρωταγωνιστή τον Βάση (Βασίλη Παπαθεοχάρη), έναν Έλληνα σκηνοθέτη που ζει στο Αλικάντε της Ισπανίας και ονειρεύεται μια μεγάλη καριέρα αλλά δεν καταφέρνει να πουλήσει κανένα σενάριο. Ο φίλος του Suso (Alejandro Tous), ένας Ισπανός “φαφλατάς” που αναλαμβάνει το ρόλο του παραγωγού, τροφοδοτεί συνεχώς τις ελπίδες του για το αμερικανικό όνειρο αλλά αντί να τον βοηθήσει τον βυθίζει περαιτέρω στα χρέη του. Όταν η μητέρα του ζητά να επιστρέψει στην Ελλάδα για το Πάσχα, ο Βάση θεωρεί τους γονείς του ως την τελευταία του ελπίδα να συγκεντρώσει αρκετά χρήματα για να κάνει τη δική του ταινία. Η Αλεξάνδρα (María Gregorio), μια νεαρή γυναίκα που πρέπει να ταξιδέψει όσο το δυνατόν φθηνότερα στην Ελλάδα, συμφωνεί να οδηγήσει το τροχόσπιτό του και έτσι ξεκινούν μια «οδύσσεια», ένα ταξίδι, το οποίο δεν θα τελειώσει ακόμη και όταν φτάσουν στο προορισμό τους.

«Η Οδύσσεια του Βάση» έχει επιλεχθεί σε πάνω από 20 φεστιβάλ μέχρι σήμερα παγκοσμίως και έλαβε 7 βραβεία! Η ταινία έκανε την πρεμιέρα της στο Διεθνές φεστιβάλ Θεσσαλονίκης όπου και βραβεύτηκε με το βραβείο κοινού Μιχάλης Κακογιάννης. Επίσης ήταν υποψήφια και για τα βραβεία ΙΡΙΣ της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για το βραβείο ταινίας καλύτερης ελληνικής συμπαραγωγής. Επίσης έλαβε βραβεία καλύτερης ταινίας και ηθοποιίας στα φεστιβάλ Moscow Indy Film Festival (Ρωσία), Barcelona Planet Film Festival (Ισπανία), Rural Film festival (Ισπανία), κ.α. Μερικά ακόμη από τα φεστιβάλ στα οποία ήταν υποψήφια έως καλύτερη ταινία είναι το 71ο Φεστιβάλ του Σαλέρνο (Ιταλία), Light house International Film Festival (New Jersey, USA), το 34ο Fort Lauderdale International Film Festival (Florida Miami, USA) και πολλά άλλα.