«Η Οδύσσεια του Βάση» το βράδυ της Πέμπτης στην Πλατεία της συνοικίας Αγ. Νικολάου

01/09/2021
image_print

Συνεχίζονται οι  πολιτιστικές εκδηλώσεις από το Δήμο Καρδίτσας – Λίγα λόγια για την ταινία

Με καλό θέατρο, συναυλίες, κινηματογραφικές προβολές, παραστάσεις Καραγκιόζη για μικρά (ή και μεγάλα παιδιά) συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει για το φετινό καλοκαίρι ο Δήμος Καρδίτσας. Οι εκδηλώσεις την Πέμπτη συνεχίζονται με την προβολή της ταινίας « Η Οδύσσεια του Βάση» στην πλατεία του Αγ. Νικολάου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Λίγα λόγια για την ταινία: «Η Οδύσσεια του Βάση» είναι μια ταινία δρόμου με πρωταγωνιστή τον Βάση (Βασίλη Παπαθεοχάρη), έναν Έλληνα σκηνοθέτη που ζει στο Αλικάντε της Ισπανίας και ονειρεύεται μια μεγάλη καριέρα αλλά δεν καταφέρνει να πουλήσει κανένα σενάριο. Ο φίλος του Suso (Alejandro Tous), ένας Ισπανός “φαφλατάς” που αναλαμβάνει το ρόλο του παραγωγού, τροφοδοτεί συνεχώς τις ελπίδες του για το αμερικανικό όνειρο αλλά αντί να τον βοηθήσει τον βυθίζει περαιτέρω στα χρέη του. Όταν η μητέρα του ζητά να επιστρέψει στην Ελλάδα για το Πάσχα, ο Βάση θεωρεί τους γονείς του ως την τελευταία του ελπίδα να συγκεντρώσει αρκετά χρήματα για να κάνει τη δική του ταινία. Η Αλεξάνδρα (María Gregorio), μια νεαρή γυναίκα που πρέπει να ταξιδέψει όσο το δυνατόν φθηνότερα στην Ελλάδα, συμφωνεί να οδηγήσει το τροχόσπιτό του και έτσι ξεκινούν μια «οδύσσεια», ένα ταξίδι, το οποίο δεν θα τελειώσει ακόμη και όταν φτάσουν στο προορισμό τους.

«Η Οδύσσεια του Βάση» έχει επιλεχθεί σε πάνω από 20 φεστιβάλ μέχρι σήμερα παγκοσμίως και έλαβε 7 βραβεία! Η ταινία έκανε την πρεμιέρα της στο Διεθνές φεστιβάλ Θεσσαλονίκης όπου και βραβεύτηκε με το βραβείο κοινού Μιχάλης Κακογιάννης. Επίσης ήταν υποψήφια και για τα βραβεία ΙΡΙΣ της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για το βραβείο ταινίας καλύτερης ελληνικής συμπαραγωγής. Επίσης έλαβε βραβεία καλύτερης ταινίας και ηθοποιίας στα φεστιβάλ Moscow Indy Film Festival (Ρωσία), Barcelona Planet Film Festival (Ισπανία), Rural Film festival (Ισπανία), κ.α. Μερικά ακόμη από τα φεστιβάλ στα οποία ήταν υποψήφια έως καλύτερη ταινία είναι το 71ο Φεστιβάλ του Σαλέρνο (Ιταλία), Light house International Film Festival (New Jersey, USA), το 34ο Fort Lauderdale International Film Festival (Florida Miami, USA) και πολλά άλλα.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που υπολείπονται